Over 2 weken verhuizen, hoe dreumes laten wennen aan nieuw huis?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door adi, 6 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. adi

    adi Niet meer actief

    Wij gaan eind januari verhuizen, (hopelijk hebben we de verbouwing dan al klaar!)

    Maar nu vraag ik me af hoe we het beste kunnen aanpakken met het laten wennen voor de kinderen? Hun eigen meubeltjes gaan gewoon mee, maar de kamers zien er wel heel anders uit. Andere kleuren en behang op de wanden enz.
    Hoe hebben jullie dat gedaan? In bepaalde fases laten wennen of beter in 1x over?
    Hoe lang heeft het geduurd voordat jullie dreumes het nieuwe huis als zijn thuis zag?
     
  2. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    In een keer over is mijn advies.

    En ze wel een paar keer mee nemen naar dat nieuwe huis kunnen ze wel alvast wat rond kuipen/lopen.

    Je kindjes gaan soms wel eens logeren toch, Als het goed is zijn ze wat makkelijker dan kinderen die nooit ergens heen gaan met logeren denk dat het wel los loopt.

    Ik ben verhuist toen mijn zoon 11 maanden was idd een stukje jonger dan de jouwe toen en het ging gelijk goed.
    Was ook een kind dat wel eens ging logeren komt goed.

    En spannend een nieuw huis, Geniet er maar van he. Met je mooie drieling;)
     
  3. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Ik heb daar eigenlijk nooit bij nagedacht, en de oudste is nu 4 keer verhuisd, de jongste 1 keer. Hier nooit een probleem van gemaakt, avond voor het verhuizen gingen ze naar oma en opa zodat ze niet in de weg liepen en de volgende dag als alles over was kwamen ze terug en dat was het dan.
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    ja ze gaan weleens logeren en dat gaat prima, maar als ze hier thuis in een andere kamer moeten slapen is het toch een stuk moeilijker.

    Maar we zullen het zien. Als mensen nog goede tips hebben graag!

    Ik heb al ergens gelezen dat ik hun beddengoed niet moet wassen de dag vóór de verhuizing omdat ze eigen 'geur' daar kunnen herkennen.
    Nog meer zulke goede tips waar ik zelf echt niet aan zou denken?

    Mijn man wil ze bijv eerst een week bij ons op de slaapkamer laten slapen, en dan pas over naar eigen kamers, maar dan maken we alleen een extra probleem denk ik. Ten eerste lukt dat echt niet, met zn 5en op één kamer (ze zijn al gewend om alleen te slapen) en daarna moeten ze alsnog wennen aan eigen kamer.
     
  5. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    He adi,

    zo dat schiet lekker op meid.

    Ik meen ook te hebben begrepen dat ze nu allemaal hun eigen kamertje krijgen he. Dat lijkt me ook al een hele overgang.

    Heb niet echt tips uit ervaring, maar wens je veel succes met de laatste loodjes zeg maar.
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Jaahh, ik weet nog dat ik heel enthousiast heb geroepen dat we een huis hadden gekocht, en inmiddels lijkt dat vierkante blok met alleen maar kale muren op een echt huis :D.

    Ze slapen nu al in aparte kamers.
    Aldin vanaf 4 maanden al, maar hebben eigenlijk nooit een echt kamertje voor hem gemaakt. Zijn bedje staat in mijn oude werkkamer, en hij slaapt tegenover een grote boekenkast. Waar die inmiddels enorm vriendjes mee is geworden overigens, elke avond moet ie eerst de kast 'welterusten' wensen :D

    Meiden hebben vanaf 14 maanden zo'n stennis samen lopen schoppen de hele nacht (echt elkaar wakker maken door middel van knuffels gooien naar elkaar, en dan kei hard lachen), dat Diyana ook al 2 maandjes in de logeerkamer slaapt. In een campingbedje met een echt matras.
    We waren dus echt aan een nieuw huis toe hehehehe
     
  7. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik zou ze niet bij je op de kamer nemen. Kans is aanwezig dat ze er dan een drama van maken als ze naar hun eigen kamer moeten.
    Zou ze gewoon op hun kamer leggen, lukt het niet kan je ze altijd nog bij je nemen. Of misschien nog beter, even bij hem/haar liggen op de kamer.

    Succes met verhuizen!
     
  8. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Hier verhuisd toen mijn oudste 1,5 was, voor de verhuizing even meegenomen, dit word jouw kamer, even rondlopen en daarna meteen over. Hier was het ook nog dat ze voor het eerst een eigen kamer had, lag daarvoor bij ons vanwege ruimte gebrek, maar is meteen goed gegaan.
     
  9. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    Hai Adi,

    Wat leuk, een huis op maat!

    Wij zijn krap twee maanden geleden verhuisd, dus ik dacht ik zal maar even reageren!
    Wij zijn van huurhuis naar huurhuis gegaan, en hebben dus maar 1 maand dubbele huizen gehad.
    Omdat mijn lief een fikse baan heeft heeft hij alleen in het weekend meegeklust, en heb ik het doordeweeks in mijn up gedaan, en onze zoon steeds meegenomen. Dat was niet echt praktisch, maar het was niet anders.
    Jens is ook wel veel bij mijn ouders geweest.
    We hadden hier gewoon wat speelgoed voor hem en toen de vloer eenmaal lag was hij hier gelijk helemaal 'thuis'. Voordeel was natuurlijk dat hij toen we eenmaal echt gingen verhuizen, dit huis al wel kende. Hij sliep tijdens het klussen op zolder, en zijn nieuwe kamer is gewoon bij ons op de 1e verdieping, dus deze kende hij niet zo goed toen we gingen verhuizen.
    Zijn kamer hier ziet er compleet anders uit dan in ons oude huis, en wordt ook donkerder, ramen zitten aan andere kant etc.
    Jens heeft een beertje, aapje en hondje dat hij altijd weltrusten zegt voor hij gaat slapen, en die hebben we gelijk neergezet. We zijn eerst rustig in zijn kamer gaan spelen en hebben hem toen volgens het vaste ritueel naar bed gebracht.
    's Nachts werd hij wakker en vond hij het wel tijd om naar huis te gaan. Met een flesje en wat over de nacht verspreide knuffels zijn we die eerste nacht best goed doorgekomen, daarna nog een paar nachten onrustig, maar we voelen ons hier inmiddels allemaal thuis. Hij is wel van slag geweest hoor, slecht spelen, dwars doen en gefrustreerd. Maar ja... das logisch. Maar wel succes voor jou met je drie blagen! :D;)
     
  10. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ah, ze slapen dus al apart. Dat lijkt me een zorg minder.

    Mij lijkt de suggestie van Ireen wel prettig werken.
     
  11. happynienja

    happynienja Fanatiek lid

    8 aug 2007
    3.178
    0
    0
    Julianadorp
    In 1 keer en dat ging gelukkig meteen goed.
    Toendertijd sliep hij heel goed haha.
    En ook nooit het gevoel gehad dat hij z'n nieuwe kamer eng vond.

    En ik zou ze van te voren mee naar huis nemen en ze de kamers laten zien en vertellen wie waar gaat slapen.
    En ze in die kamers laten spelen met z'n allen en jou, dan word het misschien vertrouwd.

    En ik zou proberen het zelf niet te veel te bedenken van te voren, gewoon zien hoe het gaat.

    Veel plezier in jullie nieuwe huis!!
     
  12. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Spannende tijden Adi!
    Hier 2x verhuisd in 5 maanden tijd, vanwege enorme (verplichte) verbouwing. De eerste keer was Thijs 15 maanden en nu net voor de kerst bij 20 maanden. De eerste verhuizing ging prima. Ik ben voor de verhuizing regelmatig met Thijs weze kijken en heb alles benoemd. Ook lieten we speelgoed staan die hij dan de volgende keer weer zag. Op de dag zelf ben ik met hem naar huis van ouders gegaan. Heb een doos speelgoed meegenomen en na de middagslaap hebben we deze verhuisd.
    Tussendoor zijn we steeds bij ons huis wezen kijken en toen het weer bijna zover was, hebben we ook weer speelgoed gedeeltelijk verhuisd. De dag van de verhuizing heeft hij 's middags bij oma geslapen. Toen alles stond heb ik hem opgehaald. Hij was helmaal door het dolle. Hij heeft slecht geslapen de eerste nacht. Riep regelmatig naar papa en mama, gewoon om te kijken of we er ook waren. Overdag vraagt hij veel aandacht, hij vindt het moeilijk als we even uit het zicht zijn en hangt veel op ons. Het wordt nu gelukkig weer beter. We zijn ook nog wezen kijken naar het lege huis en hij heeft overal heel hard "doei" gezegd, hij leek het toen te beseffen.
    Sterkte met de verhuizing.
     
  13. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    Wij zijn vorige maand verhuisd. We hebben haar bij iedere verandering aan het kamertje meegenomen. Dus eerst zoals het was, daarna toen het kaal was, daarna met het nieuwe verfwerk en behang ***dat gezichtje vergeet ik nooit meer :)*** en toen het bijna zover was dat we gingen verhuizen heeft ze nog een keertje in een camping bedje geslapen op haar eigen kamer. Een deel van haar speelgoed hadden we meegenomen, dus het was duidelijk haar plekje. Met de verhuizing is ze bij opa en oma gebleven. Een dag later was alles af, met haar oude meubeltjes en knuffels op zijn plek. Ze heeft er gelijk goed geslapen.
     

Deel Deze Pagina