Dagje uit met baby - hoe doen jullie dat?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door raspberry, 28 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoi,

    wij hebben bij Etos nu zo'n actiekaartje voor een tweede gratis toegangsbewijs voor een pretpark. Die zijn geldig tot en met juni, dus als we er gebruik van gaan maken, is Thirza hooguit 7 maanden. Nog volop aan de BV en de slaapjes dus, dus ik vroeg me af: hoe doen jullie dat? Gewoon in de reiswieg en hopen dat ze slapen? BV geef ik overal wel, als het een beetje goed weer is, doe ik dat gerust ook wel buiten, sjaal mee zodat ik niet al te veel te kijk zit... Het gaat me dus met name om de slaapjes.
     
  2. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    met 7 maanden ligt ze als het goed is niet meer in de reisbak van de kinderwagen ,meeste kinderen zitten dan al in de kinderwagen.
    ik zelf zou me dochter dan niet mee nemen.
    onze dochter begint al te gillen als ze op de kermis is of langs een draaiorgel loopt.
    persoonlijk lijkt het mij dus niks om zo een jong kindje (tegen die tijd 7 mnd) mee te nemen naar een pretpark, je kan ook niet veel lijkt mij.
    kan er niemand oppassen zodat je gezellig een dagje heen kan zonder kind?
     
  3. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    We zijn met Luc naar de dierentuin geweest toen hij ongeveer 5 of 6 maanden was en hij heeft in de kinderwagen bak geslapen en als het tijd was voor een voeding zijn we even koffie gaan drinken.
    Dit ging prima maar Luc kon gewoon goed slapen in de kinderwagen.
    Als jullie kleine meid daar geen problemen mee heeft met slapen in de kinderwagen zou ik zeggen gewoon gaan.
     
  4. mirrem

    mirrem VIP lid

    14 apr 2008
    9.460
    1
    36
    Gelderland
    Ik heb ook van die kaartjes van de Etos. Onze kleine vent is nu 8 maanden en het zou nu al (we hebben nog geen tijd dus vandaar) prima kunnen! Leuk juist! Wel krijgt hij FV en geen BV. Maar ik neem aan dat je je daar ook wel ff ergesn in een restaurant in een rustig hoekje terug kan trekken ofzo. Bovendien heeft hij dan toch niet zo veel voedingen meer nodig!

    Trouwens, ook een maand geleden had het me al leuk geleken hoor. Lekker in de wagen en laten kijken naar alle beestjes. 't is dat het weer toen minder was en we gewoon erg weinig tijd hebben, maar de leeftijd van je kindje hoeft echt geen drempel te zijn hoor!
     
  5. Vogeltje

    Vogeltje Fanatiek lid

    4 jan 2007
    1.263
    0
    0
    Noord-brabant
    Wij zijn toen Toby 1 maand was nar de efteling geweest omdat mijn zus toen even in Nederland was met de kinderen, ging prima hij in de kinderwagen en sliep gewoon.
    Voedingen deden we in restaurants. Als ze gewoon goed kan slapen in de bak zou ook ik zeggen gewoon doen.
     
  6. Wij waren naar de dierentuin toen Jelle een half jaar was ongeveer. Hij zat toen in de buggy, vond slapen daarin nooit zo'n goed plan omdat ie dan van mening was dat ie teveel miste van wat er om hem heen gebeurde...
    Hij heeft totaal dan ook maar een half uurtje geslapen die dag, en was 's avonds uiteraard flink moe... maar ach, een dagje moet dat kunnen toch? Als je zorgt dat de dagen daarna wat rustig zijn zou ik het niet zo'n ramp vinden. Tenzij je kindje heel lastig wordt als ze moe wordt.
     
  7. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Wij hebben het afgelopen jaar ook allerlei uitstapjes gemaakt met dochter. Wel naar de dierentuin, maar niet mee naar de Efteling. Daar had ze toen nog zo weinig aan, maar dieren vond ze wel leuk.

    Dochter kreeg ook flesvoeding, maar dat maakt niet meer zoveel uit op die leeftijd. De tijd van elke 3 a 4 een voeding heb je dan wel gehad, met 7 maanden eten ze toch al andere dingen.

    Dochter sliep in de wagen als ze moe was toch wel en anders bleef ze gewoon op en sliep eens niet. Of weer in de auto.

    De 1ste keer dierentuin was ze 5 maanden. `s morgens dieren kijken. ~s middags een fles en daarna sliep ze lekker in de wagen (ze sliep altijd maar 1x overdag). Was erg gezellig!
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.490
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    De buitenlucht maakt hongerig en daarna lekker rozig vaak, dus ik zou gewoon gaan. Mijn dochter slaapt zowiezo niet zo veel, maar tijdens het winkelen (2 of 3 uurtjes ofzo) valt ze ook gewoon in slaap. Dus dat gaat wel werken.
    Verder vind ik het ook gewoon erg gezond voor haar, zo'n dagje in de buitenlucht. Dus dat zou al een groot pluspunt zijn om juist wel te gaan. In feite is een dierentuin ook gewoon een groot park om te wandelen.. Ideaal dus meestal.

    Tussendoor in de wagen een soepstengel, potje fruit mee en dat in een restaurant -of bij heel lekker weer buiten- geven. En nu ze brood eet, zou ik gewoon brood in stukjes meenemen.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nou, we gaan het nog even aankijken... als het niks is om Thirza mee te nemen, gaat manlief gewoon met zijn kids en blijf ik thuis. Een dagje oppas is niet echt een optie: ze pakt de fles alleen van mijn man en de gastouder. Dan is een dagje meeslepen waarschijnlijk minder stressvol dan een dag bij een oppas van wie ze nog nooit gedronken heeft... ;)
    Maar goed, voorwaarde voor mij is dan ook nog wel dat ze in de kinderwagenbak past, want ik ga er echt niet aan beginnen als ze al in de wandelwagen moet: dan gaat de dame nooit van z'n levensdagen slapen :( En hebben we 's avonds een vreselijk overprikkeld kind.
    Nog maar eens even zien dus... thanks voor de reacties.

    Oja, het zal geen druk pretpark worden, eerder het openluchtmuseum ofzo, :)
     

Deel Deze Pagina