Mirena, opluchting of toch niet....

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door SmurfjesMama, 30 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Beste dames,

    Ik ben dringend op zoek naar ervaringen. Ik heb 10 maanden terug na de bevalling een mirena laten plaatsten. Beviel ontzettend goed, een nette cyclus, maar weinig bloedverlies, geen gedoe met pil slikken, condooms etc.
    Maar de afgelopen 4 maanden kreeg ik veel klachten, opgezette buik, pijnlijke steken in de buik die uitstralen naar rug en benen (leken serieus wel weeen), melk/ voch uit tepels, pijn bij seks en bloedingen. Vandaag dus uiteindelijk de stap gezet en de mirena eruit laten halen, voelt nu al als een opluchting.
    Maar... De HA vond het er van binnen wel erg onrustig uitzien en heeft weer een uitstrijkje gedaan (3 maanden terug via bevolkingsonderzoek ook al gehad, goede uitslag) en wat op kweek gezet. Ik moet nu 2 weken wachten, maar ben wel erg geschrokken.
    Ze zei dat het door de hormonen in de mirena kon komen en dat er dus kans is dat het allemaal wel meevalt. Hier dus mijn vraag, zijn er meer dames die dit te horen hebben gekregen bij het verwijderen van de mirena? En wat was uiteindelijk de uitslag?

    Sorry voor het lange verhaal, ik ben een beetje van slag en moest het even kwijt. Ik hoop dat jullie in grote getalen mij gerust kunnen stellen :)
     
  2. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Sorry sorry, ben heel erg ongeduldig, ik weet het... Maar het houd me zo bezig...

    Helemaal niemand???
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.999
    5.823
    113
    nee sorry, geen ervaring. Wel een opluchting dat dat kreng eruit is, klachten komen mij ook bekend voor behalve de stekende pijn, maar er is niks gezegd over iets onrustigs daarbinnen.
    Ik hoop voor je op wederom een goede uitslag, beter een keer extra gecheckt toch?
     
  4. Balou23

    Balou23 Actief lid

    12 okt 2011
    217
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb door de gyn een half jaar geleden de mirena laten plaatsen. Ik had al wel heel lang allerlei klachten door mijn menstruatie. Bij mij heeft de Mirena ontzettend geholpen, alleen heb ik al een half jaar bloedverlies elke dag. Ik sta dus nog steeds onder controle bij de gyn en ziet er bij mij keurig uit... beter dan eerst in ieder geval. Vanwege het langdurige bloedverlies is de Mirena voor mij toch geen optie, helaas... Aankomende maandag gaat ie eruit en gaan we kijken of we zwanger kunnen worden :)

    Voor mij dus geen negatieve ervaring.
     
  5. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie reacties!

    Ik heb nu, na 24 uur zonder mirena, al het gevoel dat het beter gaat. Het zit vast voor een deel tussen mijn oren, maar mijn buik lijkt bijvoorbeeld al veel minder opgeblazen.
    Nu nog de uitslagen afwachten en duimen dat alles goed is!
     
  6. busster

    busster Fanatiek lid

    6 dec 2007
    1.462
    0
    0
    touringcarchauffeur
    zoetermeer
    Hopelijk is er niks met je aan de hand en kwam het door de mirena. Ik gebruik al zo'n 10 jaar ( met uitzondering van een jaar ivm zwangerschap en nu een maand ivm wens 2de kindje ) een mirena maar herken je klachten niet. Ben juist heel blij dat de mirena er is omdat ik geen pil mag slikken omdat ik daar goedaardige vergroeiingen van krijg op mijn lever. Zo heeft ieder voorbehoedsmiddel zijn bijwerkingen .
     
  7. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    nou, week 1 wachten is voorbij. Ik heb tot nu toe niks gehoord en de kweek zou 1 week duren. Ze zeiden dat ze zodra ze wisten dat er iets aan de hand was zouden bellen. Dus geen nieuws is goed nieuws... Nu wachten op de uitslag van mijn uitstrijkje.

    Het gaat overigens echt heel goed, geen pijnscheuten meer en mijn buik ziet er qua formaat acceptabeler uit dan eerst. Voel me opgelucht dat het ding eruit is. Wel jammer, want bij zoveel mensen gaat het zo goed, volgens HA heeft ie waarschijnlijk gewoon net niet goed gezeten, pech...
     
  8. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Ik herken je klachten precies, zat nog een beetje in dubio na bij de ha op controle geweest te zijn. Ha gaf bij mij aan dat mijn darmen onderin gewoon erg gevoelig waren. Hij is er bij mij nog niet uit, maar denk dat ik dit wel ga doen. Maandag de ha maar weer bellen, is het raar om te vragen voor een verwijzing naar de gynaecologe om die spiraal te verwijderen? Die heeft hem immers ook geplaatst.
     
  9. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi Evientje,
    Ik weet eigenlijk niet of het raar is, ligt denk ik ook aan je relatie met de HA. Toen ik de HA belde om het ding eruit te laten halen wilde de assistente het eerst zelf doen. Omdat bij het bevolkingsonderzoek 3 maanden eerder de assistente zo is tegengevallen heb ik specifiek om de HA gevraagd. De gyn heeft hem erin gezet en dat was fijn, want die kunnen de echo gebruiken. Maar het eruit halen was eigenlijk zo simpel dat ik zelf het gevoel heb dat de HA dat prima kan.
    Bij mij was de HA eerst ook niet overtuigd dat het de spiraal was, volgens mij is de medische wereld lyrisch over dat ding. Ik had zelf echter wel het gevoel dat de buikpijn daar vandaan kwam. Ze stelde nog voor om eerst een echo te laten maken om te kijken of ie goed zat. Dit leek me extra rompslomp, want stel dat ie toevallig goed gezeten had, en dan? Laat je hem dan zitten? Toen ze eenmaal keek dacht ze toch wel dat ie niet goed zat.
    succes bij de HA of gyn volgende week. Ik hoop dat je van je klachten afkomt!
     
  10. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nou, toch een opluchting... Alle uitslagen zijn goed en het zag er een stuk rustiger uit. HA was er nu van overtuigd dat de spiraal de boosdoener is geweest en dat mijn lichaam "vreemde" dingen waarschijnlijk niet accepteert.
    Moet de komende weken nog wel wat dingetjes in de gate houden zoals onverwacht bloedverlies of zo, maar in principe is alles goed.
    Pfieuwww...
     
  11. busster

    busster Fanatiek lid

    6 dec 2007
    1.462
    0
    0
    touringcarchauffeur
    zoetermeer
    Gelukkig zeg dat er niks anders met je aan de hand is.
     
  12. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Fijn dat alle uitslagen goed waren, ben maandag terug gegaan naar de ha die gooide het op mijn darmen kreeg in eerste instantie geen verwijzing. Na overleg met de apotheek terug gebeld, de medicijnen voor mijn darmen hebben voor mij nogal wat consequenties met mijn gewone medicijnen, toch een verwijzing gehad.
    Gisteren bij de gynaecologe geweest, klachten waren wat aan het minderen, zag er nu allemaal rustig uit, maar vermoedelijk heeft hij dus een tijdje niet goed gezeten en doordat de ha assistente er vorige week met de touwtjes is bezig geweest (die waren kwijt) kon het zijn dat hij daardoor weer goed zat. Kreeg wel het vriendelijk doch dringende verzoek om als ik hem eruit liet halen dat bij de gynaecologe te laten doen, mijn touwtjes zaten aan de binnenkant.
    Bij opnieuw dezelfde klachten gelijk een verwijzing vragen en niet de ha eerst laten aanmodderen. Hij zit er dus nog in...
     

Deel Deze Pagina