lastig lastig lastig....

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door einad, 16 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoi damens,

    Ons kindje is nu twee maandjes en ben aan het nadenken over voorbehoedsmiddelen..
    Ik wil niks met hormonen en ook een spiraaltje is geen optie..
    Dan blijven er zeker alleen nog maar condooms over..

    Zijn er dames die alleen condooms gebruiken?
    Wat is jullie ervaring?
    Gaat de lol er niet vanaf als je moet stoppen om hem om te doen?

    Groetjes
     
  2. Oermoeder

    Oermoeder Actief lid

    24 okt 2011
    321
    0
    16
    Alleen maar condooms gebruiken lijkt mij helemaal niks...

    Waarom wil je niet hormonen? Bijvoorbeeld Nuvaring geeft lokaal hormonen af. De hormonen zijn precies hetzelfde als je eigen natuurlijke hormonen....

    Met welke anticonceptie heb jij ervaring? Slechte ervaringen daarmee gehad?

    Groetjes Oermoeder
     
  3. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    Na de bevalling van de eerst ook alleen condooms gebruikt en na 7 maanden was ik zwanger van de 2de ;) Daarnaast vond ik comdooms helemaal niks, niet eens zozeer vanwege het onderbreken, maar het is gewoon veel lekkerder zonder comdoom! We waren dus ook niet zo heel trouw met het condoom en dus na 7 maanden alweer zwanger (gelukkig wilden we ook wel snel een tweede hoor).

    Na de geboorte van de tweede heel lang getwijfeld wat ik wilde. Alleen condooms was nu geen optie meer, maar hormonen wilde ik sowieso ook niet meer. Blijft er dus alleen een spiraaltje over, maar daar had ik eigenlijk helemaal niet zo'n goed gevoel bij. Totdat ik me er echt in ging verdiepen en uitkwam bij het gynefix spiraaltje (nieuw soort koperspiraal). Ik heb hem nu bijna 1,5 jaar en ben er zeer tevreden over! :)
     
  4. Oermoeder

    Oermoeder Actief lid

    24 okt 2011
    321
    0
    16
    Muffinmeisje en Einad; mag ik jullie vragen wat de reden is dat jullie geen hormonen meer willen? Ik ben erg benieuwd...
    Ik gebruik nu zelf de Nuvaring, maar ik sta ook open voor andere methoden....
    :)
     
  5. bedankt voor de reacties!

    Ik wil geen hormonen vanwege depressieve gevoelens.
    Ik zal eens lezen over de nuvaring en beter verdiepen in de spiraaltjes, maar het idee over een bevruchting die niet kan innestelen staat me wat tegen.
     
  6. muffinmeisje

    muffinmeisje Actief lid

    7 aug 2009
    461
    0
    16
    @ oermoeder: ik voel me in alle opzicht zoveel beter als ik geen kunstmatige hormonen in m'n lijf heb zitten; ik voel (en ben) dan gewoon echt compleet een ander mens. En daar kwam ik eigenlijk pas achter toen ik met anticonceptie ben gestopt omdat ik zwanger wilde worden. Ik voelde me toen echt zoveel beter op allerlei vlakken. Na de bevalling van de eerste wel 1 maand de minipil geprobeerd, maar ik voelde me echt helemaal niet fijn bij de hormonen dat ik ervoor gekozen heb die niet meer te willen. De nuvaring heb ik een tijdje gebruikt voordat ik zwanger werd van de eerste (heb 5 jaar de pil geslikt en daarna bijna een jaar de nuvaring gebruikt), maar ook die heeft voor mij nog te veel hormonen.

    @ Einad: het idee dat er met een spiraaltje wel bevruchting op kan treden stond (en staat) mij ook erg tegen, maar de kans op bevruchting is met een spiraaltje ook vele malen kleiner dan zonder. De koper zorgt er niet alleen voor dat het eventuele vruchtje niet in kan nestelen, maar het maakt ook de zaadcellen voor het grootste deel inactief, waardoor bevruchting bijna niet kan optreden. Dat idee scheelt wel voor mij.

    Maar ik blijf het hele anticonceptie-gebeuren wel lastig vinden, omdat aan elke methode wel een nadeel kleeft...
     

Deel Deze Pagina