Babyzwemmen tips en trics?!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Fireangel, 13 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fireangel

    Fireangel Bekend lid

    12 mei 2011
    585
    0
    16
    leerkracht speciaal onderwijs
    noord-brabant
    Morgen ga ik voor het eerst met onze dochter babyzwemmen. Hebben jullie nog tips, hoe doen jullie het met:

    -omkleden?
    - uit het water gaan en douchen, kleine in de maxi cosi en dan spulletjes pakken om te douchen ? douche je zelf ook, houd je je kindje in je armen onder de douche? Na douchen in maxi cosi of gewoon dragen. Hoe met aankleden? Eerst de kleine dan jij?
     
  2. KiRaSeSe

    KiRaSeSe Fanatiek lid

    10 sep 2012
    3.187
    0
    0
    Noord Holland
    Ik ga ook over kleine maand...
    Dus ben ook reuze benieuwd!
     
  3. mnonc

    mnonc Fanatiek lid

    9 mrt 2012
    2.589
    0
    0
    Bij ons mag je met kinderwagen naar het bad, het bad waar babyzwemmen gegeven word is een kleine ruimte met ingebouwde badjes waar je je baby kunt wassen.
    Ik zorg dat k mn bikini al aanheb, doen hoef ik me dus alleen uit te kleden. Daarna doe ik mijn dochter.
    Na het zwemmen wikkel ik haar in een badcape en dan kleed ik mezelf snel om (douchen doe ik thuis)
    Daarna doe ik dochterlief in het badje, smeer haar lekker in met olie en kleed haar aan:D
    Veel plezier!
     
  4. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Ik vind zwemmen met de kleine altijd een klein beetje stressvol, maar hier zijn mijn tips:
    - ruim op tijd van huis weg zodat je alle tijd hebt
    - jezelf en je kind niet te warm aankleden, want in zo'n zwembad is het stikheet en dan sta je daar je (huilende) kind te verkleden terwijl het zweet over je rug gutst
    - makkelijke kleding voor allebei
    - tube creme mee voor na het zwemmen, huidje droogt er erg van uit
    - gebruikmaken van de grote kleedkamer: veel ruimte en geen gepruts met lockers

    De maxicosi laat ik in de kleedkamer en ik neemn een handdoek of omslagdoek mee voor de kleine. Na het zwemmen gaan we niet douchen (tenzij m'n man mee is), maar wikkel ik de kleine in een handdoek en dan gauw aankleden (baby als eerste, dan in de maxicosi) en wegwezen :)

    Veel plezier met zwemmen, want kindjes vinden het heerlijk!
     
  5. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Ik mag met de wagen het zwembad in (anders kan je de maxicosi meenemen), daar liggen aankleedkussens om je kindje om te kleden en er staat ook een box, zelf heb ik m'n badpak al aan dus kleren uit en klaar. Na het zwemmen draaien we samen een rondje onder de douche (sommige doen het uitgebreid inclusief zeep/shampoo), voor de allerkleinste hebben ze tummy tubs staan, dan droog ik Stijn af en kleed 'm aan (makkelijke kleding inderdaad) en dan ben ik aan de beurt...het liefst in het grote privéhok maar die is vaak bezet, het grote familiehok vind ik te druk dus ga dan een klein hokje in en zet de wagen voor m'n hokje....in het begin is het even stressen maar als je je draai gevonden hebt valt het best mee, veel plezier :)
     
  6. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Ik dacht dat het advies was om pas na 3 maanden met je baby te gaan zwemmen? Wij zijn nog niet geweest maar wij gaan met vrienden volgende week naar zwembad en ben ook wel heel benieuwd hoe het zal gaan.
     
  7. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Persoonlijk vind ik twee maanden ook erg vroeg maar net als met fietsen en bijvoeden zullen daar de meningen over verdeeld zijn, wij zijn trouwens met 6 maanden voor het eerst gaan zwemmen....
     
  8. HannekeG

    HannekeG Fanatiek lid

    20 aug 2012
    1.702
    0
    0
    De arts adviseerde mij om nog niet te gaan en in ieder geval te wachten tot hij drie keer vaccinaties heeft gehad.
    Ik sprak een zwemjuf die ook babyzwemmen geeft en die raadt ook aan te gaan bij minstens drie maanden en alleen als ze zich goed warm kunnen houden
     
  9. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Cb adviseerde het ook niet te doen omdat kinderen vaak oorproblemen van het zwembad krijgen. Maar goed ieder zijn eigen keus. Alleen lijkt mij met nog geen 2 maanden het wel erg vroeg om te zwemmen.
     
  10. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Ik vind het ook te vroeg eigenlijk. En dan is het erg stresserig. Hoop ook dat het zwembadwater heel warm is want ze krijgen al snel blauwe vingers en lipjes van de kou. Eigenlijk is het pas leuk met een maand of 6.
     
  11. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Mijn kind lag met een maand of 2 voor het eerst in de plons. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het in het (voor de gelegenheid flink verwarmde) zwembad van familie was, dus niet in een openbaar zwembad. Maar dat zou ik misschien ook nog wel gedaan hebben; voor het babyzwemmen wordt het water vaak opgestookt tot 31 graden.
     
  12. Noeska

    Noeska Fanatiek lid

    22 jan 2007
    1.225
    0
    0
    Ik vind het ook heel erg vroeg om met zo'n jong kindje te gaan zwemmen.... Niet alleen voor de kou (ga er maar vanuit dat je binnen een kwartier weer buiten staat want ook 31 graden is voor zo'n kleintje veel te koud en heeft binnen no-time blauwe lipjes) maar ook vanwege de chloordampen die absoluut niet gezond zijn voor die jonge longetjes. Toen ze 5 maanden was zijn we voor het eerst een keertje naar een zwembad geweest en pas vanaf 7 maanden gaan we wekelijks babyzwemmen.

    Maar, nu antwoord op je vraag.

    Ik trek thuis mijn bikini aan en trek mezelf en kindlief makkelijke kleding aan. Ik ga met de auto en dochter zit niet meer in maxicosi dus die neem ik zo mee en zet ik neer, maar anders zou ik de maxicosi meenemen. Jezelf uitkleden en dan je kleintje. Wij gaan wel altijd douchen en dan houd ik haar idd gewoon vast, net als thuis. Na het douchen eerst haar afdrogen (ik sla dan een grote badhanddoek om) en dan jezelf. Ik heb voor haar altijd een badlaken, een badcape en een grote hydrofiel bij me om af te drogen. Als ze droog is ligt ze nog op het (droge) badlaken op de aankleedplek. Het liefst na het zwemmen meteen lekker de borst geven om weer op te warmen (of evt fles) en als ze wat ouder zijn iets te drinken en evt koekje. Maar nogmaals, ik zou voorlopig nog even wachten met gaan zwemmen...
     
  13. Debbie81

    Debbie81 Fanatiek lid

    13 nov 2011
    1.338
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je moet even kijken welke regels jouw zwembad voert met babyzwemmen en of er speciaal voor babyzwemmen extra faciliteiten zijn neergezet.

    Bij ons mag je totaal niet met de wagen naar binnen, alleen met de bak of maxicosi.

    Voor de wat oudere kindjes die nog niet kunnen lopen en niet meer in de maxicosi zitten staan er simpele buggy's klaar die je kan gebruiken voor alleen in het zwembad. Kan je kindje daar rustig inzitten en jij je rustig omkleden.

    Ik kleedde me gewoon om in een hokje met de kleine in de maxicosi bij me. Wel de voeten zak maakte in altijd los anders is dit echt veels te warm.

    In het zwembad kleedde ik de kleine om op de speciale commodes die alleen voor het baby zwemmen word neergezet.

    Daarna samen douchen, de kleine weer aankleden, in maxicosi.
    Dan zelf aankleden, kleine evt nog een jasje aan of voetenzak eraan ritsen en klaar..

    Ik zou alleen persoonlijk nog eff 2 maandjes wachten. Is erg vermoeiend voor zo'n kleintje vergis je daar niet in.

    Ik ben begonnen toen mn zoon 3,5 mnd oud was. En voordat ik omgekleed was, sliep ie al.
     
  14. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Ga er maar vanuit dat dat voor elk kind anders is! Mijn kind heeft na een kwartier geen blauwe lippen en bovendien zit er in een privézwembad veel minder chloor. Sinds hij 2 maanden is zwemt hij elke week en vindt het geweldig!
     
  15. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Niet iedereen heeft een privezwembad en ging het hier dus om in een gewoon zwembad waar ik het vaak ook erg koud vind ondanks dat het water misschien wat warmer is. Is toch anders dan lekker warm op de badkamer voor een baby van nog geen 2 maanden.
     
  16. misa

    misa Niet meer actief

    Wij zijn met beide kids na de eerste prikjes met een week of 11 gaan babyzwemmen. Het babyzwemmen is hier een half uur en lang genoeg voor de eerste maanden.

    Ik ga in het gezamenlijke hok en heb mijn bikini thuis al aangedaan. Ik neem de wagen, eventueel met mc of alleen de mc mee. Er staat ook een box, maar dat vind ik vooreen heel kleintje nooit zo handig en fris, vooral als er meerderen in liggen.

    Ik kleed mij uit, pak de nodige spullen en kleed de kleine uit. Dan neem ik de kleine mee, met een omslagdoek en badschuim of shampoo (baby en mijzelf).
    Na het zwemmen de doek om en naar de douche. Ik heb kort haar en was een beetje mijn haren met 1 hand. Wordt je vanzelf handig in. ;) ook de kleine was ik voor zover dat lukt op de arm. Dan droog ik hem/haar af en kleed ik hem aan in het gezamenlijke hok op een aankleedkussen. Is de kleine klaar dan in de wagen of de mc en dan ben ik aan de beurt. Altijd een fles en voeding mee mocht het nodig zijn.

    Als ze groter worden dan kunnen ze ook goed in de box en ik heb altijd wat eten en drinken en de favo knuffel mee.

    Verder heb ik mee:
    Hydrofiel 2x
    Omslagdoek
    Uitwasbare zwemluier (zwembroekje met plasticje erin)
    Eigen handdoek
    Eigen bikini
    Fles
    Voeding
    Hapje?
    Babyshampoo
    Eventueel eigen shampoo
    Mc/ wandelwagen/buggy

    Mijn kinderen vinden water allebei geweldig. Natuurlijk eventjes wennen in het begin, maar nooit huilen of iets erg gevonden. Na een half uurtje werden ze altijd wel erg moe en wat koud. Als we een half uur niet vol konden houden gingen we er gewoon ietsje eerder uit.
    En nu nog steeds vinden mijn kids water geweldig, zwemmen, badderen, douchen, kopje onder, haren wassen... Alles is oke!
    Oja en het ene zwembad waar ik zwem is geen chloorbad maar zo'n andere methode, geen flauw idee hoe dat heet. En het is 32 graden, warmer dan normaal dus.

    Hopelijk heb je een leuke eerste keer gehad!
     

Deel Deze Pagina