morning after pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door gnoetje, 8 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. gnoetje

    gnoetje Lid

    28 mrt 2012
    43
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beste forummers,

    ik weet niet of ik hier goed ben, maar er knaagt iets van een hele poos geleden en daar wil ik graag antwoord op.

    Ik ben ruim anderhalf jaar geleden zwanger geraakt, door de anticonceptie heen. Condooms waren dat, en dat ging mis. Bij het terugtrekken zat het ding niet meer daar waar het hoorde te zitten. Dat was op een vrijdagnacht en ik besloot om maandagvroeg een morning after te halen. Toch werd ik niet ongesteld en bleek ik zwanger.

    Mijn partner en ik besloten dat we het misschien toch moesten houden. Al was het niet gepland. Het besluit om de morning afterpil te slikken stond niet in verhouding met een abortus, dus wilden we het. We waren voorzichtig blij. Maar voor dat we echt blij konden worden, kreeg ik een miskraam. Nu, anderhalf jaar verder, elke maand proberen, gebeurt er helemaal niets. Geen zwangerschap meer.

    Mijn vraag is: kan een morning afterpil de vrucht toendertijd hebben beschadigd? Ik voel me eigenlijk vreselijk schuldig, dat het toen niet geweest was in eerste instantie en toen ik zwanger bleek toch wel. Nu raak ik niet meer zwanger (tot op heden), dus maak ik me zorgen.

    Kan iemand daar antwoord op geven?

    alvast dank,
    gnoetje
     
  2. me83

    me83 Niet meer actief

    naar mijn weten kan de morningafterpil geen kwaad voor een verdere zwangerschap..

    mocht je het gewoon niet vertrouwen zou ik even de huisarts bellen en vragen hoe of wat..
    dat je toen zwanger bent geworden wil niet zeggen dat je nu ook weer gelijk zwanger word..het kan echt even duren.. meestal na een jaar proberen word je doorgestuurd voor eventueel onderzoek.

    veel succes en hopelijk toch snel een positieve test!
     
  3. gnoetje

    gnoetje Lid

    28 mrt 2012
    43
    0
    0
    NULL
    NULL
    dank voor je antwoord. ik ben vrijdag naar de gynaecoloog geweest maar die wil eigenlijk nog niks doen. hij heeft een heel pleidooi gehouden voor het feit dat bewezen is dat we beiden vruchtbaar zijn en dat hij me wilde duidelijk maken dat een kind niet af te dwingen is. ook niet met onderzoek. ik zeg het nu wat kort door de bocht, maar waar het op neer kwam was dat hij nu niet wilde onderzoeken, tenzij ik dat zelf zou willen, omdat hij me zei dat het vaak heel veel emotionele gevolgen heeft en dat de kans dat ik zwanger raak groot is omdat het al gebeurd is. als ik over 6 maanden nog steeds niet zwanger ben kan ik terugkomen, maar het hoeft niet van hem. hij ziet geen reden. en noemt het 6 gooien met een dobbelsteen: ooit zul je 6 gooien, maar het kan lang duren.

    maar ik ben hem vergeten te vragen of die MA-pil invloed zou kunnen hebben gehad op de vrucht. Ik wil van het schuldgevoel af. maar dat lukt me niet zo goed.
     
  4. me83

    me83 Niet meer actief

    ik weet niet veel over de MA dus kan je niet zeggen of het invloed heeft gehad op je miskraam.. het zou kunnen.. maar voel je daar niet schuldig over,, je nam het in voor de zekerheid en niet om een vrucht te beschadigen ofzo..

    er zijn vast ook vrouwen die een MA hadden ingenomen en een gezond kindje op de wereld zetten..een miskraam rond de eerste weken komt helaas best vaak voor..

    laat het allemaal een beetje los en blijf geloven in de toekomst.. en niet in het verleden.
    je bent al zwanger geweest dus je kan gewoon zwanger worden.. maar zoals je dokter al zei.. je hebt geen garantie dat als je klust rond je eisprong dat het dan raak is..

    hopelijk is het nog raak voor je weer terug mag komen..

    succes!
     
  5. gnoetje

    gnoetje Lid

    28 mrt 2012
    43
    0
    0
    NULL
    NULL
    lief. dank je wel. datzelfde geldt ook voor jou. uiteraard...
     
  6. me83

    me83 Niet meer actief

    tnx meid!;)
     

Deel Deze Pagina