Ga terug   Zwangerschapspagina > Weblogs > suzyq

Geef je mening!

Het "wat-als" scenario

Voeg "Het "wat-als" scenario" toe aan Google Voeg "Het "wat-als" scenario" toe aan NUjij Voeg "Het "wat-als" scenario" toe aan Twitter Voeg "Het "wat-als" scenario" toe aan Facebook
Geplaatst 21 augustus 2011 om 12:12 door suzyq

Alweer ongesteld Hoewel het op een natuurlijke manier niet mag lukken, blijf je toch hoop houden iedere keer. Het is tenslotte al 1 maal eerder gelukt, zwanger worden op een natuurlijke manier, helaas met een mk tot gevolg.
En iedere keer voel je verdriet en moedeloosheid, en een overweldigend gevoel van onrecht. Waarom toch mag ik niet zwanger worden??

Over 6 weken zitten voor onze laatste IVF poging in Dusseldorf. Natuurlijk is het boek nog niet gesloten, maar toch komt het laatste hoofdstuk steeds dichterbij. En is het tijd geworden om na te denken over het wat-als-het-niet-lukt scenario. Wat dan? Adoptie? Draagmoeder? Pleegzorg misschien? Of wellicht de beslissing om dan kinderloos te blijven en woest de bloemetjes buiten gaan zetten?

Het is een moeilijke stap, om dat wat-als scenario te gaan onderzoeken. Het voelt alsof je opgeeft eigenlijk. Stom eigenlijk, want dat is het niet. Maar om na te moeten denken over scenario's die inhouden dat je zelf nooit zwanger zal zijn is lastig.

Over 3 weken gaan we op vakantie, ik heb besloten om het wat-als- gesprek op te brengen tijdens die vakantie, als we beiden wat relaxter zijn en genieten van een welverdiende rust. Want we worden er ook niet jonger op. Adoptie is nog altijd wel een mogelijkheid, maar dat mogen niet lang meer wachten. Het onderwerp is al eerder aangesneden, maar meer als "goh, moeten we niet eens nadenken over ..." en we waren het er beiden eens dat dat moest, maar we hebben het daarna niet meer aangesneden ... ik denk uit angst. Toen was het nog een brug tever denk ik
Geplaatst inStandaard
Bekeken 2490 Reacties 1

« Vorige     Index     Volgende »
Totaal reacties 1

Reacties

 1. Old Comment
  Ellen291982's avatar
  Ik vind het heel logisch dat jullie er toch niet over doorpraten. Dat betekend namelijk dat jullie de hoop opgeven voor een kindje van jullie zelf. Ik kan me indenken dat dat zo moelijk is. Ik hoop heel erg dat een kindje jullie gegund word en dat je toch nog zwanger zal raken.

  en mocht dat toch niet gebeuren dat jullie een goede keuze die voor jullie goed voelt kan maken.

  Heel veel sterkte!
  Geplaatst 29 oktober 2011 om 21:30 door Ellen291982 Ellen291982 is nu online
 

© 2005 - 2016 Zwangerschapspagina.nl