Nieuwe ontpilklachten sinds stoppen in januari???

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Jummymummy, 25 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jummymummy

    Jummymummy Bekend lid

    2 jul 2013
    511
    0
    0
    NULL
    NULL
    #1 Jummymummy, 25 okt 2013
    Laatst bewerkt: 25 okt 2013
    Hoi allemaal,

    Ik ben eind januari gestopt met de pil en sindsdien nog niet echt ongesteld geworden. De eerste paar maanden heb ik nieteecht iets gemerkt kwa ontpil verschijnselen, behalve dat ik niet ongesteld werd. Toen vanaf juli kreeg ik zo nu en dan krampen in mijn buik en benen zoals ik vroeger altijd had als ik ongesteld moest worden. Maar weer al die tijd niks. Een tijdje later begonnen er wat puistjes op te komen. Ik heb die al jaren niet gehad en in mijn pubertijd had ik ze ook heel licht. Nu heb ik er ook maar weinig, maar toch...

    Op 6 oktober had ik een eendags bloeding. Geen krampjes of andere ongesteldheids verschijnselen. Ik was helemaal happy en dacht eindelijk weer een cyclus te krijgen. Maar het stopte dus vrijwel direct en t waren ook maar een paar veegjes. Ik heb een dag later een ovulatietest gedaan (kon niet eerder) en die was negatief. Al kan ik natuurlijk te laat zijn geweest om dat te meten. De 16e heb ik een zwangerschaps test gedaan en deze was ook negatief, dus ik denk dat t ook geen innesteling is geweest.

    Nu heb ik sinds 1,5 weken ook ineens een significant verhoogd libido! Het valt echt op, zeker omdat ik voorheen s'avonds veel te moe was of pijn had. Nu laat ik me daar niet door tegenhouden en neem veel vaker initiatief. Steeds als er weer dit soort nieuwe verschijnselen bijkomen zeg ik tegen mezelf dat mijn hormonen nu dan toch ECHT op gang komen, want kijk nou toch eens naar de krampen/puistjes/libido/etc.

    Af en toe doe ik een Ovutest en deze zijn eigenlijk constand een licht streepje. Het streepje is altijd even licht. Ik weet dat je zulke testen elke dag moet doen om een eisprong op te sporen, maar ik hoopte er een indicatie mee te krijgen wat mijn hormonen uitspoken.

    Ik heb gegoogled en heb gevonden dat veel vrouwen een hoger libido krijgen na het stoppen met de pil. Maar de verhalen die ik heb gelezen gaan over vrouwen die het hoger libido vrijwel direct kregen en ook al heel snel weer een normale cyclus hadden. Ik krijg dit verschijnsel dus nu pas. Dus mijn vraag is of dit een teken kan zijn dat het nu toch écht weer aan t opstarten kan zijn. En zou t verband kunnen hebben met de bloeding van 6 oktober? Als ik uitga van een cyclus van +_ 28 dagen dan zou dit hoge libido ook precies vallen in mijn vruchtbaarste weken, als de bloeding ten minste een menstruatie was.

    Vroeger menstrueerde ik ook erg licht, 3 a 4 dagen en dan weinig bloed verlies.



    Kan iemand hier zijn licht over laten schijnen?? Wij willen zo graag echt gaan beginnen met het proberen zwanger te worden!

    Misschien handig om erbij te vermelden dat ik deze dinsdag naar de gynaecoloog ga voor een intake. Maar ik wil eigenlijk nog niet aan de hormonen. Ik hoop wel dat ze kunnen zien of er al eitjes in ontwikkeling zijn. Zo niet dan wil ik eerst 2 maandjes een homeopathisch middel proberen (sepia). Heeft iemand daar toevallig ervaring mee?
     
  2. Jummymummy

    Jummymummy Bekend lid

    2 jul 2013
    511
    0
    0
    NULL
    NULL
    Is er nou niemand die mij tips kan geven?
     
  3. xElles

    xElles VIP lid

    24 mei 2013
    9.575
    2.232
    113
    Ik heb echt geen idee meid..
    Maar wel super vervelend dat je eigenlijk nog niet ongesteld bent geworden! :$
    Puistjes heb ik ook ineens sinds de afgelopen weken. Echt súper vervelend. Maar of je verhoogde libido ook betekent dat je cyclus nu op gang gaat komen durf ik echt niet te zeggen.
    Ben benieuwd wat je gyn zegt.

    Ik ben trouwens niet bekend met Sepia? Nooit van gehoord ook (behalve dat het een kleur is ;) ). Wat is het en wat doet het?
     
  4. Jummymummy

    Jummymummy Bekend lid

    2 jul 2013
    511
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja sepia is een homeopatisch middel dat bij veel vrouwen schijnt te helpen bij menstruatiklachten.


    Maar ondertussen is het duidelijk waarom ik nog steeds niet menstrueer. Ik heb PCOS :( was direct te zien toen de echo mijn eierstokken in beeld bracht, echte gatenkaas met een kralenketting om de eierstok. We gaan dus beginnen met behandelingen.

    En dat terwijl ik niet een mannelijk haargroei patroon heb, geen erge acne en ook geen overgewicht! Behalve de cyclus geen prominente klachten :(
     
  5. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Oh balen meid.. wel goed dat je naar de gyn bent gestapt! Ze zeggen dat je met pcos nog goed zwanger kunt raken. Ik heb ook gelezen dat er veel meiden met pcos zijn die geen van die symptomen hebben, dus het gaat niet voor iedereen op. Wat zijn nu de volgende stappen?
     
  6. Jummymummy

    Jummymummy Bekend lid

    2 jul 2013
    511
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bloed geprikt en daaruit moet duidelijk worden wat nu de behandeling gaat worden. Waarschijnlijk clomid ofzo. Dat hoor ik allemaal de 25ste
     
  7. Meis28

    Meis28 Fanatiek lid

    30 aug 2013
    4.026
    184
    63
    Spanje
    Spannend...succes!
     

Deel Deze Pagina