Gynefix

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Bureau, 23 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bureau

    Bureau Bekend lid

    3 jul 2014
    901
    41
    28
    De pil, nog een pil, implanon, nuvaring en T-Safe, ik heb al zóveel geprobeerd. Overal heb ik wel bijwerkingen van, ik reageer slecht op hormonen en eigenlijk wil ik die troep ook niet meer in mijn lijf. Van de koperspiraal (T-Safe) bleef ik buikpijn houden, alsof het staafje tegen mijn baarmoederwand drukte. Het was niet énorm pijnlijk maar wel naar en het gaf mij ook het gevoel dat dat ding niet goed zat ook al zeiden echo's dat hij prima op zijn plek zat. Direct na het verwijderen was de pijn weg, ik heb hem zo'n half jaar gehad en verder had ik er geen bijwerkingen van, zelfs de menstuaties waren prima te doen.

    Nou las ik op het forum iets over de Gynefix, ik ben me daarin gaan verdiepen en ik denk dat dit een beetje hetgeen is wat overblijft. Ik snap alleen niet goed hoe het plaatsen gaat. Haken ze het vast aan je baarmoederwand? Wie heeft er ervaring met de Gynefix? Waar heb je hem laten plaatsen? Heb je er bijwerkingen van? Hoe bevalt het?! Ik ben heel erg benieuwd.
     
  2. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.961
    2.790
    113
    Ze zetten hem inderdaad met een knoopje vast in je baarmoederwand. Ik begreep van een ervaringsdeskundige dat dat niet zo prettig is, maar dat je naderhand veel minder last van het ding hebt dan van een gewoon spiraaltje, omdat hij kleiner is. Zelf geen ervaring.
     
  3. Kundera

    Kundera Actief lid

    14 aug 2013
    453
    305
    63
    Ik heb ook Gynefix en ben supertevreden mee! Het zetten deed idd even erg zeer maar daarna had ik nergens meer last van. Ik heb ze gemaild om te weten welke dokter bij mij in de buurt het er in kan zetten. Toen mijn huisarts gebeld, beste heer kende Gynefix niet maar stuurde me makkelijk door naar de gyn. Hou er wel rekening mee dat het een grote hap uit je eigen risico is tenzij je aanvullend verzekerd bent of jonger dan 21 jaar.
     
  4. Diazz

    Diazz VIP lid

    28 dec 2014
    6.391
    3.134
    113
    Ook ik heb 'm. Super tevreden over. Ik vond het zetten dan weer niet pijnlijk. Ik heb deze bij de gyn laten plaatsen. Echt een aanrader!
     
  5. Bureau

    Bureau Bekend lid

    3 jul 2014
    901
    41
    28
    Ja, ik ben wel aanvullend verzekerd dus de gynefix zelf wordt wel vergoed maar het plaatsen niet. Geen idee wat zoiets dan weer kost, vast weer belachelijk veel:)
     
  6. Bureau

    Bureau Bekend lid

    3 jul 2014
    901
    41
    28
    Verder geen ervaringen?
     
  7. Saartj

    Saartj Actief lid

    30 jan 2017
    130
    17
    18
    Vrouw
    Ik heb hem ook gehad. Was er zeer tevreden over. Hij wordt als het ware boven in je baarmoeder gedraaid beetje zoals schroef al klinkt dat wel heel ernstig.
    Ik had zelf nog geen kinderen en vond het plaatsen wel pijnlijk. Maarja korte pijn en daarna lang plezier was het me waard, is indd kleiner spiraal en zou ook nog veilliger moeten zijn. Wel laten zetten bij gynaecoloog dat is wel nodig hoor.
    Ik heb er 2,5 jaar plezier van gehad toen raakte ik er zwanger doorheen ( hij zat nog goed) ik geloof dat de kans echt 0.001 was dat dit nu nog zou gebeuren dus laat je er niet door tegen houden. Zwangerschap is spontane miskraam geworden, de kans op miskraam als je spiraal hebt is erg hoog.

    Dus al met al heel erg tevreden alleen is het niet genoeg anticonceptie voor mij.
    Ps in het begin even last gehad van de draadjes tijdens seks maar die worden wat weker over de weken erna, daarna geen last meer gehad.
     

Deel Deze Pagina