twee pillen tegelijk

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door boo12, 6 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. boo12

    boo12 Lid

    21 sep 2012
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo ik zit met een probleem ik ben vorige maand een pil vergeten deze heb ik de volgende dag ingenomen op het zelfde tijdstip als mijn pil van die dag zelf heb ze namelijk tegelijk ingenomen nu weet ik dat ik deze helemaand niet meer betrouwbaar was heb mijn stopweek gehouden en die was niet langer dan 7 dagen nu heb ik van mijn nieuwe strip de twee eerste pillen netjes ingenomen daarna heb ik wel onveilig sex gehad is dit een probleem want de meeste zeggen dat je gelijk na de 1e pil beschermd bent mijn exucces dat ik niet zorgvuldig met de pil ben omgegaan het zal bij deze veranderen
     
  2. maanvrouwtje

    maanvrouwtje Bekend lid

    26 dec 2010
    884
    0
    0
    Zie onderstaande tekst, komt uit de Nederlandse Huisartsen Genootschap, het is een patientenbrief



    Pil vergeten?

    Eén anticonceptiepil vergeten:

    Als je de pil één keer vergeet, neem die pil dan alsnog in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Zolang je de vergeten pil inneemt binnen twaalf uur na het vaste tijdstip voor slikken van de volgende pil, ben je tegen zwangerschap beschermd. Aanvullende maatregelen zoals de morning-afterpil of een condoom zijn dan niet nodig.
    Twee pillen vergeten:

    Ook als je twee dagen achter elkaar de pil hebt vergeten, hoeft dit niet erg te zijn als je het op tijd merkt: Neem beide pillen alsnog in binnen twaalf uur na het tijdstip waarop je de tweede pil had moeten slikken, dan ben je tegen zwangerschap beschermd.
    Wacht je langer dan die twaalf uur dan is de werking niet betrouwbaar. Wat je dan moet doen hangt af van de week waarin je de pillen hebt vergeten.

    Twee (tot zeven) pillen vergeten in de eerste week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Heb je in de afgelopen drie dagen (72 uur) onbeschermde seks gehad? Neem dan ook de morning-afterpil om zwangerschap te voorkomen. Neem de volgende anticonceptiepil weer op het normale tijdstip en maak de pilstrip af. Gebruik de eerste zeven dagen een aanvullend voorbehoedmiddel (condoom) als je wilt vrijen. Dan ben je weer tegen zwangerschap beschermd. Heb je onbeschermde seks gehad in de afgelopen zes dagen en ben je te laat voor de morning-afterpil? Dan kun je eventueel een spiraaltje laten plaatsen om een zwangerschap alsnog te voorkomen. Bel naar de praktijk om te overleggen of dat nodig is.

    Twee of drie pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Een aanvullend voorbehoedmiddel is niet nodig.

    Vier tot zeven pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Gebruik de eerste 7 dagen een aanvullend voorbehoedmiddel (condoom) als je wil vrijen. Dan blijf je teen zwangerschap beschermd.

    Twee tot zeven pillen vergeten in de derde week van de pilstrip: Dan heb je twee mogelijkheden
    <UL class=normal>Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Sla de stopweek over en ga direct door met de nieuwe strip (doorslikken).

    Een andere mogelijkheid is een vervroegde stopweek in te lassen. De dag waarop je de eerste pil vergeten bent telt dan als eerste dag van de stopweek. Op dag 8 begin je met je nieuwe pilstrip.

    Kies een van deze mogelijkheden. Een aanvullend voorbehoedmiddel is dan niet nodig.

    </UL>

    De volgende menstruatie kan iets eerder of later komen. Doe een zwangerschapstest als de menstruatie langer dan 2 weken uitblijft. Als je door vergeten of stoppen van de pil zwanger bent geraakt, zal je baby geen schade van de pil ondervinden.
     
  3. boo12

    boo12 Lid

    21 sep 2012
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt maar dat heb ik al gelezen en dar heb ik niet echt veel aan wil eigelijk wet ik gelijk ben beschermd. !
     
  4. boo12

    boo12 Lid

    21 sep 2012
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    Iemand nog andere tips alsjeblieft?
     
  5. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.510
    5.610
    113
    Vrouw
    Anders bel je even naar de ha de assistente kan je vast meer vertellen :)
     
  6. boo12

    boo12 Lid

    21 sep 2012
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjullie wel zal ik wel even doen ja en afwachten of ik volgende week vrijdag ongesteld wordt slik maandag mijn laatste pil enwordt dan vrijdag ongesteld als jullie tips hebben altijd welkom
     

Deel Deze Pagina