diarree en de pil

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door singa, 16 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. singa

    singa Niet meer actief

    Ik heb een vraag over diarree en de pil. Op internet lees ik veel tegenstrijdige dingen en ik kan morgen pas een zwangerschapstest halen helaas. Dus ik dacht ik vraag het even hier.
    Tijdens mijn vakantie in september heb ik de eerste week diarree gehad. Dat was aan het einde van mijn eerste pilweek. Op maandag begon de diarree en de zondag ervoor heb ik nog seks gehad. De diarree is pas op zaterdag weer over gegaan. De rest van de week heb ik geen seks gehad.
    Omdat ik tijdens de vakantie weer ongesteld zou worden heb ik hem dorogeslikt en hoefde pas vorige week ongesteld te worden. Dit ben ik een halve dag geweest terwijl ik normaal 5 dagen ongesteld ben.
    Ik heb verder geen zwangerschapsverschijnselen terwijl ik die bij de zangerschap van mijn dochter wel had.
    Ondertussen slik ik gewoon weer de pil. Ik heb gelezen dat dit verder geen kwaad kan maar helemaal gerust ben ik niet. Kan de pil ook zwangerschapsverschijnselen onderdrukken?
    Hoe groot is nu de kans dat ik toch zwanger ben? Ik ga sowieso morgen een test doen.
     
  2. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    9 jun 2009
    7.154
    1.394
    113
    Vrouw
    België
    Denk dat je wel zwanger kan worden, als de zaadcellen nog zouden leven en het effect van je pil wegging door de diarree. Kans lijkt me wel vrij klein...

    Hier 3m pil doorgenomen en heb hier net wèl zwangerschapsverschijnselen (hoewel toch nega test) dus geen idee of de pil nu zws verschijnselen OPwekt, of net tegenwerkt.

    Hoe was je test?
     
  3. pipootje

    pipootje Niet meer actief

    Apotheek.nl - Thema's - Anticonceptiepil


    Braken of diarree

    Als u binnen drie uur na het innemen van de pil moet overgeven of waterdunne diarree krijgt, is het niet zeker of de pil werkt. Het kan zijn dat de pil nog niet (helemaal) in het lichaam is opgenomen en u de rest kwijt bent geraakt via braken of diarree. Neem enkele uren later een nieuwe pil in uit een reservestrip. Wacht daar liefst mee tot de misselijkheid wat is afgenomen. Hebt u een meerfasenpil met verschillend gekleurde pillen in een strip, neem dan dezelfde kleur uit een reservestrip. Als u de pil al langere tijd (langer dan 1 maand) gebruikt, is het ook mogelijk één pil over te slaan en de volgende dag verder te gaan met de pilstrip.
    Als u 36 uur na de vorige pil nog moet braken of nog dunne diarree hebt, of als het de eerste maand is dat u de pil gebruikt, kan dan voor meer informatie bij de tekst over uw eigen anticonceptiepil elders op deze site. Daar staat bij elk anticonceptiemiddel het advies wat u moet doen bij het kopje 'Hoe' en het kopje 'Dosis vergeten'.




     

Deel Deze Pagina