de pil en migraine met aura

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Novella, 1 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Novella

    Novella Actief lid

    8 okt 2010
    323
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden,

    Ik ben na de bevalling weer aan de pil gegaan (stederil 30) maar ik heb zo vaak last van hoofdpijn en migraine met aura! Migraine is 2x per maand, meestal voordat ik ongie moet worden.

    Nu las ik op internet dat je juist NIET aan de pil mag als je migraine met aura hebt. Dit zou een grotere kans op beroertes geven. schrik hier natuurlijk best van omdat ik het best heftig heb elke keer. ( lamme arm, spraak gebrek, raar zien enz.)

    Wie heeft dit ook? Wil eigenlijk stoppen met de pil, maar een spiraal ofzo zie ik niet zitten omdat ik toch over een paar maanden weer zwanger zou willen worden. Toch maar condooms tot die tijd denk ik....

    Groetjes Novella
     
  2. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    heb ook zware migraines, ik sloeg altijd mijn stopweken over. maar met of zonder pil heb ik geen verschil gemerkt *heb ook de versie met zeer heftige aura's
     
  3. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    ik heb ook al vanaf me 3 e last van migraine met aura`s
    op gegeven moment werden de aanvallen zwaarder en kreeg ik ook lichaamsuitval halfzijdig en moeilijk praten,ik sloeg ook de stopweek over en heb na 3 jaar implanon genomen toen namen de frequentie iets af
    vorig jaar heb ik implanon door zwangerschapswens laten verwijderen en toen stopte ook me migraine
    na een rekensom kwamen wij erachter dat me migraine verergderde vanaf ik aan de ac ben gegaan
    heb inmiddels vanaf vorig jaar sept toen me implanon verwijdert werd tot nu toe pas 2 aanvallen gehad en niet eens zo heel zwaar was er na een paar uur weer bovenop normaal lag ik minimaal 2 dagen plat
    succes ermee
     
  4. Nala010

    Nala010 Fanatiek lid

    14 jan 2009
    2.641
    1
    36
    Hier ook migraine met aura's, meestal in of rond m'n stopweek.
    In het algemeen veel hoofdpijn..
    De arts raadde me inderdaad aan te stoppen met de pil, ik slikte de yasminpil en De arts raadde me aan over te gaan op een spiraal..
    Ik had zoiets van bekijk het maar haha!

    Ik ben nu ruim 2 weken gestopt met de pil en al een stuk minder hoofdpijn, hoe het rond m'n stopweek straks is dat weet ik nog niet..

    Er schijnen inderdaad ook extra risico's verbonden te zijn met de pil gebruik en migraine, maar aan de andere kant zijn er zoveel risico's met van alles dat je bijna niks meer kan en mag tegenwoordig..

    Suc6!
     
  5. Kapitein

    Kapitein Actief lid

    26 aug 2012
    231
    1
    18
    Brabant
    Ik weet niks over het risico door de pil maar wel dat sinds ik een aantal jaar gestopt ben géén aanval meer heb gehad. Ik heb ook met aura en dit werd steeds erger. Gestopt met de pil, ondanks dat ik dit onzin vond want voordat ik die gebruikte had ik ook al migraine. Maar ik heb er geen een meer gehad.

    Dus risico of niet voor mij heeft het stoppen wel heel veel meer rust gebracht.
     
  6. Novella

    Novella Actief lid

    8 okt 2010
    323
    0
    0
    NULL
    NULL
    nou ik ben gelijk gestopt..... hoorde van meer mensen verhalen dat het verminderd/gestopt is sinds ze van de pil af zijn.
    Ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen, eerst ontpillen denk ik. Even de tijd geven.

    Was hiervoor al 12 jaar aan de pil en als ik terug denk begon de migraine in de pubertijd.....
    Toen zwanger geworden en nu was ik 8 maanden aan de pil. En het was weer best heftig. Dus ik denk ook wel dat het hier aan ligt. Heb vorige week mijn ogen goed na laten kijken, dit was allemaal prima. Ben echt alle opties aan het nakijken.

    Wel heb ik na mijn zwangerschap heftigere aanvallen van migraine. 'dode' arm, spraak gebrek is veel erger en hoofdpijnen erger. Hadden jullie dit ook??
     

Deel Deze Pagina