controle na plaatsen mirena?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Metire, 13 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Metire

    Metire Niet meer actief

    hadden jullie (degenen met een mirena) na het plaatsen ook nog een controle afspraak om te kijken of het spiraaltje goed zat? bij mij in mijn omgeving helemaal niet maar ik moet toch terug komen.. ik word alleen echt nietngoed van die k** eendenbek en zou het liever overslaan als het even kan.. haha :D
     
  2. lolly

    lolly Fanatiek lid

    20 sep 2006
    3.475
    0
    0
    Ik heb een echo in het zh gehad ter controle. Maar dat word ook niet standaard gedaan begreep ik later. Waarom weet ik eigenlijk niet.
     
  3. Troetelbeertjes

    Troetelbeertjes Fanatiek lid

    26 feb 2009
    3.314
    1
    0
    Amsterdam
    Mijn eerste Mirena heb ik meer dan 10 jaar geleden laten zetten. Het was toen nog alleen bij de gyn. mogelijk, en daar kreeg ik ook zorgvuldig een nacontrole.
    Mijn 2e mirena heb ik vijf jaar later bij de huisarts laten zetten. Toen geen nacontrole, en ik bleek de Mirena na een paar maanden afgestoten te hebben.
    De derde weer bij de huisarts, maar toen weer een nacontrole afgedwongen wegens afstoten.

    De vierde werd 7 weken na de geboorte van mijn tweeling geplaatst in het zkh. en na 6 weken weer een nacontrole, standaard in het zkh.

    Ik ben blij met de nacontrole, dan weet je tenminste dat alles goed zit.
     
  4. Mistique

    Mistique Fanatiek lid

    7 mrt 2010
    1.053
    0
    36
    Ja hoor, ik heb ook een na controle gehad. Dit doe je of na je eerste ongesteldheid na het plaatsen van je spiraal of na 6 weken. Dit omdat je de grootste kans hebt op het afstoten van de spiraal tijdens die eerste keer ongesteldheid. En dan is dit als dat gebeurd is al snel te zien. Het is dus heel normaal. :)
     
  5. Jingle

    Jingle Fanatiek lid

    14 nov 2008
    1.198
    234
    63
    11-05-12 mirena laten verwijderen
    Inmiddels is mijn mirena eruit maar had ook een controle 6 weken na plaatsing! Ik weet niet beter dan dat dit standaard is. Heb hem laten zetten en verwijderen bij de gyn trouwens.
     
  6. Bri

    Bri Niet meer actief

    Van mij is geplaatst door de huisarts. Nacontrole na ongeveer 6 weken is standaard. Eendenbek is niet fijn, maar dramatisch vind ik het ook zeker niet.
    En niet standaard was een controle met echo, dat was omdat ik na een aantal maanden pijntjes begon te krijgen. Er is toen in een diagnostisch centrum gecheckt of-ie echt goed zat.
     
  7. Metire

    Metire Niet meer actief

    Ja het is ook eigenlijk wel fijn dat het gecontroleerd wordt! ik weet echt niet waarom het zo'n pijn doet bij mij zelfs na een bevalling, ben echt geen pieperdje maar die stomme eendenbek is echt een hel voor me.. haha;)
     
  8. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Via gyne van mij wel was standaard, bij de huisartsen rondom zo ver ik heb meegekregen ook. Hier in Engeland zijn ze wat lakser en kijken ze met controle ook alleen met de eenden bek terwijl de gyne het met een echo doen.
     
  9. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Het kan trouwens pijn doen doordat jij je niet genoeg kan relaxen in je onder-rug en rondom je bekken waardoor het pijn doet.. Voor mijn spiraal heb ik vaak check ups gehad nooit geen probleem, na mijn spiraal kon ik niet meer ontspannen.. Het kan daar binnen ook ontstoken zijn, of schimmel infectie kan ook zorgen voor pijn tijdens zulke behandelingen erg vervelend allemaal.. Zat zelf gisteren ook te piepen met dat rot ding tussen me benen!
     

Deel Deze Pagina