Nuvaring en vage klachten

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Dagmar1984, 19 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dagmar1984

    23 dec 2010
    11
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Ik had een vraagje over de nuvaring. Na jaren verschillende pillen gebruikt te hebben bleef ik een enorme hoofdpijn houden tijdens pilgebruik. Uiteindelijk heb ik besloten over te stappen op de nuvaring vanwege de weinige hormonen die hierin zaten die hoofdpijn kunnen veroorzaken.
    Ik heb sinds meer dan 5 dagen een beetje rare klachten. Ik ben enorm misselijk geweest, veel opboeren, maagzuur etc. Misselijkheid staat ook in de bijsluiter als bijwerking dit kan het ook verklaren natuurlijk. Ik hoopte wel dat dit zou verdwijnen zodra ik aan mijn stop periode zou beginnen maar het blijft nog steeds met vlagen terugkomen en soms zelfs heftiger dan eerst. Ook heb ik al zo'n ongeveer 5 dagen last van ongesteldsheidskrampen en echt een soort bandenpijn. Steken aan de zijkant van mijn baarmoeder en krampen door trekkend naar mijn lies. Ook regelematig heb ik steken in mijn lies. Ook mijn borsten zijn wat groter worden (wat opzich niet een ramp is wegens mierenheuvels :D) en zijn wat gespannen. Dit heb ik ook regelmatig tijdens mijn pilgebruik gehad maar verminderde zodra ik stopte met de pil en ongesteld zou worden. Ook viel het me op dat ik enorm duizelig was en wat waziger zie als anders. Ik heb ook veel meer eetlust en ben moe (ook dit zijn bijwerkingen uiteraard van de nuvaring).
    Mijn ongesteldheid is ook inmiddels een paar dagen te laat ondanks de krampen die ik heb. Tijdens alle soorten pillen die ik heb gebruikt werd ik binnen 2 dagen ongesteld.

    Tuurlijk is het voor de hand liggend dat iedereen anders reageerd en moet wennen aan weer andere hormonen waardoor je zulke vage klachten kan krijgen. De nuvaring ben ik keurig begonnen op de eerste dag van mijn cyclus (overgang van pil naar nuvaring) dus na een stopweek van 7 dagen. Heb me keurig aan de regels gehouden van niet langer dan 3 uur per 24 uur mag de ring eruit zijn etc.

    Ik wacht mijn ongesteldheid maar af en als ik weer moet beginnen met de ring gooi ik er voor de zekerheid een testje tegenaan maar nu mijn vraag..
    Zijn er meerdere vrouwen die deze vage klachten ook ineens kregen in gebruik van de nuvaring?
     

Deel Deze Pagina