Hoe werkt dit? Man kindje adopteren??

Discussie in 'Adoptie en pleegzorg' gestart door Kwabbernoot, 25 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Hallo allemaal!

    Even een vraagje aan de experts van zp:D

    Zal eerst mn situatie even schetsen.
    Ik ben op mij 16e mama geworden van een zoon. De biologische verwekker hebben we op de hoogte gesteld, evenals zijn ouders, maar die wilden en willen er niks van weten. Ik was en ben heel erg anti abortus(voor mezelf dan hoor, een ander moet zelf weten wat hij doet) dus ervoor gekozen om Dante te houden en op te voeden. Dante is niet erkend en er is nooit contact geweest tussen zijn verwekker of gezinsleden van en Dante.
    Dante weet wel dat hij nog ergens een zaadjes meneer heeft en verklaart dit op geheel eigen wijze. Heeft hier geen problemen mee trouwens.

    Nu heb ik ruim 4,5 jaar geleden mijn man leren kennen, sinds 3,5 jaar zijn we een stel en we zijn vorig jaar mei getrouwd. Wonen inmiddels ook sinds vorig jaar mei(ongeveer) samen. We hebben sinds 29 mei nog een zoontje samen.

    Mijn man accepteerd Dante volledig en Dante ziet hem ook echt als zijn papa. Dante wil alleen ook graag mijn man zijn achternaam, dat hij echt zijn papa is. Kan dit? Kan mijn man mijn zoon adopteren? Of hoe werkt dit:(:(

    Alvast bedankt!
    Groetjes, Sophie
     
  2. Liesben

    Liesben Niet meer actief

  3. Libelle82

    Libelle82 Fanatiek lid

    26 jun 2008
    4.998
    355
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Kunnen doet het sowieso... hoe dit precies werkt kun je evt opvragen bij Burgerzaken in 't Gemeentehuis... procedure kunnen ze je daar wel vertellen. Zelf weet ik niet hoe dit in zijn werk gaat.
     
  4. peekaboo

    peekaboo Niet meer actief

    jha hoor dit kan ikzelf heb ook de naam van mijn stiefpapa gekregen op de gemeente kan hij hem nog steeds herkennen
    aangezien dante nooit erkend geweest is
     
  5. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Moet hij hem dan erkennen en daarna verzoek tot gezamelijke uitoefening van gezag indienen? Vind het nogal ingewikkeld.. Zal idd eens langs de gemeente gaan.
     
  6. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    ow dat heb ik er niet ingezet, maar.. Wil ook wel graag de zeggenschap/voogdij met mijn man delen. Dante wordt momenteel onderzocht en naar alle waarschijnlijkheid komt daar een heftig pakketje uit(autisme, adhd, antisociale persoonlijkheiddsstoornis, dit is iig waar we voor "gewaarschuwd" zijn) en ik vind het heel erg belangrijk dat deze zaken goed zijn geregeld. Dit omdat hij sommige dingen(financieën bijvoorbeeld) waarschijnlijk zelf niet gaat kunnen leren of maar deels en iemand nodig heeft die hem daar altijd in helpt. Ook als ik een ongeluk krijg o.i.d.

    En het is zoiezo fijn dat het geen getouwtrek wordt als er iets met mij gebeurt, maar dat hij zoiezo bij mijn man blijft(zonder dat ze zich daar dan druk over hoeven te maken).

    Als hij hem dan erkend is dat dan genoeg?
     
  7. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.363
    6
    38
    Jeetje, dat is niet mis, wat jullie te horen hebben gekregen! Sterkte daarmee.

    Ik weet niet het dat zit met erkennen binnen een huwelijk. Ik weet wel dat, wanneer je niet getrouwt bent, erkennen alleen niet genoeg is. Dan heeft de 'vader' nog steeds geen gezag over het king. Als ik jou was zou ik inderdaad even naar de gemeente gaan.
     
  8. Liesben

    Liesben Niet meer actief

    Nee, erkennen wil niet zeggen dat hij ook het gezag heeft. Dat moet via de rechtbank worden aangevraagd. De gemeente kan je aan die papieren helpen.
     
  9. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Dat wordt dan een ritje naar de gemeente! Dank voor het meedenken!!
     

Deel Deze Pagina