Help! Ongerust om niks??

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Rana84, 6 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rana84

    Rana84 Actief lid

    12 dec 2011
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dames ik begin ´m te knijpen!
    16 weken geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter. Aangezien ik borstvoeding gaf ben ik na mijn eerste menstruatie aan de cerazettepil gegaan. Mijn humeur werd ontzettend slecht en ik vermoed dat het door deze pil komt, dus ben ik hier mee gestopt sinds vorige week zaterdag. Nu ben ik alleen nog steeds niet ongesteld geworden! Kan het een poos duren? Voortekenen van een komende menstruatie voel ik ook nog niet. Ik heb morgen pas de mogelijkheid om een testje te kopen. Kan iemand mij gerust stellen? Ik wil namelijk nog niet weer zwanger zijn. De (veel te hefige) bevalling zit namelijk nog iets te vers in mijn geheugen :(

    PS: Ik heb die pil wel heel trouw genomen, maar vertrouw hem niet zo omdat het een minipil is en de vrouwen in onze familie nogal vruchtbaar zijn :)
     
  2. Bri

    Bri Niet meer actief

    Na de geboorte van mijn oudste was m'n cyclus niet gelijk weer regelmatig. Eerste menstruatie met 13 weken, tweede 6 weken later, daarna varieerde het van 4 tot 5 weken. Terwijl ik voor m'n eerste zwangerschap heel regelmatig was. Ik heb trouwens geen cerazette gebruikt maar alleen condooms tussen de twee zwangerschappen in.

    Er hoeft dus niks aan de hand te zijn, het kan even duren voor je lijf weer werkt zoals vroeger.
    Hopelijk ben je inmiddels al gerustgesteld; ik zie dat je topic van voor het weekend was.
     
  3. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Ik zou voor de zekerheid een testje doen als je nog niet ongesteld bent geworden.... geeft de test negatief zou ik even je huisarts bellen voor advies betreffende je volgende strip en of je hier gewoon weer mee kunt beginnen zonder dat je een me nstruatie gehad hebt.
    Misschien is het verstandig om over te stappen naar een andere pil als je je niet safe voelt bij je huidige ??
     
  4. Rana84

    Rana84 Actief lid

    12 dec 2011
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel voor de reacties.
    Ik heb getest en het was negatief. Toch vertrouw ik het niet :)
    Ik ben namelijk vaak misselijk, vaak duizelig als ik niet snel genoeg gegeten heb (dat had ik alleen in de zwangerschap), af en toe een trekkerige gevoel in de baarmoeder en nog altijd niet ongesteld. Misschien was de test te vroeg..?

    Pfff ik hoop inderdaad dat mijn cyclus gewoon nog onregelmatig is....

    Ik had er over zitten te denken om een andere pil te nemen, maar ben bang dat ik, net als met de cerazette, weer humeurig ga worden.
    Want als ik het al bij de cerazette heb, wat een minipil is, dan kan ik bij andere pillen misschien zelfs nog sterkere bijwerkingen verwachten of niet....?
     
  5. Linana

    Linana Niet meer actief

    Dat je meer bijwerkingen krijgt bij een andere pil hoeft helemaal niet. Het is maar net hoe je lijf erop reageert ;)

    Soms kan een pil uit dezelfde categorie bijwerkingen geven, terwijl een andere perfect is voor jouw lijf. Het is een kwestie van uitproberen hoe het gaat etc. En aangezien jij deze niet helemaal vertrouwd is overstappen misschien niet eens zo'n gek idee.

    Mijn beste vriendin is trouwens van een hele zware pil overgestapt op een lichtere en kreeg door de lichtere pil meer bijwerkingen.
     
  6. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Als je nog steeds borstvoeding geeft, kan het lang duren voordat je cyclus op gang komt. Mijn zoontje was 1 jaar toen ik weer voor het eerst een cyclus had.
     
  7. Rana84

    Rana84 Actief lid

    12 dec 2011
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben ongeveer 4 weken geleden gestopt met borstvoeding. Helaas werd het met fulltime kolven steeds minder....
     
  8. Rana84

    Rana84 Actief lid

    12 dec 2011
    170
    0
    0
    NULL
    NULL
    Voor mijn zwangerschap heb ik jaren lang Stediril 30 genomen. Ik dacht dat deze pil ok was voor mij, hoewel mijn moeder vond dat ik sinds die pil iets kattiger was geworden. Ik heb dat weggewuifd, maar ik geloof dat ze toch gelijk had, want sinds ik daarmee gestopt ben voel ik me veel beter. Naar mijn gevoel zijn de bijwerkingen met de cerazette erger dan de stediril.
    Misschien moet ik gewoon verschillende soorten uitproberen tot ik de juiste heb..
     

Deel Deze Pagina