wat zal ik doen?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door caat, 23 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Morgen moet ik naar de gynaecoloog en dan gaan we het ook hebben over anticonceptie, omdat ik absoluut niet meer zwanger mag worden op dit moment.
    Ik ben met correct pilgebruik zwanger geworden en mijn dochtertje is met 35 weken geboren met spoedkeizersnede, nu 8 weken geleden. De zwangerschap was een drama en we hebben weken spanning gehad of het met mij of de baby wel goed zou komen... Dolgelukkig zijn we met haar hoor en heeeeel misschien gaan we ooit nog voor een tweede, maar dan wel graag weloverwogen en in goed overleg met ziekenhuis.
    Ik ben chronisch ziek, orgaanschade door chemo en ben diabeet in hele erg mate met alle complicaties van dien.
    Ik wil dus absoluut niet zwanger worden, maar de optie dus open houden voor eventueel een zwangerschap in de toekomst, daar hebben we nog twijfel over en daarom wil ik niet kiezen voor een definitieve sterilisatie.
    Ik ben dus zwanger geworden met de pil en ik weet dat met een spiraaltje ook de 100% niet gehaald word, maar op 1 of andere manier lijkt het me veiliger (misschien omdat ik toch zwanger geworden ben). Om nu naast de pil ook nog condooms te gaan gebruiken, just for save, dat zie ik ook niet zo zitten (nou ja vooral mijn man niet:D). Ik heb een ziek lijf, kan een spiraal dan niks kwaad?
    Wat raden jullie me aan?
     
  2. Beitsche

    Beitsche Fanatiek lid

    12 nov 2007
    1.068
    1
    38
    Misschien spiraal en pil?

    Het zou niet mijn oplossing zijn( kan niet goed tegen hormonen), maar misschien voor jou wel?


     
  3. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Ze raadde me af om weer op de pil te gaan, dus het wordt zeker een spiraaltje. Alleen nu is nog de vraag welke.... hormoonspiraal zal iets invloed hebben op mijn medicijnen dus dat ze iets minder goed werken. En koperspiraal kan weer niet samen met bepaalde ontstekingsremmers en die zijn van mij van levensbelang.... ik moet het nog even overleggen met de nefroloog, maar volgens de gyn is een hormoonspiraal waarschijnlijk de betere keuze, omdat de kans op zwangerschap in combi met mijn medicatie het minste zal zijn. weer wat geleerd
     

Deel Deze Pagina