zwanger pilwisseling microgynon 30

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door flowerpower, 20 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

wat had jij voo rbijwerkingen door merkwisseling microgynon 30

  1. ik heb nergens last van na merkwisseling(en)

  2. ik merk allerlei bijwerkingen die ik eerder niet had na merkwisseling(en)

  3. ik ben na merkwisseling(en) zwanger door geraakt

  4. ik ken iemand die zwanger is geraaktna merkwisseling(en)

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. flowerpower

    flowerpower Bekend lid

    7 feb 2011
    557
    0
    16
    #1 flowerpower, 20 jul 2013
    Laatst bewerkt: 20 jul 2013
    ik lees hier net dat een aantal mensen bij microgynon 30 een zwangerschap is ontstaan na wisselen van merk. ook bij mij is verteld dat het precies hetzelfde is met dezelfde werkzame stof. Ik hoefde me er dus echt geen zorgen over te maken. inmiddels ben ik dus al wel 19 weken zwanger! ja ik ben niet ziek geweest en heb niets vergeten. ook heb ik geen antibiotica gebruikt. ik hoorde bij de "gelukkige 1%". Ik ben benieuwd naar meerdere verhalen, want ik vind dat als dit inderdaad zo vaak is gebeurd en dus ook zal gebeuren dat we daar iets aan moeten doen en ze verantwoordelijk moeten stellen hiervoor.

    stofnaam: ethinylestradiol/levonorgestrol 0,03/0,15
     
  2. Liesje92

    Liesje92 Niet meer actief

    Ik ben ook zwanger geraakt met correct pilgebruik, maar ik slikte trigynon (onze dochter is in 2012 geboren) geen wisseling van merk oid, 'gewoon' iemand die tussen de uitzonderingen past.. ik heb daarna dus de hele voorraad weggegooid: mijn vertrouwen in de pil is gezakt tot -10.. Voor mij dus echt NOOIT meer de pil.. Wel succes met je zwangerschap, al was het onbedoeld.. Het komt waarschijnlijk allemaal op z'n pootjes terecht :)
     
  3. flowerpower

    flowerpower Bekend lid

    7 feb 2011
    557
    0
    16
    @ liesje92 bedenk me dat ik dus nog een optie had moeten geven wel zwanger geraakt ondanks pil, maar met ander merk.
     
  4. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier wel zwanger geraakt bij (correct!) gebruik microgynon30, maar dus niet bij wisseling pil of iets. Daarna de 'goedkopere' maar vergelijkbare variant gehad en toen niet zwanger geworden, maar hoe groot is die kans na het al een keer gehad te hebben :D
     
  5. Liesje92

    Liesje92 Niet meer actief

    Ach ik ben echt niet de enige.. Bij mij was het misschien wat lullig omdat ik 19 was :) maar goed: ik ben nogsteeds samen met de vader van onze dochter en ik ben inmiddels (nu wel bedoeld) ruim 30 weken zwanger van de 2e! Bevallen van onze dochter een dag voordat de examens begonnen maar ja, met wat harder werken toch al mijn diploma's gehaald :D ik ben nu 21 trouwens
     
  6. Appelgebakje

    Appelgebakje Bekend lid

    21 feb 2013
    950
    0
    16
    Management assistent/secretaresse
    Veenendaal
    Ik had nergens last van.

    Bij het wisselen van merken geloofde ik de huisarts en apotheek niet wbt dat je gelijk veilig bent, dus met het wisselen heb ik altijd de eerste maand ook condooms gebruikt.
     
  7. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Ik ben zelf ook zwanger geraakt met correct pilgebruik, ik slikte ook de microgynon 30 en omdat ik bovendien als de dood was om weer zwanger te worden zonder daar vooraf intensief begeleiding voor te hebben (ivm mijn ziek zijn), gebruikte we eigenlijk bijna altijd extra bescherming... maar goed dat heeft niet mogen helpen toen. Mijn zwangerschap was zoals ik me had voorgesteld, een regelrechte ramp... gelukkig is onze dochter na 35 weken (nu 8 weken oud) gezond geboren!
     
  8. meiske28

    meiske28 Actief lid

    22 okt 2011
    247
    0
    0
    Ik heb dezelfde pil wisseling gehad. 10 jaar microgynon 30 en daarna 4 jaar die ander. Nooit geen last gehad van bijwerkingen en ik ben nog geen mama dus 14 jaar pilgebruik heeft bij mij gewerkt niet zwanger te worden.
     

Deel Deze Pagina