Wat is er aan de hand?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door 19Vlinder89, 16 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 19Vlinder89

    17 dec 2007
    49
    0
    0
    Hallo iedereen,

    Ik zit met ellende.. Ik ben pas overgestapt op een andere pil en zit vandaag op de 3e dag van week 2 van de pilstrip. Dit is de eerste keer dat ik hem slik. Nu ben ik 2 pillen vergeten in week 1 (niet 2 dagen achter elkaar), stom stom stom.. Maar nu niks meer aan te doen. Vandaag krijg ik ineens een doorbraakbkoeding, had gister al pijn in mijn buik..
    Waar zou dat van kunnen komen? Van het vergeten van de 2 pillen of het wennen aan deze nieuwe pil?

    Ik ben sexueel actief, dus een eventuele zwangerschap is niet uit te sluiten.

    Alvast bedankt voor de reactie!

    Liefs, Vlinder
     
  2. mei2014mama

    mei2014mama Actief lid

    11 sep 2013
    110
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ai.. ja, dat zijn altijd van die lastige dingen. Het zou natuurlijk altijd van het switchen kunnen komen ja, je lichaam moet er ook even aan wennen. Als je blijft twijfelen zou je altijd even een test kunnen doen om het zeker te weten, maar ik zou me niet al te druk maken als ik jou was. Ik heb zelf ervaren dat de pil voor iedereen anders werkt, de één wordt zwanger door de pil heen en de ander heeft maanden nodig om weer enigszins kans te hebben op een zwangerschap. En de bloeding hoeft natuurlijk geen zwangerschap te betekenen, dan zou je eerder niet gaan bloeden, helemaal omdat je niet ongesteld zou moeten worden.
    Succes!!
     
  3. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Zwanger ben je nu waarschijnlijk niet, aangezien je nog maar een ruime week je nieuwe pil slikt. Je lichaam heeft dus nog geen tijd gehad om een eisprong te laten plaats vinden, dat zou juist de komende dagen kunnen gebeuren. Waarschijnlijk is de bloeding een combinatie van de nieuwe pil (lichaam moet even wennen) en het vergeten van 2 pillen (lichaam probeerde te wennen aan de nieuwe pil, maar is nu helemaal van slag door het vergeten). Zorg ervoor dat je de rest van de strip geen pillen meer vergeet, zodat je lichaam nog een kans krijgt om te wennen aan de nieuwe pil. En vrij voor de zekerheid deze strip nog met condoom, want ik ben er niet van overtuigd dat die nieuwe pil zo al veilig zal zijn deze strip. Volgende strip wel, mits je voortaan geen pillen meer vergeet natuurlijk :)
     
  4. 19Vlinder89

    17 dec 2007
    49
    0
    0
    Dank jullie wel voor je reactie! Het is inderdaad even een raar iets, maar ''het wennen aan'' + ''het vergeten van'' is inderdaad een opeenstapeling van mogelijke oorzaken van de doorbraakbloeding. Vooral omdat het echt bruine zooi is zeg maar haha. Sorry voor het detail.

    Heb de eerste week ook niet echt een gestructureerde week gehad, dus vandaar het vergeten. Vanaf nu zal ik er zeker extra goed op gaan letten!!
     
  5. 19Vlinder89

    17 dec 2007
    49
    0
    0
    Erg vreemd dit,

    Ik zit inmiddels in mijn stopweek (zou vandaag ongesteld moeten worden). Vrijdag heb ik de laatste pil ingenomen en gister bij een toiletbezoek ineens een paar rode druppels. Meteen een tampon ingedaan omdat ik dacht dat mijn menstruatie eerder was begonnen, mooi niet dus...
    Niks in de tampon en tot op dit moment nog steeds niet ongesteld. Wel allemaal steekjes en dingetjes..

    Weet iemand wat dat was gister, die paar druppels?

    Liefs,
     
  6. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Ik had hetzelfde in mijn stopweek, een paar druppels 1 dag (innestelingsbloeding achteraf) en daarna niks meer. Ik had wat vage klachten, dus heb toen even geen nieuwe strip begonnen. Na 10 dagen nog niks en heb daarna dus een test gedaan en bleek zwanger. Ik heb overigens wel altijd netjes mijn pil geslikt, dus ook dan is het nog steeds niet uit te sluiten. Ik ben blij met onze dochter hoor, maar nu dubbele bescherming (spiraal en rond eisprong condooms), omdat ik het echt wil voorkomen!
    Ik heb ervoor gekozen om mijn strip toen niet verder te slikken en af te wachten wat er verder zou gebeuren, toen dus naar de dokter gegaan...
     

Deel Deze Pagina