Doorbraakbloeding en stopweek

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Aldun, 13 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aldun

    Aldun Nieuw lid

    13 aug 2012
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Ik had een vraagje. Mijn vriendin (15, net 2 maanden aan de pil) is in de eerste week van haar strip een keer de pil vergeten. De volgende dag heeft ze deze wel ingenomen (2 op 1 dag dus). Ze heeft nu al drie dagen last van een redelijke doorbraakbloeding, en ze weet niet of ze nu een stopweek moet inlassen of door moet slikken. Als ze een stopweek inlast, hoelang is er dan het risico dat ze zwanger word bij onveilige seks? En wat zou het beste zijn om te doen?

    Bedankt!
    (Ik post dit even i.p.v. mijn vriendin aangezien ze op vakantie is en alleen een telefoon heeft, geen computer)
     
  2. me83

    me83 Niet meer actief

    het beste is om de pil gewoon door te slikken.. vaak moet het lichaam erg aan de hormonen in de pil wennen.. dus doorbraakbloedingen komen vaker voor.. en zeker als je nog net met de pil bent gestart en er dan al 1 vergeet..

    dus zowiezo doorslikken!

    er is altijd een risico dat je vriendin toch zwanger word ondanks goed gebruik van de pil.. dus wil je toch meer zekerheid raad ik wel aan om ook condooms te gebruiken..

    ps.. top dat je dit voor je vriendin vraagt hier op het forum en dat jullie echt safe willen vrijen!mijn complimenten daarvoor;)
     
  3. Aldun

    Aldun Nieuw lid

    13 aug 2012
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjewel! Ze zit er over te twijfelen of ze wel door wilt slikken omdat ze bang is dat ze door blijft bloeden tot haar 'normale' stopweek, die dus nog wel ff wat weekjes ver weg is. Is dit zo? Ik weet er zelf namelijk niet zo heel veel vanaf, haha.

    Bedankt voor je compliment!;)
     
  4. me83

    me83 Niet meer actief

    het zou best kunnen dat ze nog even doorvloeit.. mocht ze er echt last van hebben of het niet vertrouwen raad ik aan om bij thuiskomst van vakantie even een afspraak te maken met de huisarts. die kan jullie wat meer vertellen over de stoffen die in de pil zitten en of de pil te licht of te zwaar is qua hormonen ed..

    succes;)
     
  5. Aldun

    Aldun Nieuw lid

    13 aug 2012
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat zullen we sowieso even doen :) Bedankt! Wat is 'even doorvloeien'? Moet ik dan denken aan een paar dagen of toch echt langer dan een week?
     
  6. me83

    me83 Niet meer actief

    dat verschilt per vrouw.. de 1 is nou eenmaal wat gevoeliger dan de ander..en elk lichaam verschilt.. dus dat zou ik je niet kunnen vertellen.. als ze in nederland op vakantie is zou ze zelf anders even kunnen bellen naar de huisarts met haar vragen.. zo niet zou ik toch de pil door blijven slikken en naar de huisarts gaan bij thuiskomst..

    veel succes en hopelijk stoppen de bloedingen snel..
     
  7. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Net als ontpillen, moet elke vrouw ook wennen aan een nieuw hormoon het kan zijn dat de pil te licht is. Misschien was ze nog niet regelmatig. Waneer de pil wanneer je deze start zoals staat in de bijsluiter, en je slikt hem zowiezo de eerste 7 dagen braaf, en sex moet in die week zowiezo nog beschermt dan verkleint de kans en gaat de pil dus 'werken'. Als ze ergens bezorgd over is kan ze bij thuiskomst even langs de huisarts gaan.
     

Deel Deze Pagina