Baby met sonde thuis wie nog meer?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Samy84, 5 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn kleintje van nu 5 maanden (gecorrigeerd 3mnd) weigert resoluut de fles en nu merken wij zelfs dat het zuigen minder wordt.

    Wie heeft ook een baby thuis met sonde en weigert zij/hij de fles?

    Bij ons is het gedrag waardoor ze al bij het zien van de fles het op een schreeuwen zet.

    Wie herkent zich hierin?We hebben de beker geprobeerd maar ben bang dat het nooit wat zal worden :(
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Lisa heeft sondevoeding gehad van 2,5 tot 8,5 maand. Ze is gestopt met drinken door reflux en ziek zijn door een virus. Met 8 maanden ging ze goed drinken uit een gewone beker en met 8,5 maand dronk ze genoeg. Ze heeft nooit meer iets uit de fles gedronken. Daar moet je op een gegeven moment ook mee stoppen, anders blijft het zo negatief. Dan ga je pap proberen, daarna fruithapje en daarna een gewone beker. Heb je begeleiding van een logopediste?
     
  3. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hay snoopy ik kwam je verhaal via google al tegen ben die nu ook aan het lezen ;)

    We zitten nu op 5 maanden sonde met een tussenstop van bijna 1 maand.

    Ik moet zeggen dat ik de hoop niet meer heb om haar uit een flesje te laten drinken sterker nog sinds gister heeft ze zelfs minder zuigreflex herken je dit ook?

    Ik vind het wel fijn dat je reageerd aangezien die vorige topic uit 2010 dateert.

    Nadat je haar uit het ziekenhuis met sonde meenam hoe ging alles toen? Ben je alles via de sonde gaan geven?

    Ik ben al vanaf het begin bij een logopediste en nu zelfs een 2de ingeschakeld.

    Ik heb de beker geprobeerd maar mijn dochtertje is echt klein nog en die beker is zelfs niet fijn voor haar ze ervaart nu alles als negatief.

    Heb mij ook behoorlijk verdiept in alles eromheen maar nog niet een mama tegengekomen die ook zolang met dit probleem te kampen had dus alles qua info is welkom en ervaringen!

    Bedankt alvast
     
  4. mik2sept

    mik2sept Fanatiek lid

    19 jun 2006
    1.271
    0
    0
    Ik zit niet helemaal in dezelfde situatie maar weet heel goed wat het is om een kindje met een sonde te hebben.
    Mijn eerste zoontje heeft 1 maand een sonde gehad, is hier niet mee naar huis gegaan. Hij heeft een terugval gehad 2 dagen na zijn geboorte, glucosespiegel en enorm laag en was waarschijnlijk randje dysmatuur. Hij weigerde ook de fles en na vier weken deed hij het ineens en mochten we naar huis, was een kwestie van tijd...
    Mijn jongste is nu bijna een jaar en heeft nog steeds een sonde (inmiddels peg), wel heeft dit een enorm andere oorzaak dan jij hebt hoor... dus niet echt te vergelijken Maar het flesweigeren doet hij ook nog steeds. Ik blijf het lastig vinden, maar moet het ook hier laten rusten om de frustratie niet groter te maken aan beide kanten, wij gaan ons nu ook richten op andere dingen, we gaan een eettraining doen om te kijken of hij plezier krijgt van ander soort eten, maar daar is jou meisje nog een beetje jong voor.

    Je wilt zo graag dat ze gewoon gaan eten... Wat de oorzaak dan ook is...

    Heb je al eens een andere fles geprobeerd misschien herkent ze die niet... En wat wij nu doen is een klein beetje in de fles en als hij die dan opheeft helemaal blij doen, dan er ook niet meer in doen, want wij bepalen wat hij eet, de rest krijgt hij dan via sonde... Op die manier proberen we het leuke weer terug te krijgen aan de fles...

    Ik hoop dat je meisje snel van de sonde af is, want zo'n neussonde is zo onding... Brengen jullie hem ook zelf weer in als ze hem eruit trekt?

    Succes de komende periode...
     
  5. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat vervelend zeg! Ik ben ook wel aan een peg sonde aan het denken want sinds paar dagen weigert ze dus ook de fles totaal en haar zuigreflexen zijn gewoon veel minder.

    Nu ik mij echt besef dat het niets wordt en na het verhaal van snoopy gelezen te hebben ben ik zo down en heb ik alleen maar zitten janken het is gewoon ongelofelijk dat zoiets simpels gewoon niet kan!

    Ik weet niet eens of ik het geduld op kan brengen ben er echt helemaal door gefrustreerd :(
    Ergste dat ook je omgeving je totaal niet begrijpt of uberhaupt zich inleeft hoe het kan zijn alsof alles normaal is.

    Ik vond het knap hoe snoopy ermee omging had echt de hoop dat ze er nu wel vanaf zou zijn maar als dit zelfs tot 1 jaa gaat duren of langer jeetje ik kan dat niet bevatten :(
    IK geniet er ook totaal niet meer van niet eerder gedaan ook.

    Ze was zowel pre -als dysmatuur helaas door pre eclampsie.

    Ik heb zoveel flessen geprobeerd en zzelfs de beker nu maar alles wat ook maar richting haar mondje komt is krijsen.

    Ik kan het helaas niet om de sonde in te brengen vind het al vrselijk bij het idee dat ze hem weer in moeten brengen, snoopy jij had het over een sonde die zelfs 12 wk kan zitten?Ga ik de volg x maar om vragen want deze blijft 6wk en die zijn zo om.

    Zelfs de pleister kan ik niet eens vervangen ze huilt gewoon zo hard ik kan het niet :(

    Hoop dat zo'n eettraining bij jullie zal aanslaan maar wat heb je dan al veel geduld gehad !
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Meid, ik snap je frustratie zo goed! Ik heb ook m'n momenten gehad hoor, het is ook haast niet te bevatten dat zoiets 'simpels' als drinken gewoon niet gaat. Ik heb de pleisters vaak half huilend vervangen, ik vond het vreselijk. Maar het was niet anders. Heb ook aan een peg sonde gedacht, maar dat doen ze niet zo snel, een peg sonde is toch ook wel heel ingrijpend. Ben nu ook wel blij dat ze die ook niet gekregen heeft, want ze was er vrij onverwachts toch redelijk snel vanaf.

    Er is wel een siliconen sonde die lang mag blijven zitten, maar ze raden het,ivm bacteriën enzo wel af, 6 weken is echt de max eigenlijk, hier heeft ie wel eens 8 weken gezeten. Wat eigenlijk best knap is, want meestal heeft een kindje 'm er dan allang een keertje uitgetrokken.

    Mijn verhaal in m'n oude topic is best heftig om te lezen denk ik als je er zelf midden in zit, ik pink ook nog wel een traantje weg als ik het lees. Dus sorry daarvoor, wil je niet extra verdrietig maken, al is het wel goed je verdriet te uiten. Maar probeer daarna de draad weer op te pakken en toch van je dochter te genieten, ze is meer dan alleen maar een kindje met sondevoeding :).

    Moet Lisa uit bed gaan halen, als je nog specifieke vragen hebt lees ik het wel. Woon je bij mij in de buurt? (Roosendaal)
     
  7. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey snoopy

    Dank je wel meis, moet zeggen dat ik nu die topic helemaal doorgelezen heb en ik ben vandaag echt helemaal van slag en de tranen zijn niet meer te stoppen.

    Nadat ik je topic las werd ik gewoon met de feiten op de neus gedrukt en vind ik het knap van je hoe je alles opppakt.

    Ik zie het totaal niet zitten om zolang met alles te moeten aanrommelen en ergste van alles beide logo's die ik heb zijn met vakantie!

    Nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen, heb de nuby fles met siliconen lepel gehad maar ben zo bang om ermee aan de slag te gaan het is toch mijn enige hoop, de beker was iig ook geen succes.

    Komt erbij dat ze ook nog best klein is... heb veel gegooled en valt mij op dat het allemaal meisjes zijn!

    Ik moet het echt nog de tijd gaan geven om dit te bevatten want nu ben ik gewoon echt down :(
     
  8. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    hoi,

    ook wij hebben een kindje met een sonde thuis, hij is nu 4,5 maand.
    niels heeft lang in het ziekenhuis gelegen en mocht door een open buikje niet gelijk voeding hebben. het vermoeden is dat het slechte drinken daarvan komt.
    ook ik wordt er moedeloos van, je wilt zo graag lekker gezellig een flesje geven aan je kindje maar dat gaat hier niet op. soms drinkt hij van de 100ml een keer 50 of 60 maar daar blijft ook bij. meestal niks of maar 30 ml.
    wij hebben wel een andere fles geprobeert ook dat werkt niet en tot op heden wil hij ook niet veel per lepeltje hebben ook dat is een ramp(veel huilen en op den duur spugen) dus meestal doen we maar gewoon een fles en de rest per sonde.
    niels ligt s'nachts al met sokken om de handen omdat hij anders elke nacht de sonde eruit heeft en wij dan naar het ziekenhuis kunnen. het inbrengen van de sonde gebeurt daar en wij kunnen en willen dit niet zelf doen. de plakkers vervangen doen we wel want dat is bijna elke dag.

    leuk om nu meer mensen te treffen met kindjes met een sonde. wat ik vooral vervelend vind is dat er naast mijn man en ik, alleen mijn moeder op hem kan passen. voor de rest niemand die hem sonde voeding kan geven.
    op het moment werk ik nog niet, zit in de ziektewet vanwege moeilijke zwangerschap, bevalling en alles daarna.

    zal ook even een foto uploaden weten jullie ook over wie ik het heb;)
     
  9. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Het is gewoon heel veel geduld hebben en het oefenen ook los durven laten. Het komt op een gegeven moment echt wel, maar meestal dan dus met de lepel en een gewone beker. Daarom is loslaten met oefenen ook zo belangrijk, die negatieve associatie moet weg. En oefenen geeft voor jezelf ook hoop, dat is echt slopend als het dan niet goed lukt. Het geeft voor jezelf ook echt rust als je dat los kan laten. Toen ik bedacht dat Lisa nooit meer uit de fles/borst zou drinken, maakte me dat in eerste instantie erg verdrietig, maar toen dat grotendeels weg was gaf het ook rust, ik kon het eindelijk los laten en er naartoe leven dat we het anders zouden gaan doen, en daar moesten we nog een paar maanden mee wachten. Misschien is er bij jouw dochtertje wel hoop dat ze nog goed uit de fles gaat drinken, dat weet ik natuurlijk niet. Maar hierboven heb ik dus omschreven hoe het bij ons ging en hoe dat voor mij voelde.

    Bij ons deed het kinderwijkteam de sonde plaatsen, gewoon thuis, dat was echt fijn. Gelukkig niet vaak nodig gehad. Op het kdv deden zij de voedingen, dus ik kon gewoon met een gerust hart werken, dat was ook erg fijn. En zij constateerden dat Lisa op een gegeven moment wel kon eten en we daarmee aan de slag moesten, via de kinderarts is het toen snel geregeld en binnen een week was Lisa toen van de sonde af.

    Laat het even allemaal bezinken, overleg met de logo als die terug is van vakantie. Probeer het echt een beetje los te laten, dat eten en drinken komt wel weer, maar het heeft tijd nodig. Over dat ze klein is, dan is sondevoeding juist wel fijn, want je kan haar geven wat ze nodig heeft. En ik snap dondersgoed dat je het zo graag anders had gezien....:( Toen Lisa net sondevoeding kreeg en mensen zeiden dat het fijn was dat ze zo alles binnen kreeg, werd ik echt boos. Later en zeker achteraf ben ik het er wel mee eens, als sondevoeding niet had bestaan hadden wij Lisa nu waarschijnlijk niet meer...
     
  10. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hay robijntje,

    Ik vind het fijn dat er meerdere mama´s zijn die met dit probleem zijn maar erg vervelend uiteraard!
    Had het er vandaag met mijn man over dat de meeste probleemkinderen met sonde meisjes zijn en nu lees ik jouw post.

    Je hebt echt een leuk vrolijk ventje! Helaas wordt je door die rotpleisters met de feiten op de neus gedrukt.
    Mijn dochtertje is een halve maand ouder maar echt veel kleiner.

    Maar wel fijn dat hij nog wel wat drinkt uit de fles, ik heb vanaf vandaag definitief de hoop opgegeven het heeft geen zin.
    Heb je ook begeleiding van een logo?Want waarom weigert hij de fles is het ook puur gedrag?

    Ik breng de sonde ook niet zelf in kan dat echt niet en wil dat ook niet, mama moet de veilige haven blijven het is al erg genoeg om erbij te zijn als ze die sonde inbrengen :(
    Ik laat het ook in het ziekenhuis doen, idem de pleisters heb gewoon geen zin om ermee te klooien heb dat 1x gedaan en de sonde lag er meteen uit daarbij is mn meisje al overgevoelig en ascocieert ze de fles wanneer ze bij mij op schoot zit ook al negatief dus vind het al erg genoeg allemaal.
    Gelukkig plakken ze de pleister goed en kan hij best 1,5 a 2 weken blijven zitten wat erg fijn is en aangezien we toch wel naar het ziekenhuis moeten voor afspraken laten we de pleister ook meteen doen.

    Eerlijk ik kan dit aan niemand overlaten ben bang dat ze haar gaan forceren en dat men het probleem onderschat! K heb al 1x bij haar geforceerd en sindsdien is het nada.

    Netals jou zit ik sinds 1,5 mnd in de ziektewet heb ook veel meegemaakt en ben daar nog mee bezig om het te verwerken ben jij ook zo ongelofelijk moe?

    Geniet je wel van je ventje? Ik kan echt niet genieten maar dat komt ook omdat ik zelf nog niet helemaal hersteld ben en dan dit erbij is gewoon teveel.
     
  11. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Snoopy het is idd geduld hebben maar momenteel is het mij echt even teveel ik moet het echt laten bezinken!
    Misschien kun je mij tips geven want ik weet echt niet hoe ik dit moet loslaten en relaxed doen :(

    Sinds vandaag ben ik mij er meer dan ooit van bewust dat de fles gewoon klaar is en dat is echt vreselijk! Als ik dan jouw verhaal lees dan denk ik dat moet ik allemaal ook doen en dan zakt de moed mij echt in de schoenen :(

    Ik heb haar gister en vandaag de fles aangeboden en we deden ook onze pink in haar mondje maar de reflexen zijn echt minimaal, heeft het zin omdat te doen?

    Als er geen vordering inzit dan laat ik ook een verpleegkundige aan huis komen want elke keer op en neer is ook vermoeiend al is het plakken van de pleister wel fijn dat het gedaan wordt wel een luxe probleem dus ...:)

    Weet je mensen die hier niet in zitten weten echt niet hoe het is en ik wil dat ze gewoon hun kop houwe ik kan mij daar nu echt zo kwaad over maken elke keer die zogenaamde adviezen rot op denk ik dan je weet half niet waar je het over hebt sorry moet er ff uit :0

    Had je uiteindelijk wel een goeie logo gevonden weet nog dat je schreef dat je helemaal geen goede adviezen kreeg in het ziekenhuis?

    Het verrotte is dat zowel de behandelende ka en logopedist op vakantie zijn das wel verrot want wil nl vrage of het verstandig is om met hapjes te beginnen.
    Ik wil igg gewoon aangedikt melk via een lepel geven maar durf nog niet...
     
  12. mik2sept

    mik2sept Fanatiek lid

    19 jun 2006
    1.271
    0
    0
    Hey samy,

    Je moet er moed in houden hoor! Door zelf sterk en positief naar je meisje te zijn maak je het voor allemaal draagelijker...

    Een peg plaatsen ze inderdaad niet zomaar, Mika heeft ernstig nierfalen en de verwachting is dat hij pas echt gaat eten als hij een niertransplantatie heeft gehad, toch wil ik nu met eten met het bezig zijn zodat het straks niet allemaal vreemd is.

    In het begin kwam de weigering bij Mika vooral door de neussonde en Mika is enorm misselijk...
    We hoopten dat met een peg de mond niet meer zo als verboden gebied gezien zal worden door hem maar nog wil hij er niets van weten...
    Vergelijk jouw situatie alsjeblieft niet te veel met de mijne... Aangezien er bij Mika echt een medische grondslag ligt...

    Mag je meisje ook niet al wat fruit om aan een lepeltje te wennen of willen ze daarmee wachten ivm haar vroeggeboorte?
    Succes!
     
  13. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    hoi,

    nee wij hebben geen begeleiding van een logo, maar niels krijgt fysio.
    deze heeft regelmatig contact met de ka en er is afgesproken dat er geen drama van het eten wordt gemaakt. dus als hij niet meer wil dat stoppen we, we proberen vaak eerst wel even soms drinkt hij dan redelijk maar soms ook niet.
    ben je nog niet begonnen met fruit, groente hapjes? wij mochten van de ka al met 3,5 maand beginnen met oefenen, hij doet dit ook niet echt maar goed we moesten volhouden.

    bij ons plakken de pleister ook wel goed, alleen kwijlt hij veel en zit hij veel aan de pleisters dus regelmatig moeten ze vervangen worden doordat ze stikken of los gekwijld zijn:D

    ja erg moe ben ik zeker, krijg nu hulp bij lentis(GGZ) ik heb een postnatale depressie door alles. wisten met 14 weken dat het niet goed zat en sinds die tijd erg veel controles in het umcg en kregen ook regelmatig te horen dat het maar de vraag was of hij het zou overleven.
    de bevallig vlotte niet en tot overmaat van ramp knapte de navelstreng en scheurde het vlies wat om het open buikje zat.
    niels heeft met elkaar 2 maand in het ziekenhuis gelegen met tussen door af en toe een paar dagen thuis om vervolgens met problemen weeer opgenomen te worden.
    nee genieten kon ik heel lang niet, nu durf ik dat niet meer. heb zelfs heel lang gedacht dat ik niet van hem hield en wilde ik liever dat hij door een ander werd opgevoed. nooit geprobeert hoor;) denk ook niet dat ik dat had getrokken.
    nu weet ik dat ik wel van hem hou maar durf hem dit niet te tonen en durf ik niet te genieten van hem.
     
  14. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik was even aan het meelezen, maar heb hier "gelukkig" geen ervaring mee. Mijn zoontje heeft 1 week een sonde gehad in het ziekenhuis, dus weet wat dat inhoud en hoe enorm vervelend het is als ze niet wilen eten/drinken. Maar gelukkig was dat hier van korte duur. (hij was 2 weken oud en had het RS-virus, dus was te uitgeput om te drinken)

    Maar toen ik het las kwam er wel een vraag bij mij naar boven. De voedingen die jullie aanbieden, doen jullie dat allemaal zelf, of laten jullie dat over aan anderen. Bij mijn dochtertje wou de borstvoeding namelijk niet lukken en daardoor raakte ik gestrest. Doordat mijn dochtertje die stress voelde wou ze alleen nog maar minder goed drinken en zo kwamen we in een neerwaartse spiraal. Misschien een hele domme vraag hoor, maar was wel even benieuwd.

    En zeker geen vooroordelen van mij wat de stress betreft, want dat is heel erg logisch in deze situaties. Het was gewoon iets wat bij mij opkwam omdat ik hier steeds lees over dat jullie weet geprobeert hebben iets aan te bieden en nergens lees dat een ander het doet.
     
  15. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    hoi,

    bij onze zoon maakt het niet uit wie het doet, het is zelfs op het moment zo dat in het ziekenhuis ze er nog minder in krijgen dan wanneer ik, mijn man of mijn moeder het doet.
    hij wil gewoon niet jammer genoeg
     
  16. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hay Mik,


    Het is nu even allemaal teveel moet het echt laten bezinken moet zeggen ben er teveel mee bezig lees zoveel verhalen dat ik er gewoon deprie van wordt :(
    Heb echt even tijd nodig....

    Dat onze kleintjes al zoveel mee moeten maken zeg! Vind het knap van je dat je er positief mee omgaat al moet je op een gegeven moment wel...

    Ik wil zelf nog niet starten met bijvoeding vooral omdat ze veel last heeft van haar darmpjes en de ka is op vakantie er is wel een waarnemer van hem die ons ook kent maar die is in opleiding ik wil echt alleen met de ka overleggen die kent haar goed of we nu 1 week meer of minder wachten zal wel niet veel uitmaken.

    Ze is nu pas 3 maanden gecorrigeerd dus vind het echt veels te vroeg, maar heb net even een beetje melk op een lepeltje gedaan en ze likte het met haar tongetje leeg dus wie weet.
    De logo had het er al over dat ze misschien melk gewoon niet lekker vind? Tja wie zal het zeggen.
     
  17. Brechtjemvj

    27 jan 2009
    74
    0
    0
    Poeh, wat een gestress bij jou! Ik heb ook een dochtertje van 5 maanden met sonde thuis. Zij wil ook niets van de fles of borst weten en juist om negatieve mondervaringen te voorkomen zijn we gestopt met proberen/oefenen. En dat werpt hier z'n vruchten af, want ze is nu druk met spelen en vanalles in d'r mond te stoppen. Dit is volgens de ka en logo een heel teken en geeft hoop voor straks, als we met vaste(re) voeding kunnen gaan beginnen.

    Ik zag ook een keuken foto van een heel vrolijk mannetje, maar ik schrik wel een beetje van al de pleisters! Hier zitten er 2 kleine leukoplastjes op de neus en een kleine huidfixatiepleister op de wang. En ik vervang ze zelf evenals de sonde. Het was zo'n gedoe om elke keer naar het ziekenhuis te moeten, dus ben het zelf gaan doen.

    Ts; wil je veel sterkte wensen en denk ook om jezelf!
     
  18. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Robijntje waarvoor krijgt niels fysio? Ik ga vrijdag voor het eerst naar ons kinderfysio daarvoor was het alleen in het ziekenhuis.

    Ik ben nog niet begonnen vind het net wat te vroeg maar wie weet als de ka zegt dat het kan dan zal ik het wel proberen ze zou gecorrigeerd nu 3mnd zijn dus het is net even te vroeg.
    Ik wil eerst gewoon met de lepel rustig oefenen en het vertrouwen opbouwen ....

    Hoe gaan de hapjes bij jullie?

    Jij hebt dus ook al heel wat achter de rug en die gevoelens zijn heel herkenbaar! Red je het wel om voor je zoontje te zorgen?Ik zit echt op het randje door die oververmoeidheid lukt me dat met moeite en ook alleen maar omdat mijn man veel meehelpt...

    sterkte #knuffel#
     
  19. Samy84

    Samy84 Bekend lid

    29 mei 2011
    789
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lin80 een tijdje had ook de verpleging haar de voedingen gegeven maar het zelfde effect helaas, het is echt alles eromheen de reflux, de sonde het hele mondgebied is negatief geprikkeld en dat is ook niet gek...

    Brechtje met hoeveel maanden hebben jullie het losgelaten?Het geeft veel stress als je opeens weet dat het niets wordt terwijl er al die tijd gewoon hoop was van het komt wel het heeft tijd nodig maar nu die reflexen weg zijn besef je dat je nog verder van huis bent...Wat is de reden dat je pas later met bijvoeding wilt beginnen?Was je dochtertje ook te vroeg geboren?

    Maak je je dochtertje bij alle voedingen wakker?En hoeveel voedingen krijgt ze nu? Mijn dochtertje krijgt nog steeds 7 voedingen vanwege haar gewicht en maak er bij 5 voedingen wel wakker...

    jij ook veel sterkte en bedankt
     
  20. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    niels krijgt fysio voor overstekken en omdat hij zich in het begin niet of nauwelijks kon ontspannen. verder waren ze bang dat hij door de lange ziekenhuis opname een achterstand zou hebben in de ontwikkeling.

    je kan ook de gewone voeding indikken met een beetje bambix ofzo. dan kan ze het miss iets beter van het lepeltje happen.
    de hapjes op zich kunnen beter maar goed de ka zegt dat het vanzelf komt. niels heeft wel voldoende zuigreflex en wil de fles ook wel hebben maar op 1 of andere manier wil hij na een tijdje niet meer.
    wat wij hebben gedaan is handvaatjes voor de fles gekocht en een andere speen zodat er wat bambix door kan, dit vind hij wel leuk nu kan hij de fles zelf vast houden met wel wat hulp natuurlijk.

    soms red ik het wel en de andere dag weer niet. mijn man is nu bij huis vanwege de bouwvak. en 1x in de week gaat hij een middag naar mijn moeder.
    verder zijn ze nu bezig met thuis hulp/begeleiding. ik probeer het altijd wel en als het niet lukt dan ga ik met hem wandelen of ergens op de koffie. ook ga ik nog wel eens lekker met hem op de bank liggen, dvd-tje erin en lekker ontspannen. miss is dat laatste voor jou ook een tip, ze gaat dan miss wel slapen en krijg jij ook wat meer rust.

    jij ook sterkte *knuf*
     

Deel Deze Pagina