Afvallen; Is het nog mogelijk?

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Pillow, 27 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Vanavond kwam ik foto's tegen van onze vakantie 4 jaar geleden. Ik schrok behoorlijk! Op deze foto's was ik zeker 35 kg lichter. Mooi gebruind, bijna geen cellulitis te zien..

    Nu weet ik natuurlijk wel dat ik flink overgewicht heb ( 29 jr, 115 kg bij 1.70m)
    Maar bij elke kg die er bij is gekomen dacht ik: Ach, dat is vast niet te zien. In mijn hoofd ben ik slanker..
    Door omstandigheden heb ik mij laten gaan. Ik verzorg mijzelf niet goed, ben echt aan het verslonzen. En toch vind ik het zo moeilijk om een nieuwe start te maken. Genoeg redenen waarom ik gezonder moet/wil leven.. Maar ik kan maar geen start maken. Ergens geloof ik niet dat het nog mogelijk is om zoveel kg af te vallen. Ik weet gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Wat is nou echt goed/gezond? Zoveel tegenstrijdig informatie (koolhydraat beperkt, veel eiwitten, suiker schrappen, minimale cal inname, cambridge, weight watchers?). En dan het sporten..Hoe vaak in de week? wel of niet hardlopen met dit gewicht..

    Wat zijn jullie ervaringen? En voor degenen die extreem veel zijn afgevallen.. Hielden jullie veel huid over? Is het nog mogelijk om weer strak te worden zonder operatie?

    Ik heb hard hulp nodig :$
     
  2. Rietje88

    Rietje88 Niet meer actief

    Ik ben 1 maal 35 en 1 maal 40 kg afgevallen. Voor mij is het ook weer tijd om flink af te gaan vallen.

    Wat beide keren heel erg hielp in het begin was gewoon normaal eten en nauwelijks snoepen. Aardappels, groente en vlees. En ik mocht van mijzelf twee blokjes afgebroken extra pure chocolade eten als lekkers.

    In het begin nog niet te actief sporten. Met een groot gewicht kan je snel delen beschadigen (dat heb ik met mijn heupen gedaan). Lopen was eigenlijk de eerste sport waar ik aan begon. Lopen van metro station naar station. Dat waren afstanden van een km om en nabij. En telkens kon ik dan de keuze maken van ga ik nog een behapbaar stukje of ben ik klaar. En dat telkens nog een beetje wat je dan kan hebben met een open pak koekjes gebeurde ook met het lopen. Tot ik op een gegeven moment 80 km in de week liep.

    Toen begon ik stil te staan en ging ik mijn verhoudingen voeding aanpassen. De koolhydraten verminderen en de groente consumptie vergroten. Maar ook overstappen op fietsen en steppen.

    Deze methode werkte heel goed voor mij. Maar met het telkens voeden en de drukte van 2 kleintjes kan ik deze methode nu lastig toepassen en weet ik het ook even niet meer. Het liefste zou ik een loop maatje hebben om rustig aan weer conditie op te bouwen.
     
  3. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Wauw! Knap 2x zoveel afvallen! Wandelen doe ik idd ook wel, maar lang niet genoeg. Er staan wel tips in die ik kan gebruiken.
    Bij mij is het ook een mentaal dingetje, zelf sabotage en soms de kop bewust in het zand steken. Ik kan alles goed redeneren, maar waarom ik dingen doe waarvan ik weet dat het niet gezond is kan ik niet begrijpen.

    Ik weet zeker dat het je straks ook weer gaat lukken! Je hebt het al 2 x eerder gedaan! Een maatje is idd wel fijn..
     
  4. BloemJK

    BloemJK Fanatiek lid

    30 mei 2016
    1.184
    3
    36
    NULL
    NULL
    Ik weet het nu dus ook niet meer....
    In 2008 ben ik 38 kilo afgevallen. Ik woog 67 kilo toen ik "klaar" was. Ik deed al jarenlang aan fitness, maar dat jaar ging alles nét een tandje extra en serieuzer.
    In 2010 kreeg ik een ongeval en liep een chronische whiplash op. En hoezeer ik het probeerde, ik kreeg geen fatsoenlijk trainingsschema meer van de grond.
    Daar kwam in 2013 nog zware rugklachten bij, wat na een jaar een hernia bleek te zijn. Hierdoor kon ik echt niks meer en ik belandde in een rolstoel. Het sporten is nooit meer wat geworden, ik heb geprobeerd om samen met mijn fysiotherapeut een revalidatie programma op te zetten, maar dat resulteerde vrijwel direct in een terugval. Ik lag weer een paar weken volledig plat, vreselijk.
    Door het gebrek aan beweging en een zwangerschap ben ik weer de nodige kilo's aangekomen. En ik zou heel graag een manier vinden om die kilo's weer kwijt te raken....
     
  5. Rietje88

    Rietje88 Niet meer actief

    Wandelen hielp juist heel erg voor de motivatie. Ik berekende de calorieën die ik had gelopen. En als ik dan ergens trek in had dan kon ik berekenen dat als ik zoveel daarvan at, dan had ik zoveel tijd voor niks gelopen. Trouwens alleen al de hoeveelheid extra calorieën verplicht moeten sporten kan ook helpen. Misschien dat dat voor mij nu een goed idee is.

    Wat ik ook ben gaan doen is er een obsessie van maken. De confrontatie aan gaan met de spiegel. Foto's maken en bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=3hitRUroOf0 van dit programma hield ik hele maratons.

    Wat trouwens het breek moment was bij 1 vd 2 keren was dat ik in walibi was. Ik wilde in the goliath en ik had 2 mensen nodig om mij erin vast te zetten. 2 knappe jonge mooie kerels. Dat was toch wel echt zo genant....

    @Bloemjk. Het enige dat jij nu kan doen is zorgen dat je gezond eet. Maar diëten word afgeraden tijdens de zwangerschap.
     
  6. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Mindsetkwestie. Je weet niet wat je wilt of hebt nog niet besloten wat belangrijk is. Relaxt leven? Gezond zijn?Mooi zijn? Denk erover na en hak dan de knoop door. Maak er een doel van, niet een wens.
     
  7. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.508
    10.343
    113
    Hou op een dag eens bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je er nodig hebt, daar zijn een aantal appjes voor beschikbaar. Ik denk dat dat wel een enorme motivator kan zijn. Vandaag zag ik ook weer een product in de supermarkt staan die ik 3 maanden geleden zo in het winkelkarretje had gegooid, nu zag ik de calorieën en heb ik het meteen terug gelegd. Ongemerkt gaat er zoveel naar binnen, als je dat al kan laten staan, kan het hard gaan!

    Ik eet 1 maaltijd zonder koolhydraten (s ochtends fruit met yoghurt). Ik vond het heerlijk en het werkt voor mij!
     
  8. Charise

    Charise VIP lid

    9 nov 2011
    5.664
    5
    38
    Zwanger zijn van een prachtig meisje!
    Zuid-Holland
    Ik volg nu the green happiness, dat is vegan eten, maar echt lekker en heel gezond. Het is geen dieet, het is een menu van 50 dagen om je op weg te helpen in de nieuwe levensstijl.
    Wow ik voelde al snel zoveel verschil, meer energie en gewoon lekkerder in mijn vel. Ben nu bijna een maand bezig, en ja heb al eens wat gecheat (lees gewoon mee eten met gezin), maar dat is niet erg. Gewoon met frisse moed weer verder.

    Ik zeg niet dat je dit nu ook moet gaan doen, maar het belangrijkste is dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft, dus echt voed ipv vult.
    Wandelen is iets wat je makkelijk kunt doen.

    Maar die knop omzetten kun je alleen zelf. Succes!
     
  9. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    Dat is niet zonder koolhydraten ;)
    Maar als het werkt voor jou is het goed!
     
  10. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    The green happiness lijkt mij leuk om te proberen maar ik hoorde dat je wel te weinig eiwitten binnenkrijgt en dat is juist zo belangrijk
     
  11. Maison Belle

    4 jun 2013
    44
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja hoor het kan zeker, na mijn bevalling stond de teller op 116 kilo 😶 Een half jaar later besloot ik het roer om te gooien en 9 maanden later was er 46 kilo af. Nu 5 jaar later zit ik Nogateeds op hetzelfde gewicht ondanks dat de laatste 5 kilo niet schijnen te lukken. Voor mij was het echt een kwestie van de knop omzetten en een doel stellen, dan lukt het vast en zeker!
     
  12. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Hoe is je eetpatroon nu (niet mooier maken dan het is) en wat drink je?

    Ik denk dat het fijn is om te focussen op wat wel allemaal mag ipv niet. Ik kan wel met je meekijken. Afvallen lukt pas blijvend als je een nieuw patroon aanleert waar je je goed bij voelt. Dus niet met calorieën tellen, weinig eten, saai eten etc.

    Je wilt je lichaam gezond maken, afvallen gaat dan automatisch.

    Heb je een idee waarom je te veel weegt nu? Waarom eet je te veel of slecht?
     
  13. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.395
    10.592
    113
    Maak een basiseetschema en hou je daaraan.
    Stel een doel en maak dat tot jouw slogan bijv. Volgend jaar zomer wil ik in bikini.
    En bij alles wat je wilt eten denk je dan ' wil ik dit nu eten of wil ik volgend jaar in bikini?' Dat heeft mij geholpen met keuzes maken. Lees de boeken van Mieke Kosters eens. Die geven inzicht en zijn tot steun.
    Verder in elk geval al niks meer drinken met calorieën in. Dat scheelt al enorm. Dus geen vruchtensappen, frisdrank, suiker in koffie of thee, chocomelk, etc etc. Maar gezonde alternatieven.
     
  14. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Tuurlijk kan dat, als je maar écht wil. Geen smoesjes meer bedenken voor jezelf, dik zijn is echt een keuze.

    Ik woog ongeveer hetzelfde, 30 jaar, 121 kilo bij 1.74m
    In April ging de knop om en heb ik me aangemeld bij weight watchers. Ik ga wekelijks naar de cursus en volg het online programma.
    Ik ben nu, 20 weken later, al ruim 27 kilo kwijt. Ik wil er nu nog 20 af dus ik heb nog even te gaan, maar ik voel me zoveel beter!
    Het programma is heel makkelijk vol te houden, ik kan gewoon 5 boterhammen per dag eten en daarnaast aardappels of pasta/mie/rijst met groente en vlees, bakje kwark toe, lekker fruit tussendoor, plakje ontbijtkoek...zo is het goed vol te houden!
    Ik ben nu al van maat 48 naar 44 gegaan en durf weer met mijn kinderen op de foto. Ik heb onlangs een fiets gekocht en ga lekker met ze fietsen, wandelen, kan weer huppelen met mijn dochter...Het is het zo waard!
     
  15. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.508
    10.343
    113
    Je hebt gelijk, moet minder zijn, excuses!
     
  16. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Dik zijn is niet altijd een keuze. Op eeb gegeven moment ga je een grens over en probeert je lijf het gewicht vast te houden.. Zo is het mij tenminste uitgelegd. Dan is afvallen heel moeilijk, niet onmogelijk. Om nog maar de zwijgen van het psychische stuk.

    Weight watchers werkte goed voor mij, viel er 27 kilo mee af. Helaas niet blijvend.
    Uiteindelijk maagverkleining en blijvend 70 kilo minder. Heb ik huidoverschot? Natuurlijk! En het interesseert me niks. De energie en het gemak wat ik ervoor terug krijg zijn me veel meer waard.
     
  17. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Klopt helemaal. Het is een mindsetkwestie. Juist daar worstel ik mee. Ik wil het naar mijn idee heel graag. Maar keuzes maken en echt beginnen is erg moeilijk. En ik kom er maar niet achter waarom ik daar zoveel moeite mee heb.
     
  18. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    :$:$ Super! Dat klinkt hoopvol! Respect!
     
  19. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Mijn eetpatroon is super slecht. Ontbijten doe ik haast niet. Nooit echt gedaan ook. Ik heb er een slechte gewoonte van gemaakt om (bijna) elke dag een reep chocola te eten of een zak m&m's. Ik ben eerder ondervoed (betreft vitamines en mineralen).
    Via de fatsecret heb ik eens bijgehouden wat ik die dag had gegeten. Zonder mijn kop in het zand te steken kwam ik op 3500 calorieën. Schaamteloos gewoon..

    3 Jaar geleden ben ik 150 km verderop komen te wonen van vrienden en familie. Mijn vriend is in die tijd begonnen met een eigen bedrijf en was nooit thuis. Als hij wel thuis was, had hij veel last van stress.
    In die tijd begon ik bijna structureel lekkere dingen te halen om het 'gezellig' voor mijzelf te maken. Ook toen stak ik mijn kop in het zand en dacht dat ik flexibel genoeg was om er mee om te kunnen gaan.
    Ik vermoed dat het daar is begonnen en het 'gewoon' een slechte gewoonte is geworden.

    Ik heb verder geen idee waar mijn eetdrang en uitstel gedrag vandaan komen
     
  20. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Okay, ik bedoelde, dik zijn zonder medische oorzaak (dus niet door ziekte, medicijnen oid) is een keuze...
    Als je teveel snoept en je bent daardoor te dik, kun je er dus wat aan doen. Ik zeg niet dat het makkelijk is,mik woog niet voor niets 121 kilo en talloze pogingen mislukte keer op keer, maar op een gegeven moment moet je zelf de knop omzetten en voor jezelf kiezen.
     

Deel Deze Pagina