Ervaringen met campingbedjes

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door mariska1978, 15 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mariska1978

    mariska1978 Bekend lid

    22 okt 2008
    702
    1
    0
    psychiatrisch verpleegkundige
    Vorden
    Ik ben op zoek naar ervaringen met betrekking tot campingbedjes. Welke bevielen wel goed, of welke juist helemaal niet?
    Is er een extra matrasje in nodig of kan het met het standaard matrasje wat er in ligt?
    Het bedje hoeft niet perse licht van gewicht te zijn, omdat we het nu meenemen naar mijn schoonouders in het buitenland, en het dan daar achterlaten.

    Ik ben echt onervaren op dit gebied en er zijn zoveel verschillende soorten te krijgen...Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren
     
  2. momentje

    momentje Bekend lid

    5 feb 2008
    587
    0
    0
    België
    Wij hadden eerst eentje van Topmark. Rond de 40 euro geloof ik. Op zich is het bedje goed, maar opvouwen was telkens een hel! Altijd bleef er 1 kant steken, die we niet goed "geklikt" kregen. En ik hoor dat dit ook zo is bij de duurdere bedjes met dat systeem.

    Wij hebben toen (na vele frustraties) een Koelstra-bedje gekocht. Rond de 70 euro, maar het systeem om op te vouwen is ZOVEEL beter en dat geld waard.

    Bij het topmark bedje hadden we een opvouwmatras gekocht en die past gelukkig ook in de koelstra. Meestal zit er standaard enkel een bodem bij het bedje, dus een extra matrasje is wel nodig.

    Maar als je het niet telkens moet opvouwen kun je ook zon goedkopere doen... Het bedje zelf is dezelfde kwaliteit (met uitzondering dat je bij de koelstra een rits hebt waarbij je de achterkant kunt open doen, kunnen ze er later ook zelf uit.)
     
  3. Simba

    Simba Fanatiek lid

    21 jun 2006
    1.127
    19
    38
    Wij zijn ook erg tevreden over het Koelstra bedje. Het draaisysteem vind ik veel prettiger dan dat kliksysteem van de meeste bedjes. Een extra (opvouwbaar) matrasje is wel nodig. Die kan je er gewoon bijkopen (ong. 25 euro).

    Een paar vriendinnen hebben ook een soort tentje (travelcot?). Dat is erg lichtgewicht, maar de ervaring van mijn vriendinnen is dat oudere kindjes (rond 1 jaar) het niet meer fijn vinden om 'opgesloten' te liggen.
     
  4. Momae

    Momae Actief lid

    26 sep 2008
    411
    0
    0
    Wijchen
    Wij hebben uit praktische (ruimte) overwegingen een Deryan travelcot. Hij bevalt ons goed. Mijn zoontje slaapt er uitstekend in en het inflatable matje is nog best dik (2-3 cm, net als onze eigen matjes). Ook mijn neefje sliep er met 2,5 beter in dan erbuiten, op de camping. Van gewone campingbedjes is dat kliksysteem soms wel erg lastig inderdaad, maar ik heb me er eerlijk gezegd niet verder in verdiept :)
     
  5. fam

    fam Actief lid

    1 jul 2008
    219
    0
    0
    Gelderland
    Wij hebben destijds een bedje bij de v&d gekocht eigen merk en dat bevalt prima. Matrasje van prenatal vonden we wel noodzakelijk. Dit matrasjes die er standaard bij zitten vind ik echt veel te hard.
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.459
    1.636
    113
    Brabant
    dat kliksysteem is echt een kwestie van doorhebben. Ik heb vaak thuis staan oefenen en het lukte me gewoon niet om hem in te klappen, nu ik echt weet hoe het moet, lukt het me zo.
    Het nadeel vind ik dat het zo'n gesleep is, maar als het gewicht je niet uitmaakt, zou ik gewoon zo'n ding van een paar tientjes kopen.
    En dan wel met een extra reismatras, want wat erin ligt is leuk voor een middagdutje, maar ik vind het niet geschikt voor 2 weken vakantie.
    Succes,
    Taliaa
     
  7. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Net 3 weken op vakantie geweest met verschillende slaapplaatsen dus meerdere malen het bedje in en uit moeten klappen.

    Heb het over het Prenetal camping bedje.

    Eerste 2 keer was even "klooien" maar dat bleek aan ons te liggen ;) je moet natuurlijk goed zorgen dat de stangen goed klikken etc. Maar na die 2 keer stond het bed binnen 3 minuten en was hij ook weer ingeklapt binnen 3 minuten.

    Een extra campingbed matrasje is wel echt een must. Voor 1 nachtje kan het best zonder maar het is niet veel zachter dat de grond met vloerbedekking, naar mijn idee dus veeeelste hard.

    Ons meisje heeft heerlijk geslapen in het bedje :). Het makkelijke vond ik trouwens nog dat je klamboe's hebt speciaal voor reisbedjes die je over de bovenkant van het bedje strak trekt (tip doe het met zijn tweeen anders schiet steeds 1 kant los :p) en je kleintje dus ook mug vrij ligt.

    Vind het jammer dat we thuis een normaal spijlen bedje hebben en hem niet kunnen gebruiken want vond het echt heel makkelijk!

    Succes met een bedje uitzoeken ;)
     
  8. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Ik heb 1 van de Hema. Bevalt prima en is niet zwaar. Je moet idd even door hebben hoe het inklappen werkt, maar dan is het echt niet moeilijk. De 1e 2 jaar heb ik hem zonder extra matrasje gebruikt en Dylan heeft er prima op geslapen.

    @ B en N, je kan ook een muggennet kopen voor een ledikantje
    http://www.pasopshop.nl/contents/nl/p1166_muggennet.html
     
  9. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Ooehh die kende ik niet; hebbe hebbe hebbe ;)
    THNX! :D
     
  10. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    wij hebben ook gewoon een goedkope. dan maar ff soms klieren zoveel word ie niet gebruikt enkel een keer bij opa en oma slapen dus hebben ook geen extra matrasje deden gewoon een dik laken erom heen wikkelen werkte oo ksuper. en had hem in dezomer als box voor buiten.

    als je kleintje ern iet weken in hoeft te slapen op bijv vak kan het dus best zonder matrasje hoor.
     
  11. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ik heb er een van Koelstra op mp gekocht.

    Die van de Prénatal kregen wij met geen mogelijkheid uitgeklapt. Wat een rotding!
     
  12. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik zou een goed matrasje erin kopen, en dan niet zo'n opvouwbare, maar een echt ledikantmatrasje, dat is echt véél veiliger, en comfortabeler
     
  13. MarjoM

    MarjoM Actief lid

    24 jun 2007
    402
    0
    16
    Blaricum
    Het Topmark bedje dat wij hebben vind ik echt een drama. Het zal best een handigheid zijn, maar die handigheid hebben mijn man, ik en iedereen die ons ooit heeft geprobeerd dat ding op te zetten dus niet. Goed klikken doet ie niet. We zijn 2 weken op vakantie geweest en daar hebben we de eerder genoemde Travelcot gebruikt. Echt ideaal, de kleine sliep er perfect in, niet verwacht eigenlijk aangezien we totaal niet hadden geoefend...maar vanaf dag 1 ging 't super.
     
  14. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    Wij zijn erg blij met ons bedje van Prenatal. In- en uitklappen is een fluitje van een cent. Toen het laatst zo warm was, hebben we het al gebruikt als "buitenbox", werkte ook goed.
    We hebben ook zo'n reismatrasje bij Prenatal te koop. Het "matrasje" dat standaard bij het bedje zit, is meer een matje en geef extra stevigheid aan het bedje.

    Als je niet vaak hoeft in- en uit te klappen, kun je ook een goedkopere nemen, ze zijn af en toe in de aanbiedingen bij drogisterijen en laatst ook bij de Aldi. Als matras kun je dan natuurlijk ook een gewoon babymatrasje nemen, lekker stevig.
     
  15. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Wij hebben er eentje van Graco, lekker stevig, prima ding.
     
  16. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    wat een k ding was dat he:)

    hier ook een koelstra ideaal
     
  17. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ik heb er een van topmark meen ik. was z'n 40 euro inc matrasje. het is dat standaard ding wat je er om heen draait.

    ik heb hem max 3x gebruikt bij me dochter maar vind het erg fijn er een te hebben. mijn dochter wilde nooit ergens anders slapen (nu nog niet) anders was hij misschien vaker gebruikt. ook is hij handig met logees als die hier komen. ikheb geen extra matras gehaald en voor die paar keer dat je hem gebruikt zou ik dat ook niet aanschaffen. het is een dun ding maar vergeleken met wat er hier in de wieg ligt is het niet veel slechter. er zit een zachte toplaag op en als me dochter eenmaal sliep sliep ze ook goed. ga hem bij me zoon straks ook gewoon gebruiken en nu vast vaker omdat hij ook als box in de tuin gaat komen
     
  18. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Haha ja en later hebben we zo'n bedje gekregen van mijn vriends moeder, zelfde probleem, met geen mogelijkheid op te zetten!

    Ze mocht hem dan ook weer fijn meenemen :p
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wij hebben de Topmark. In het begin ook mee lopen klooien (het inklappen), maar nu gaat het prima. Je moet er even handigheid in krijgen.

    Wij hebben er een matrasje van Ikea bijgekocht, dezelfde als dat Eva in haar ledikant heeft liggen. Veel beter dan die opvouwbare matrassen. Bij mijn schoonouders lag er zo'n matrasje in, maar die vouwt zichzelf ook weer makkelijk op (ook omdat het best dun is), zeker bij een kind als Eva die aan het matras gaat liggen trekken. Dus toch maar haar eigen matras erin gelegd.
     
  20. sunnycloud

    sunnycloud Fanatiek lid

    28 dec 2006
    1.541
    142
    63
    Vrouw
    Wij hebben er een van KEES, wel erg prijzig maar super stevig. Kostte 99,00 euro, heb er nog een matragsje bij in gekocht zodat het wat zachter is.
     

Deel Deze Pagina