Hoeveelheid kolven

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Gentle, 26 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Hallo,

    Ik kon bij mijn eerste kindje slecht kolven. Ik kreeg wél een toeschietreflex, maar vervolgens stopte het en kolfde ik maar 20-30 cc per keer.

    Nu hoorde ik laatste van iemand dat het ook per vrouw verschillend kan zijn, wat voor soort "kolver" je bent. De een kolft met gemak 200 cc, de ander dus zoals ik heel weinig.

    Klopt dat inderdaad? Ik heb me lang afgevraagd of het aan m'n kolf ligt, of dat ik het niet vaak genoeg doe, of omdat Julia zelf ook altijd heel kort dronk (ong 5 min per borst). Of dronk Julia zo kort omdat mijn borsten er na 5 min genoeg van hadden?

    Nu met een tweede op komst ben ik benieuwd of er meer mensen zijn die dit herkennen, of dat ze een oplossing/hulpmiddel hebben waardoor het beter ging? Ik ben wel op zoek naar een nieuwe kolf waarbij ik met 1 hand kan kolven, en evt. ook verschillende groottes aan borstschilden, om eens te kijken of ik daar iets mee kan verbeteren!
     
  2. mbtc

    mbtc Fanatiek lid

    9 nov 2010
    1.811
    0
    0
    leidster kinderopvang
    velsen
    hoi, het ligt er idd aan. heb zelf de LLL gebeld omdat ik 's morgens van 125cc naar 60cc ging.
    de vrouw vond dat "normaler" om uit 1 borst 60cc te halen in 10min.
    mocht overigens ook niet langer dan 10min per borst kolven.
    de ander drinkt ze zo goed als leeg dus tussen de voedingen door 's morgens 60cc en daarna zo'n 30/40cc.

    ook mijn dochter is zelf binnen 10min klaar met eten, snelle drinker denk dat dat meer met de zuigkracht van je kind te maken heeft dan dat je borst er na 5 min genoeg van heeft. kolf kan je ook op verschillende snelheden instellen (tenminste die van mij)
    en bij mij maakt het ook niet uit of ik een dag fulltime tussen de voedingen door kolf of maar 2x per dag opbrengst is altijd nagenoeg gelijk.

    hier heb je waarschijnlijk niets aan, maar herken je verhaal wel. ik dacht ook dat het te weinig was wat ik kolfde maar volgens de LLL is het normaal.
     
  3. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
  4. Babel44

    Babel44 Niet meer actief

    Ik heb heel veel verschil gemerkt tussen mijn huurkolf en de goeie (dure) die ik daarna heb gekocht. Ik heb nu een Philips Isis iq dubbele electrische kolf, het mooie daarvan is dat hij echt op alle snelheden kan, omdat je zelf het ritme aangeeft door in een hendel te knijpen, en hij dat ritme dan nadoet. Veel meer mogelijk dan de uiterste standen van de medelakolven. Voor mij was dat blijkbaar erg belangrijk.

    Daarna heb ik ook wel eens minder gekolft toen er wat rubber onderdeeltjes minder goed vacuum meer maakten. Ook werd mijn borst weer soepeler na de eerste maanden en paste het borst daardoor minder: de opening was te groot en mijn halve borst werd erin gezogen ipv alleen mijn tepel! Beide zo opgelost met nieuwe onderdelen en kolven ging weer als vanouds.

    Verder merk ik ook wel dat mijn borsten minder makkelijk kolven nu ik het minder vaak doe, ik moet het vaak op gang helpen met compressie (ondanks syntocinon, en dan begint het wel te stromen).
     

Deel Deze Pagina