Slofschoentjes/kruipschoentjes: nuttig of niet

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ikkie97, 29 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.079
    3.520
    113
    Mijn dochtertje kan nu kruipen en begint zich een beetje op te trekken in de box, maar staan kan ze nog niet.

    Nou hebben ze bij de hema van die leuke schoentjes met zo'n antisliponderkant. Het zijn geen echte stevige schoentjes, dus niet voor als ze straks gaat lopen, maar het lijkt me wel wat nu voor in huis en als we naar buiten gaan aangezien haar sokjes ALTIJD uitgaan ;) Wij hebben laminaat dus erg glad, heeft ze met kruipen geen last van trouwens. En sokken altijd uittrekken dus dan heeft ze koude voetjes, dus iets eromheen waardoor de boel beter aanblijft lijkt me ook wel handig.

    Wat is jullie ervaring met zulk soort schoentjes? Is het wat of is het eigenlijk alleen voor de leuk?
     
  2. anouk79

    anouk79 Fanatiek lid

    13 jan 2011
    2.308
    0
    36
    Opticien.
    Zuid-Holland
    Mijn dochtertje heeft ook soepele leren babyslofjes voor in huis en op het kinderdagverblijf. Ze staat veel (rond de tafel etc) en we merken dat ze met de slofjes toch veel meer grip heeft en niet snel uitglijd over de stenen vloer. Wij zijn ook met ongeveer 10 maanden hiermee begonnen. Als het straks weer warmer is dan gewoon weer op de blote voetjes. Is toch het beste naar mijn idee.
    Hier dus positief.
    (en ja het staat toch ook wel schattig hihi)
     
  3. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Hier diverse slofjes geprobeerd maar alles gaat uit dus binnen eigenlijk altijd blote voetjes, voor buiten hebben we zoiets:
     
  4. Flower72

    Flower72 Bekend lid

    23 aug 2008
    502
    1
    0
    Utrecht
    In huis gebruiken we nog steeds slofjes. Ze loopt heel goed, maar op sokjes is het wel glad. Bovendien trekt ze zonder slofjes haar sokken meteen uit. Prima als het wat warmer is, maar nu vind ik dat nog veel te koud. En zij zelf ook, dus ben ik de hele dag bezig om sokken opnieuw aan te doen:D
     
  5. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Bambino sokjes kopen bij het Kruidvat, dan gaan ze niet meer uit. Verder heb ik een paar slofjes van de Action met zo'n klittebandje. Kruipschoentjes/slofjes nooit gehad, begrijp ook niet zo goed waar het voor nodig is en waarom het zo duur is..:)
     
  6. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Ik ken die schoentjes van de Hema wel maar ik vind ze niet handig om op te gaan staan. Een keertje om mee naar buiten te gaan kan wel.

    Als je binnen iets aan wilt trekken dan zou ik voor leren slofjes gaan, die kunnen ze niet uittrekken. Het is, geloof het of niet, wel lente dus kun je ook wel af met blote voetjes binnenkort.
     
  7. Lola Jade

    Lola Jade Actief lid

    24 apr 2012
    108
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind ze ideaal voor binnen, of een indoor speelgelegenheid zoals Ballorig ofzo!
    Wij hebben plavuizen, en met die schoentjes heeft ze net ff meer grip
     
  8. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    voor binnen hebben wij altijd zootjes gebruikt, van die leren slofjes om de voeten, wij vinden schoeisel aan de voeten erg belangrijk, het beste is om je kind te leren staan en lopen op blote voeten, het dichtste wat daarbij in de buurt kwam is voor ons zootjes want sokjes zijn indd te glad.

    voor buiten hadden wij hetzelfde als Mmarianne
     
  9. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Bij ons heeft onze zoon altijd binnen van die baby huissokken aan met antislip aan de onderkant. Deze blijven goed zitten en ze kunnen er heel goed op leren lopen. Alleen buiten krijgt hij nu schoenen aan maar kom ik ergens dan gaan de sokken meteen weer aan. Hij is er ook nog nooit mee uitgegleden.

    Huissokken voor kinderen - Sokkenkraam.nl

    Ze hebben helaas nog maar 1 kleur (heb zelf die van 19-22 altijd gehad en ons zoontje heeft geen grote voeten, nu heeft hij maat 19 van schoenen) maar je kunt ze verder nog wel via internet vinden.
     
  10. Iris6weken

    Iris6weken Bekend lid

    4 jul 2010
    609
    2
    18
    Aapies!! Ideaal! M'n zoontje van 18 maanden kroop ermee.. Ging er mee staan.. En rent nu het hele huis mee rond.. Ze gaan ook niet uit, blijven goed zitten aan de voetjes! Z'n sokken trekt hij namelijk altijd uit en is glad op een laminaat vloer en deze slofjes blijven aan
     
  11. Andrea85

    Andrea85 Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    4.859
    1
    0
    Hier gingen slofjes en sokjes altijd uit, dus draagt ze eigenlijk altijd een maillot en geen slofjes ofzo. Nu krijgt ze wel schoentjes aan als we naar buiten gaan en kijk ik of ze ze binnen ook aan laat, om toch een beetje te oefenen (want straks bij buiten spelen zal ze ook schoentjes aan moeten houden). Maar goed, nog geen succes hier :p Met maillotjes blijven haar voeten in ieder geval wel warm :)
     
  12. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid


    Hier ook Aapies (model sneaker)!
    ook erg tevreden over.
    Ze blijven namelijk aan op de fiets en in de buggy.
    Oppasje heeft uggs, erg schattig, maar als ik haar meeneem krijgt ze zoon`s aapies aan anders ben ik constant aan het rapen! En krijgt ze kouden voetjes.
     
  13. flerk

    flerk Niet meer actief

    Toen ik de sokschoentjes van babytrack had ontdekt wilde ik echt niets anders meer! Jammer dat ze maar tot een bepaalde maat gaan... Ze zijn niet meer zo goed verkrijgbaar maar volgens mij zijn ze nu ook goedkoper. Zitten perfect!
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. Jo86

    Jo86 Bekend lid

    16 apr 2009
    658
    0
    0
    Hier ook laminaat, maar lopen gewoon op hun normale sokken/maillots :) of idd op blote voeten. Vind die sloffen maar onhandig.
     

Deel Deze Pagina