Koude slaapkamer, baby 3 mnd

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door xxPetra, 8 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xxPetra

    xxPetra Niet meer actief

    hoi,hoi,

    Nu het zo koud is buiten vind ik dat het op de slaapkamer van onze zoon ook erg koud is. De thermometer geeft 16/17 graden aan maar naar mijn idee voelt het echt kouder aan.

    Hij slaapt in zijn ledikantje in een romper lange mouw,pyjama, slaapzak en dekentje erover maar hij wordt 's nachts veel wakker.
    Waarschijnlijk komt dit deels doordat hij sinds een week pas in zijn ledikant slaapt en niet meer in de wieg maar nadeel van een ledikant is natuurlijk ook dat het wat kouder is.

    Nu vroeg ik me alleen af of het slim is om zijn kachel aan te zetten 's nachts?
    De cv staat dan op 18 graden dus het zal dan niet bloedheet worden maar dan is de kou er misschien net vanaf.
    aan de andere kant...zelf slaap ik beroerd als de kachel op de kamer aan is en wordt ik wakker met hoofdpijn. Dus in hoeverre is dit een optie? en hebben jullie nog andere tips?

    ** We gaan hem overigens vannacht in zijn kinderwagenbak leggen die we in het ledikant zetten om te kijken of hij dan beter slaapt **
     
  2. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Op de kamer van onze dochter is het onder de 12 graden als de verwarming niet aanstaat (plus de leidingen bevriezen), we laten dus de verwarming aan en dan is het ongeveer 17 graden op haar kamer.

    De ideale slaapkamertemperatuur is tussen de 15-18 graden. We hebben overigens wel een luchtbevochtiger staan zodat de lucht niet te droog wordt. Je kunt daarvoor ook een bakje water aan de verwarming hangen.
     
  3. xxPetra

    xxPetra Niet meer actief

    Oh bbrr dan is het bij jullie idd ook koud op de kinderkamer.
    Heb je de kachel dan de hele dag aanstaan of alleen als ze naar bed gaat?
    je leest overal van die verhalen over wiegendood als de kachel aanstaat enzo dus vind het doodeng maar ja..ik wil ook niet dat hij het koud heeft.
     
  4. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Ja staat continue aan met dit weer, 's nachts draai ik hem wel iets verder dicht op de slaapkamers. We hebben een oud huis, slecht geïsoleerd en tochtig dus heb geen keuze.. Er was al een leiding bevroren vorige week dus alle radiatoren staan gewoon (gedeeltelijk) open.:D

    Wiegendood heeft weinig te maken met verwarming aan, behalve als daardoor de temperatuur te hoog wordt. Zoals in mijn vorige post al vermeld de ideale temperatuur is 15-18 graden en dat is het bij ons met kachel aan ;)

    Het is een beetje zoeken maar ik probeer de slaapkamertemperatuur niet hoger te laten worden dan 19 graden.
     
  5. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Bij ons staat de kachel aan, maar wel vrijwel altijd het raam op een klein kiertje. Overdag is het zo;n 17-18 graden op de kinderkamers en snachts 15/16 ... Prima temp.

    Die vergrootte kans op wiegendood zit m niet in de verwarming maar in de temp. Verder is een goede doorluchting van de kamer heel erg belangrijk. Overigens niet alleen voor kinderen!
     
  6. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Heeft de kleine het uberhaupt koud? Als zijn nekje niet koud aanvoelt, is zijn temperatuur prima en hoef je helemaal niets te veranderen :) Wij doen onze zoon wel altijd zo'n pyamaatje aan waar ook zijn handjes in kunnen, want die worden wel gemakkelijk koud (omdat hij ze altijd boven zijn hoofd doet...)
     
  7. Birgitte

    Birgitte Bekend lid

    13 jul 2010
    792
    0
    16
    'sNachts zetten we de verwarming op 17 graden en alle radiatoren staan open in het hele huis. Mijn dochter slaapt nu in haar wiegje, met kruik bij haar voeten, in haar slaapzak en nog een dekentje er over. Het probleem blijft de handjes... die houdt ze altijd boven de dekens dus die zijn altijd heel koud.. ook al doe ik haar mouwtjes er over heen...
     
  8. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Hier is het zo'n 16 à 17 graden 's nachts en overdag ook. Overdag laat ik de ventilatieschuif een beetje open voor frisse lucht en 's nachts doe ik deze wel dicht omdat ik de kamerdeur altijd open laat.

    Ze heeft aan: romper lange mouw, t-shirt lange mouw en een vestje. Geen super dik vest maar een katoenen vestje.

    Dan een dikke slaapzak zonder mouwen, 2 dekentjes en een lakentje.

    Lijkt veel maar op deze manier heeft ze het aangenaam en voelt lekker aan als ik haar uit bed haal.

    Ik heb nu een weerstation op haar kamer die ook de luchtvochtigheid meet maar ondanks dat de verwarming niet aan staat is het vrij droog in haar kamertje.

    Dat is ook weer niet goed.
    Een bak water aan de verwarming hangen heeft niet veel zin als deze niet aan staat.
     
  9. xxPetra

    xxPetra Niet meer actief

    Dat is erg wisselend. De ene keer voelt hij normaal/goed aan en de andere keer vind ik hem niet zo heel warm aanvoelen.
    Zijn handjes voelen wel altijd koud aan omdat hij die naast zijn hoofdje heeft liggen en zijn gezichtje soms ook maar ik heb begrepen dat dit wel normaal is.
    Als ik aan iemand vertel dat hij 's nachts de laatste paar dagen veel wakker is vragen ze bijna altijd gelijk of hij het niet koud heeft.
    dus vandaar mijn vraag ook.
     

Deel Deze Pagina