Ontpillen nodig?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door shar89, 8 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. shar89

    shar89 Niet meer actief

    Ik vroeg me af of ontpillen echt nodig is. Ik wil in augustus gaan stoppen met de pil, kunnen we dan gelijk aan de slag? Of is het verstandig om het even veilig te doen om me lichaam te laten wennen aan het niet slikken van de pil?

    Kan het kwaad als je gelijk na het stoppen van de pil in de eerste ronde zwanger raakt? Ookal is de kans klein.
     
  2. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Je kunt gewoon aan de slag. Alleen soms weet je dan niet precies wanneer je overtijd bent. Als je eenmaal een regelmatig ritme hebt, weet je dat wel.
    Maar als er verder geen bijzonderheden zijn, dan zou ik gewoon beginnen. Als het dan langer duurt voordat de ongi komt, even een testje doen om te kijken of het toevallig snel raak was ;)
     
  3. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ontpillen is niet nodig om zwanger te raken,je kan gelijk proberen om zwanger te raken,maar als je voor je gevoel eerst je lichaam wil laten wennen moet je dat doen,je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt
    succes;)
     
  4. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Absoluut niet nodig om te ontpillen! Medisch gezien is er geen reden om eerst te gaan ontpillen.

    Het enige nadeel van meteen ervoor gaan, is dat je moeilijk kunt inschatten of je overtijd bent. Je eerste cyclus na de pil kan immers lang zijn. Dat kan wat stress opleveren. Maar ach, koop een paar van die dipstick-testjes, die kosten geen drol en zijn enorm betrouwbaar. En ga gewoon testen als je denkt dat je nu toch wel echt overtijd bent en je twijfelt of je misschien zwanger bent. Dan hoef je ook niet te stressen.

    Vroeger werd het aangeraden om de eerste natuurlijke menstruatie af te wachten, zodat de dokter een idee had hoe ver je zwanger bent als het meteen raak is. Maar tegenwoordig doen ze standaard een termijn-echo, waarmee ze bepalen hoe ver je bent, dus is ontpillen niet meer nodig.

    De reden dat ik wel ben gaan ontpillen, is omdat ik niet zwanger wil worden voordat ik een baan heb, maar ik die pillen wel helemaal zat was. Het voelt niet heel goed om iedere dag een anti-baby-pilletje te slikken als je eigenlijk een sterke kinderwens hebt. En bovendien waren ze op... :D
    Dus toen hebben we besloten om de pil te staken, zodat we alvast eens konden zien hoe mijn cyclus er tegenwoordig uitziet.
     
  5. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.148
    1.070
    113
    Sluit me aan, kunt meteen beginnen hoor.
    Bij mijn eerste ook gedaan en meteen zwanger. :cool: Was wel even wat onduidelijk met uitgerekende datum, maar termijnecho heeft dat heel netjes opgelost ;).

    Resultaat ligt nu boven lekker te slapen :D...
    Veel succes!
     

Deel Deze Pagina