Zwanger??

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Redhead86, 6 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Afgelopen maand ben ik 2 keer mijn pil vergeten. Een keer was ik een aantal uren te laat, en een keer heb ik de vergeten pil ingenomen met de volgende pil. Beide was aan het einde van de tweede week/begin derde week. Mijn vriend is hiervan op de hoogte, ik heb het hem gelijk verteld toen het gebeurt was. Stom van ons, we hebben toch sex gehad zonder condoom.. Nu ben ik niet ongesteld geworden, althans, ik heb wel wat bloedverlies maar het is zo weinig dat het eigenlijk geen menstruatie te noemen is, het is heel anders als normaal en het was ook veel later als normaal. Terwijl ik een hele regelmatige menstruatie heb en normaal behoorlijk veel vloei. Ook heb ik normaal erg veel menstruatie pijn, lig echt 2 dagen krom van de pijn, en nu heb ik nergens last van..
    Het is me ook nog nooit eerder gebeurt dat ik de pil vergat, ik snap ook niet zo goed hoe het gebeurt is.
    Maargoed... Ik heb afgelopen zondag een test gedaan, deze was negatief.
    Het gevoel bleef knagen dat het misschien te vroeg was, dus ik heb gisteren mijn HA gebeld. Ja inderdaad, ik kan pas na 2 weken een test doen.. Dus op zijn vroegst ongeveer komend weekend.
    Nu is het zo dat ik normaal gezien morgen weer zou moeten beginnen met de pil. Alleen omdat ik niet 100% zeker weet of ik niet zwanger ben weet ik niet zo goed wat ik nu moet doen. De HA zegt dat het geen kwaad kan, en dat lees ik ook veel op internet, maar gevoelsmatig voelt het niet oke om toch de pil te gaan slikken terwijl er miss een kans is dat ik zwanger ben. Mijn vriend en ik hebben het hier natuurlijk ook uitgebreid over gehad, maar we weten allebei even niet wat wijsheid is. Hij zegt wel heel duidelijk dat hij vind dat als er een risico is ik de pil niet zou moeten slikken, maar laat de keus verder aan mij. Ik wil eigenlijk het risico ook niet nemen, maar hoe doen we dat dan de komende tijd? Als ik de pil niet neem ben ik niet meer veilig. En condoom gebruik is natuurlijk ook een risico, wat als ie net dan scheurt? Hoelang duurt het voordat de pil weer veilig is als je later begint?
    Overigens hebben wij beiden een kinderwens, en hebben de boel goed voor elkaar, we hebben een mooi huis in een leuke buurt, en een goede relatie waarin we goed communiceren en over veel op 1 lijn staan. alleen ben ik nog werkzoekend en hebben wij nog niet zo lang een relatie, een half jaar nu. Voor de rest is de situatie er absoluut naar om goed voor een kindje te kunnen zorgen, en als ik wel zwanger ben is het ook van harte welkom.
    Maar wat moet ik nu? Wel de pil gaan slikken en volgende week nog een test doen? Eerst een test afwachten en alleen de pil gaan slikken als ik niet zwanger ben? Ik weet het echt even niet dus hoop dat jullie je mening en advies willen geven..
     
  2. lievebeeb

    lievebeeb Actief lid

    17 mrt 2010
    382
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik denk dat de kans niet heel groot is dat je zwanger bent, maar... zeg nooit nooit :)

    Als ik in jouw schoenen zou staan dan zou ik de pil een week uitstellen.
    Dit weekend testen, want ik denk dat ie dan wel iets zou moeten doen.. Dan volgende week of die week daarna de pil weer nemen. En volgens mij is hij dan na 7 dagen weer betrouwbaar.

    Succes!
    Groetjes, Lievebeeb
     
  3. Redhead86

    Redhead86 Actief lid

    6 aug 2013
    306
    0
    0
    Dank je wel lievebeeb. Ikzelf dacht ook dat er niks aan de hand zou zijn totdat mijn menstruatie uitbleef. Nu ik wel wat bloed verlies ben ik nog niet helemaal gerustgesteld omdat het geen normale menstruatie is en ik dit nog niet eerder meegemaakt heb.
    Ik heb geen stress, en er is verder niks anders als anders wat mijn menstruatie zou kunnen beïnvloeden alleen de vergeten pil..

    Als het maar 7 dagen duurt voordat de pil weer veilig is dan wacht ik inderdaad gewoon tot het weekend om een test te doen en ga ik pas daarna de pil weer slikken als er niks aan de hand is.
    Ook al is de kans klein, ik zou me niet prettig voelen bij de gedachte dat ik toch een risico zou kunnen nemen...
     
  4. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Ik zou ook even geen pil slikken ....

    Maar in principe kan je 2 weken na je onveilige sex positief testen. Duurt het te lang je neg testen denk ik niet dat je zwanger bent.
     
  5. mamavanKris

    7 aug 2013
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    De kans dat je zwanger bent is echt super klein, omdat je de pil vergeten bent in de tweede week. Als je minimaal zeven dagen de pil goed geslikt hebt en dan 1 of 2 pillen vergeet, dan ben je beschermd en is de kans op zwangerschap uiterst klein. Voor de zekerheid kun je natuurlijk testen.
    Je kunt nu wachten met een nieuwe strip, maar bedenk wel dat je daardoor waarschijnlijk meer risico gaat lopen. Je mag nooit langer dan zeven dagen achter elkaar stoppen, dan is de pil niet meer veilig. En sperma kan tot ongeveer vijf dagen overleven in je baarmoeder. Heb je dus vorige week onveilige seks gehad, dan wordt het gevaarlijk!
    Als je op dit moment geen kinderwens hebt dan kun je dus beter weer met de pil beginnen. En als je wel stopt, dan moet je sowieso met condoom vrijen (totdat je de pil weer zeven dagen achter elkaar hebt gebruikt). Maar loop je dus nog steeds risico, omdat je in de periode hiervoor geen condoom hebt gebruikt (als je sex hebt gehad natuurlijk).
    Liefs Lieke
     
  6. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.612
    15.073
    113
    Nabij Utrecht
    De pil vergeten bedoelen ze dat je hem helemaal niet hebt ingenomen.
    Jij hebt de eerste "vergeten" pil een paar uur later alsnog ingenomen en de 2e vergeten pil heb je de dag erna ingenomen.

    Volgens mij spreekt men dan niet meer van vergeten pil maar later ingenomen.
    Volgens mij ben je niet vruchtbaar geweest en zou een zwangerschap niet mogelijk zijn (maar zeg nooit nooit ;))

    Dat je cyclus altijd regelmatig is is normaal met de pil.
    Je hebt nameljk geen cyclus tijdens pilgebruik, dat is allemaal kunstmatig.
     
  7. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Je kunt er inderdaad vanuit gaan dat je NU niet zwanger bent.

    Jouw eerste "vergeten" pil was je eigenlijk niet vergeten, aangezien je hem maar een paar uur te laat hebt ingenomen. Zolang je hem hebt ingenomen binnen 36 uur nadat je het vorige pilletje hebt ingenomen, is hij gewoon nog veilig. Tenzij je een mini-pil slikt! Die zijn wel heel gevoelig voor een paar uur te laat innemen. Maar bij microgynon 30 of iets soortgelijks is het dus prima.

    Jouw "tweede" vergeten pil (= eigenlijk de eerste, omdat die "eerste" dus niet meetelt als een vergeten pil) ben je wel echt vergeten, want zo te horen heb je die, samen met het volgende pilletje, 48 uur ingenomen na je vorige pilletje. Dat is dus langer dan de toegestaande 36 uur tussen pillen. Maar je geeft aan dat je deze "tweede" vergeten pil bent vergeten in het einde van de 2e week of het begin van de 3e week van je pilstrip.

    Maarrrrrr, nu komt het: het is HEEL belangrijk dat je weet op welke dag precies je die "tweede" vergeten pil bent vergeten!!!! Was dit echt nog in de tweede week (op dag 14 van je pilstrip, of daarvóór), of was dit al in de derde week (op dag 15 of daarná)???

    Want, als je op dag 14 (of daarvóór) die tweede pil bent vergeten, dan is er niks aan de hand. Je hebt het juiste gedaan door de vergeten pil samen in te nemen met je volgende pilletje. En je was gewoon nog beschermd tegen zwangerschap de rest van de pilstrip. Het was dus in dit geval helemaal niet erg dat jullie geen condoom hebben gebruikt!

    MAAR als je op dag 15 (of daarná) die tweede pil bent vergeten, dan heb je straks een probleem. Je hebt namelijk in je 3e week een pil vergeten in te nemen. Op dat moment had je 2 keuzes om beschermd te blijven tegen zwangerschap zonder condoomgebruik:
    1. Je last meteen een (vervroegde) stopweek in, waarbij de eerste dag van je stopweek overeen komt met de dag dat je die pil was vergeten. Na maximaal 7 dagen "pilvrij" te zijn geweest kan je weer beginnen met je volgende pilstrip.
    2. Je neemt de vergeten pil alsnog in en maakt de pilstrip gewoon af. Maar je begint daarna direct met de volgende pilstrip! Je last dus GEEN stopweek in!!

    Dit is dus het probleem: als jij op dag 15 (of daarná) die pil bent vergeten, dan heb je dus voor optie 2 gekozen en de vergeten pil alsnog ingenomen. Maar zo te lezen heb je dus WEL een stopweek ingelast! Dit betekent dus dat je vanaf je laatst ingenomen pil NIET meer beschermd was/bent tegen zwangerschap de komende maand!!!!!!!!!!!! Het kan dus goed dat je lichaam zich nu aan het voorbereiden is op een eisprong. Als jullie dus in je stopweek zonder condoom hebben gevreeën, dan kan het dus zijn dat je binnenkort zwanger raakt! Als je dit echt niet wilt, dan stel ik voor dat je zo snel mogelijk een morning after pil slikt. En natuurlijk de komende maand alleen met condoom vrijt, in ieder geval totdat je weer ongesteld wordt. Zodra je dan weer ongesteld bent, dan kan je weer met de pil starten (eerste dag van je menstruatie) en ben je weer volledig beschermd tegen zwangerschap.

    Dus, even samenvattend: Je kunt ervan uit gaan dat je NU niet zwanger bent. Als je je "tweede" vergeten pil op dag 14 (of daarvóór) van je pilstrip bent vergeten, dan is er nu en straks niks aan de hand. Maar als je die pil op dag 15 (of daarná) bent vergeten, dan was/ben je vanaf je laatst ingenomen pil niet meer beschermd tegen zwangerschap. Als jullie tijdens je stopweek onveilig hebben gevreeën, dan zal je een morning after pil moeten overwegen. En de komende maand (totdat je weer vanzelf ongesteld wordt), zullen jullie het met condoom moeten doen.

    Hopelijk is het zo allemaal een beetje duidelijk en vind je deze informatie ook behulpzaam. Het is eventjes veel tegelijk, ik weet het, maar ik wilde het je niet ontzeggen :) Hopelijk vind je het niet erg :)

    Overigens, tijdens je stopweek had je ongesteldheid gewoon moeten doorzetten, maar zoals vele meiden hebben ondervonden, kan dit wel eens anders zijn. Soms komt je ongesteldheid tijdens je stopweek gewoon niet goed op gang, dat is dan gewoon zo. Maar waarschijnlijk heeft deze "pregnancy scare" toch meer invloed op je stress niveau dan je denkt (je bent er toch genoeg mee bezig om een heel verhaal op ZP te posten :p), dus wellicht dat het er toch stiekem mee te maken heeft.

    Als laatste wil ik je in ieder geval veel succes wensen met dit alles! Wat een gedoe he? ;) Mocht dit in de toekomst toch toevallig nog een keer gebeuren, dan kan ik je deze website aanraden: Pil Vergeten | Mijn anticonceptie
     

Deel Deze Pagina