Ga terug   Zwangerschapspagina > Zwanger zijn > De babyuitzet

De babyuitzet Alle vragen en tips die betrekking hebben op de babyuitzet plaats je hier!

Onderwerp gesloten
 
Onderwerp tools
  #1  
Oud 3 september 2008, 14:32
Athina's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2007
Woonplaats: zuid-holland
Berichten: 16.908
Standaard ervaring met chicco buikdrager?

hallo allemaal,

Ik zit er aan te denken om toch nog een buikdrager aan te schaffen. Het liefst zou ik de babybjorn active nemen, vanwege de steun voor mezelf. Maarja, ik vind hem simpelweg te duur voor de relatief korte tijd dat ze er gebruik van maakt. En ook op marktplaats word er nog behoorlijk veel voor gevraagd.

De chicco zakken zijn een stuk goedkoper echter en lijken me wel prettig. Maar ik vind het erg moeilijk, het blijft natuurlijk ook afwachten of ze het wel prettig vind. Vandaar dat ik benieuwd ben naar de ervaringen met deze draagzakken.

Momenteel gebruik ik de minimonkey voor korte stukjes in en om huis, maar ze ligt zo heerlijk bij me als ze rechtop ligt/zit. Dus vandaar.

Wie heeft er een chicco buikdrager en hoe is die bevallen, zowel voor jezelf als voor je kindje en tot hoe lang heb je deze gebruikt?
__________________



"We must be willing to get rid of the life we planned so as to have the life that is waiting for us." Josheph Campbell
  #2  
Oud 3 september 2008, 15:14
Nemo
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard

Mag ik vragen waarom je dan geen doek aan wil schaffen ? Die kun je n.m. jaren gebruiken en is ergonomisch ook beter.
Zelf geen ervaring met de chicco.
  #3  
Oud 3 september 2008, 15:25
Athina's avatar
Expert member
 
Geregistreerd: 31 oktober 2007
Woonplaats: zuid-holland
Berichten: 16.908
Standaard

ik vind het bij de doeken ook erg moeilijk -daar heb je ook zoveel keus en ik ben zelf verder niet zo handig en geduldig vandaar dat dit me praktischer lijkt.
En zoals ik zei, veel keus en dan ook veel verschillende prijzen. Zo moeilijk!
__________________



"We must be willing to get rid of the life we planned so as to have the life that is waiting for us." Josheph Campbell
  #4  
Oud 3 september 2008, 15:33
Nemo
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard

Daar heb je zeker gelijk in heeeel veel keus . Maar met een Storchenwiege, Hoppediz of een Diddymos zit je altijd goed dan alleen de goede maat kiezen en een leuk kleurtje uitzoeken. En het knopen is idd ook even oefenen.
  #5  
Oud 3 september 2008, 15:53
Expert member
 
Geregistreerd: 21 september 2007
Woonplaats: Noord Holland
Berichten: 6.597
Standaard

Ooit een chico gehad, maar was er niet erg tevreden over.
Ook een babybjorn active gehad, die beviel mij beter.

Ik vind doeken zelf beter bevallen, maar met die ellenlange doeken kon ik niet uit de voeten.
Ik heb een Mei Tai wraparound, erg handig, maar ook nog vrij prijzig.

Voor mijn kleine ukje nu heb ik een ringsling en die bevalt erg goed, daarmee draag ik Roan al met 3 weken rechtop.
Als hij groter is kan ik hem hiermee ook op mijn heup dragen.
__________________

  #6  
Oud 3 september 2008, 15:58
Nemo
Niet meer actief
 
Berichten: n/a
Standaard

Mei Tai heb ik ook. Zelfgemaakt trouwens dus niet zo heel erg prijzig.
  #7  
Oud 4 september 2008, 14:36
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Berichten: 508
Standaard

Ik heb ook een minimonkey (2 zelfs - eentje is boxhangmat), tijdens de zwangerschap al gekocht met het idee dat ik hem daar veel in rond zou gaan dragen, maar de banaanligging is hier nooit een succes geweest (hij is bijna 3 mnd dus mag de volgende houding onderhand gaan proberen).
Al snel kwam ik erachter dat hij graag rechtop gedragen wil worden, en ik heb toen dus de Chicco Go buikdrager gekocht. Die bevalt wel goed. Lekker knus. Was 25 euro bij de Babydump. Maar als je uren met je baby wil gaan lopen is dat type drager niet geschikt (geen enkele, dus ook niet de BB) - dan moet je (ivm het ruggetje) echt iets hebben wat van knie tot knie ondersteunt.
Onderwerp gesloten

Voeg dit onderwerp toe aan:


Onderwerp tools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuw onderwerp starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag je berichten niet bewerken

vB-code is Op
Smileys zijn Op
[IMG]-code is Uit
HTML-code is Uit
Trackbacks staan Uit
Pingbacks staan Uit
Refbacks staan Uit


© 2005 - 2014 Zwangerschapspagina.nl