Handige tweeling tips ..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Jucade, 23 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Wie heeft er handige tweelingtips voor mij als as tweelingmama? Zo hoorde ik bijvoorbeeld van mn schoonmoeder dat als ik straks bv ga geven, het t makkelijkste voor mij is om ze samen te voeden.. zo zullen er nog wel 1001 tips zijn, wie heeft ze voor mij? :)
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    hoi, ik dacht ik wacht even tot tweelingmama's reageren, maar tot nu toe niet, dus ik reageer toch maar even. Ik heb zelf geen tweeling, maar mijn vriend is de helft van een tweeling en omdat wij een hele grote kans hadden om een tweeling te krijgen (was er zelf ook 1 in het beginstadium van de zwangerschap) heb ik het er vaak met haar over gehad.

    Zij gaf dingen aan als:
    - proberen voor beide kindjes hetzelfde ritme aan te houden, zodat je zelf ook rustmomenten hebt.
    - de drukke activiteiten, zoals badje doen, ermee wachten totdat manlief thuis is. Voor hem is het leuk en het is veel makkelijker dan voor jou alleen.
    - probeer wel met elk kindje een momentje alleen te hebben. Vooral als ze wat ouder worden, ga bv op zaterdag met 1 kindje boodschappen doen en laat het andere kindje bij papa. En andersom ook natuurlijk.
    - wees niet bang om hulp te vragen en te ontvangen.
     
  3. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    der staat nu toevallig een moederfiets met 2ling zitje achterop op marktplaats. misschien iets voor jullie?

    verder kan ik je niet helpen.
     
  4. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Hier sluit ik me bij aan. Ik heb dan alleen gekolft in het begin en op een gegeven moment de fles. Als ze de fles kregen zaten ze beide in de wipstoel en dan een handoek oprollen en daar de fles op laten rusten. Zo kunnen hun mooi drinken en heb je beide handen vrij.

    Pfff ik vind het moeilijk om tips te geven. Je merkt dat je op een gegeven moment heel handig word in dingen doen en regelen.

    Als je vragen hebt stel ze dan maar :D
     
  5. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Geen tips; maar gefeliciteerd! wat leuk een 2ling!
     
  6. Suzanne75

    Suzanne75 Fanatiek lid

    8 mrt 2007
    1.662
    0
    0
    #7 Suzanne75, 23 mei 2010
    Laatst bewerkt door een moderator: 23 mei 2010
    link verwijderd
     
  7. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ooooowwww...je mag geen reclame maken voor andere forums...dat is heeeeeeeel erg verboden hoor! Kijk maar in de regels! ;):p
     
  8. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Denk dat je weinig tips van anderen kan krijgen, iedereen doet het natuurlijk op zijn/haar eigen manier, naar zijn/haar eigen inzichten en elk kindje is natuurlijk anders. Het is denk ik gewoon vooral afwachten en kijken naar hoe het bij jullie gaat, meeste zal denk ik gewoon wel vanzelf gaan.

    Over het voeden zou ik zeggen, doe het samen wanneer jij en de kindjes het aanleggen/aanhappen helemaal door hebben, probeer het dan samen, lukt het niet, doe het dan om en om. Daarbij, hebben ze ook vaak niet precies op dezelfde tijd trek in een voeding. Ik zelf heb het een keer geprobeerd om Malou en Ruben beide aan de borst te nemen, maar vond dat echt 3x niks, daarna dus ook nooit meer gedaan ;). Wat ik wel na een aantal maanden heb gedaan, is wanneer kindje 1 de borst wilde die geven, en dan daarna meteen kindje 2 even aan de borst leggen (die zich dus nog niet zelf gemeld had voor een voeding) zo was het dus wel een voeding op mijn verzoek, en dronk nr.2 niet zo heel veel. Maar gaf het mij wel een beetje meer rust als het ware. Vaak kwam nr 2 dan weer wat eerder voor een voeding dus die kreeg dan, en dan deed ik het omgekeerd, dus na nr 2 ging dan nr 1 ook aan de borst. Maar als je kindje niet drinkt als het niet zelf al trek heeft gaat die vlieger ook niet op ;)! Denk echt dat het vooral afwachten is en kijken hoe de dingen dus voor jullie en de kids fijn zijn.

    Succes in ieder geval :D! Fijne zwangerschap!

    Liefs, Hanneke!
     

Deel Deze Pagina