Help!!! slaapproblemen dreumes 13 maand

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ellen291982, 11 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Hier is het een ramp op het moment. Ik weet dat het een fase is, maar zou er wel graag zo goed mogelijk doorheen komen.

    Als we Emma op bed leggen was het eerder dat ze gewoon gelijk lekker ging slapen, geen probleem. Nu leggen we haar op bed en zodra we de kamer uitgaan gata ze in bed staan en krijsen. Als we haar terugleggen dan gaat ze opnieuw en opnieuw. Nu weet ik niet hoe ik het aan moet pakken. Moet ik met de rug naar haar toe blijven staan in de deuropening tot ze slaapt? (gaat ze na een tijd slapen maar duurt wel lang), moet ik haar steeds terugleggen en weggaan en voor de deur wachten (waar ze me niet kan zien?), moet ik haar laten krijsen? (doe ik liever niet voor de buren moet ik zeggen).

    Ze heeft geen pijn, honger of vieze luier ofzo.
    Het rare is dat ik overdag wel uit beeld kan zijn, dan gaat ze niet huilen maar zodra ze moet slapen is het een ramp.
     
  2. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Hallo Ellen,

    Je verhaal is herkenbaar.
    Mijn dochter is 15 mnd en heeft dit ook een tijdje gehad. Nu sinds een week of 2 gaat het weer goed.
    Ze had last van tandjes, maar ze kreeg ook een nieuw ritme. Van 2 slaapjes naar 1 slaapje op een dag. Doordat ze nog twee keer naar bed gebracht werd was ze niet moe genoeg en wilde ze niet slapen.
    Misschien helpt het als je ze 's ochtends zo laat mogelijk laat slapen en dan van 's middags tot 's avonds rekken tot de tijd dat ze normaal ook naar bed moet. Je is dan verschrikkelijk moe maar o zo blij dat je ze in bed legt.

    Succes ermee!
     
  3. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    dat wilde ik net gan proberen haha! Emma gaat normaal om half 12, 12 uur op bed. dan is ze ook moe. Ze is ook echt nog toe aan een extra slaapje tussen de middag. Nu wilde ik proberen haar half 1, 1 uur op bed te leggen.
    S avonds gaat ze normaal tussen half 7 en 7 op bed. Dan is ze gewoonlijk ook moe, ze wrijft ook druk in haar oogjes. Eens kijken of ik dat ook een half uur kan rekken.

    dank je wel
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    o ja zolang we in de kamer zijn is er ook niks aan de hand. dan gaat ze liggen en doet haar oogjes dicht, als we weggaan dan komt het probleem!
     
  5. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    niemand die verder tips heeft? ik ga haar later op bed doen, maar het echte probleem ligt volgens ons toch bij de verlatingsangst.
     
  6. kimmmie22

    kimmmie22 Lid

    3 feb 2010
    53
    0
    0
    NULL
    NULL
    heyyy
    heel herkenbaar
    mijn zoontje van bijna 14 maanden zit nu ook met hetzelfde maar idd krijgt nu ook tandjes erbij maar denk ook de overgang fase van 2 naar 1 slaapje hij gaat nu smorgens rond 10 uur slapen en smiddags rond 3 uur nog maar zijn slaapjes worde steeds korter en wil niet meer gelijk slapen eerst huilen terwel hij voorheen altijd gelijk sliep
    en savonds gaat hij rond half 7 7 uur naar bed en blijft nog lang kletse in zijn bed tot rond 8 uur maar niet huilen
    groetjes
     
  7. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Emma slaapt maar 1 slaapje op een dag. alleen rond 12 uur. Ze is ook gewoon moe als we haar naar bed brengen.

    heb nu bij de deur gewacht tot ze sliep, dat is de kortste klap denk ik. Hoop zo dat het snel beter gaat. ben bang dat ze straks niet meer kan slapen zonder mij voor de deur, maar dat zal wel meevallen toch?
     
  8. Boefjesmamma

    Boefjesmamma Fanatiek lid

    23 jan 2010
    2.378
    1
    0
    Afgestudeerd en werk zoekende.
    Gouda
    Aaron zit nu ook in die fase. Ene dag wat erger dan de andere.
    Wat hier helpt, is er even bij blijven en over zijn bolletje aaien. Even fluisteren wat er gebeurt en waar mamma blijft etc ect.
    Als hij dan rustig is, kan ik weglopen (nu althans). Vorige week en de week daarvoor werkte dat ook niet en legde ik hem op bed met een flesje. Dat was het enige wat werkte.
    Nu werkt over het bolletje aaien weer.

    Sterkte! Het wordt echt weer makkelijk.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    HIer heeft het geholpen dat mijn man Thirza op bed is gaan doen 's avonds. Overdag kan ik haar prima op bed doen, maar 's avonds mocht ik niet bij d'r weglopen. Van mijn man accepteert ze dat stukken beter...
     
  10. Leetje1

    Leetje1 Lid

    22 aug 2008
    65
    0
    0
    Onze dochter heeft precies hetzelfde gehad. We kwamen terug van vakantie en er kwamen 2 kiezen door. We dachten dat het daar aan lag. Maar gezien dit onderwerp is me wel duidelijk dat het een fase is.
    Bij haar was het alleen wel zo dat ze na even huilen in slaap viel, en standaard na een half uur slaap weer wakker werd!
    De eerste dagen hebben we haar er uit gehaald even beneden gehad en weer terug gelegd. In het begin waren we echt tot half elf met haar bezig!
    Op een gegeven moment werden we het zat en gingen we met haar even op ons bed zitten.
    Vorige week bedacht ik me dat ze ook wel graag op haar buik slaapt. Toen ze dus weer wakker werd heb ik haar gelijk op haar buik gedraaid. Ze huilde toen nog een paar minuten en toen heeft ze heerlijk geslapen. Nu wordt ze nog 1 of 2 keer in de week wakker, we draaien haar dan meteen op haar buik. En klaar is kees! Ik hoop dat we er volgende week helemaal niet meer heen hoeven.
    Ik ben er van begin af aan wel voor om niet teveel aandacht te geven aan de nukken van een kind in zo'n periode. Alleen de angst die ze hebben is natuurlijk wel heel echt.
    Toen ik bij onze dochter merkte dat het voor haar een gewoonte werd. Dus als ik hard genoeg huil komen ze wel. Zijn we meteen strenger geworden.
    Zoals je zelf al zei moet je er dus ook gewoon echt even doorheen.

    Succes!
     
  11. Appelstroop

    Appelstroop Niet meer actief

    bij jesse zelfde fase gehad, kon niet zijn kamer uitgaan en hij schreeuwde alles bij elkaar. toen is mijn man hem 's avonds op bed gaan leggen en dat werkte over het algemeen wel het beste.

    succes
     
  12. stephanie24

    stephanie24 VIP lid

    22 jul 2008
    5.375
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    Het is dus een fase!
    Onze dochter heeft het ook op het moment. En met een baby en slapeloze nachten is het geen gezellige combi.

    Ze deed al lange tijd 1 slaapje. Nu wil ze ineens helemaal niet meer slapen. Zodra ze d'r bed ziet zet ze het al op een krijsen.
    Gisteren laten huilen, na 3 kwartier was ze nog aan het krijsen.

    Alles geprobeert, maar niks hielp. Dus er maar uitgehaald, waarna ze later op de dag zat te slapen in de wandelwagen.

    Nu ligt ze weer op bed, iets eerder. En weer huilen...
    Pfffff
     

Deel Deze Pagina