gestopt met pil......maar zit met wat vragen

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door glamoury, 19 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. glamoury

    glamoury Actief lid

    3 sep 2012
    280
    0
    0
    Gestopt met de pil op 20 augustus daarna gelijk een pilbloeding gehad.

    Maar ik wist natuurlijk niet hoe mijn cyclus zou gaan lopen omdat ik jaren geleden ook eens gestopt was met de pil en toen een zeer onregelmatige cyclus had tot wel 78 dagen.

    Dus nu ben ik maar gewoon van 28 dagen uit gegaan......omdat ik dacht dat het toen met stress te maken had.
    nu ben ik dus gisteravond heel ver weg met afvegen wat helderrood bloed tegen gekomen....en vanmorgen was het zoveel bloed als bij een normale pilbloeding.
    dus ik dacht van vandaag uitgegaan...yes!! 30 dagen netjes!!

    maar nu is het avond en mijn urine is nog wel aan te zien dat ik ongi ben...maar aan mijn maandverbandje zit echt maar een minimaal druppeltje....en met afvegen is het een beetje rozig.

    vraag me af of dit dan toch een echte ongi is.....of dat meer meiden dit hebben gehad zo kort?

    hoop eigenlijk dat er morgen wat meer bloed te vinden is dan lijkt t meer op zoals het normaal is.

    heb afgelopen zondag en gister een test gedaan en beide negatief...

    hoop op reacties!
     
  2. cherryl

    cherryl Fanatiek lid

    27 jan 2009
    2.923
    0
    0
    Dit kan heel goed van het ontpillen komen, doordat het nu niet opgewekt wordt door de pil, moet je lichaam het zelf doen en kan het dus heel goed zijn dat het minder/meer langer/korter en/of heviger/minder hevig is als een pilbloeding.
    Dit zegt echter niet dat je cyclus de volgende x net zo lang is.. Het kan maar zo dat het de volgende x veel langer of korter duurt.
     
  3. Diet

    Diet Actief lid

    19 sep 2012
    183
    0
    0
    Overijssel
    Mijn cyclus was ook van 40 tot 76 dagen geweest. Arts zei dat na ongeveer 3 tot 4 maand je lichaam ontpilt is. Ik had dit al 8 maand inmiddels en mijn menstruatie was erg afwisselend. Geen pijl op te trekken. Omdat de kans dat je dan zwanger raakt klein is, omdat je niet weet wanneer je vruchtbaar bent, ben ik door gestuurd naar de fertiliteits kliniek. Hier heb ik chlomid 50 mg voor gekregen en sindsdien is mijn menstruatie regelmatig met 29 dagen.

    Jij bent nog maar net gestopt met de pil. Dus dan is je cyclus even helemaal door de war en Je lichaam moet hier weer aan wennen. Wacht er nog gewoon even mee, duurt dit langer als een half jaar zal ik Naarden een bezoekje brengen aan je arts. Tot die tijd zijn ovulatie test misschien handig. ( wel duur als je zo onregelmatig bent )
     
  4. Silvy

    Silvy Actief lid

    10 aug 2012
    300
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey glamoury,
    Echt toevallig ik ben ook rond 20 aug gestopt en heb nu net vandaag mijn ongi gekregen! Maar ook bij mij is het niet zoveel! Ik denk inderdaad dat je lichaam toch moet wennen na de pil! Misschien dat het toch over een paar dagen toch goed doorzet.

    Kan me niet snel genoeg gaan hihi
     
  5. glamoury

    glamoury Actief lid

    3 sep 2012
    280
    0
    0
    hahaha dat laatste is hier niet anders...kan niet snel genoeg gaan nee maar ja...helaas hebben we daar niks aan te willen he?;)

    maar ik ben nu 2 dagen verder en heb alleen nog met afvegen en bij de urine wat bloed, maar in mijn maandverband vind ik niks terug nog steeds niet....

    zal toch wel met ontpillen te maken hebben, had gehoopt dat het vandaag alsnog wat erger zou worden maar helaas....niks.

    toch maar rustig blijven en er van uitgaan dat het dit was zo
     
  6. Nala010

    Nala010 Fanatiek lid

    14 jan 2009
    2.641
    1
    36
    Ik ben in augustus gestopt met de pil en heb toen een pilbloeding gehad, 23 dagen later verloor ik 1 dag wat oud bloed daarna helderrood en daarna inderdaad alleen met afvegen. Ik hoefde absoluut geen tampon in maar zie het inderdaad gewoon aan als mijn eerste echte ongesteldheid.

    Succes!
     
  7. Silvy

    Silvy Actief lid

    10 aug 2012
    300
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou bij mij is het toch goed door gezet de afgelopen dagen! Toch wel fijn om te weten dat je lichaam toch wel goed reageert. Ik heb nu een cyclus gehad van 30 dagen.

    @glamoury is er bij jouw al veel verschil gekomen?
     
  8. glamoury

    glamoury Actief lid

    3 sep 2012
    280
    0
    0
    hey nee geen verschil geweest.....

    dus na 30 dagen eerst een veegje bloed...volgende dag als een gewone ongi...en toen donderdag vrijdag alleen veegje bloed en zaterdag was het over....

    we gaan woensdagmorgen toch nog even een testje doen om zeker te weten dat het een ongi was......om mij gerust te stellen zeg maar.

    en vanaf nu weer lekker aan de bak hahaha
     
  9. onzekerheid

    onzekerheid Actief lid

    16 sep 2012
    191
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hey meiden,

    Ook ik ben 10 aug gestopt met de pil en heb 12 augustus mijn "regels" gekregen.... maar mijn eigen regels heb ik nog steeds niet gekregen. Als ik volgens de ' pilplanning ga zit ik nu op dag 44... pff... het mag wat mij betreft wel op gang komen...
    Oh ja, de pil die ik had was de diana-35 (2 jaar) en daarvoor Stederil, Marvelon.. vanaf mijn 15e nu 31 jaar.

    Succes dames!!
     

Deel Deze Pagina