koeka dekentje

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Noolaa, 17 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noolaa

    Noolaa Actief lid

    6 mrt 2009
    186
    0
    0
    Den Haag
    Wie zou mij kunnen vertellen of de dubbele deken van Koeka warm genoeg is in combinatie met een lakentje (ben in november uitgerekend)? Of kan ik dan beter de deken met teddy nemen? Vind ze echt super en heb hier ook gelezen dat de dekens van goede kwaliteit zijn en ook in de was mooi blijven.
    Vond zelf de dubbele deken wel handig omdat je die ook los kan koppelen voor als het warmer is, maar als die sowieso al te koud is kan ik beter iets anders nemen.
    Het is nogal een uitgave en heb altijd zo'n hekel om dingen te ruilen die ik online heb gekocht...;) dus hoop dat iemand ervaring heeft met deze dekens.
     
  2. Doekie

    Doekie Lid

    29 jun 2009
    94
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen ervaring met koeka. Voor de eerste gebruikten we gewoon een dekentje van prenatal en daar legden we eventueel nog een katoenen dekentje overheen als het te koud was (oktober).
    Al vrij snel hebben we een winterslaapzakje erbij gehaald waar ze in lag onder het dekentje. Zijn we prima de winter mee doorgekomen.
     
  3. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Ik beval ook in november en heb voor het ledikant de dubbele dekens aangeschaft. Ik vind ze erg mooi, en blijven erg mooi na wassen. Ik denk wel dat ze warm genoeg zullen zijn, evt. kan je anders ook een slaapzakje nog aanschaffen als je merkt dat je kindje het te koud heeft.

    Voor de wieg heb ik de dekens met teddy. De eerste maanden wil ik het kindje in de wieg leggen. Qua dikte zijn de deken teddy en de dubbele wafel deken ongeveer even dik. Voor de wieg hebben ze geen dubbele wafel deken, anders had ik die ook voor de wieg aangeschaft.

    Als ik kwalitatief kijk naar de babydekens bij bijv. prenatal of hema, en naar die van koeka, merk ik dat ik de koeka dekens fijner vind aanvoelen. En zoals ik al zei, na het wassen zien ze er net zo mooi uit als voor het wassen, dus voor mij is het een goede aanschaf tot nu toe, heb er ook het boxkleed van. Wat je ook kunt doen is 1 teddy deken en 1 dubbele deken aanschaffen (advies is toch om twee dekens te hebben) zo kun je zelf ook kijken tegen de tijd dat je kindje er is, hoe warm ze nou eigenlijk zullen zijn.
    Oja, ze zijn ook snel droog na het wassen, bij mij sochtends opgehangen en savonds droog.
     
  4. Ik ben zelf ook in november uitgerekend en heb de wafel+teddy gekocht, zowel voor in wandelwagen als ledikant.

    Bij www.need4kids.nl zijn de koeka dekens nu met 10% korting te koop en heb je geen verzendkosten.

    Dat scheelt weer! ;)

    Groetjes Nathalie
     
  5. marijntje28

    marijntje28 Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.138
    0
    0
    Ik ben eind april bevallen en gebruik het enkele wafeldekentje van Koeka (wieg). Na de bevalling stopten we haar met nog een extra lakentje in. En op sommige momenten ook nog in de koeka-wafel-omslagdoek (ook echt een aanrader, zeker als je in de winter bevalt; kun je kindje lekker inwikkelen als hij/ zij uit bed komt, mee naar beneden gaat, bij de visite, eventjes in de box.... en vooral in de wandelwagen (onder het dekentje als extra i.p.v. jasje) is hij ook heel ideaal!)

    Ik heb ook het wafel-boxkleed en die blijft tot nu toe ook erg mooi, aantal x gewassen nu.

    Ik zou zeggen; kopen die deken. En zorg dat je een extra deken hebt, dan kun je na de geboorte 2 dekentjes gebruiken en als je kindje het warm genoeg heeft, er eentje weglaten. Of zoals sommigen schrijven een slaapzakje extra.
    Wij gebruiken een slaapzak sinds Lotte 8 weken was. Ze schopte zichzelf nl. al helemaal tegen de bovenkant van haar bed aan...

    Groetjes!
     
  6. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Ik heb de deken van koeka ook, ik heb de teddy.
    Hij voelt heel dik aan.
    In de winkel zeggen ze dat het zeker wel warm genoeg is.
    Mijn moeder zei hetzelfde en ik had nog even aan de kraamzorg gevraagd en die zei ook dat het goed was, dus ik denk dat je hem gerust kan bestellen.
    Hij ziet er inderdaad onwijs mooi uit.
     
  7. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ik zou hem gewoon kopen. mocht het echt een koude dag zijn kun je je kindje altijd in een slaapzakje doen maar opzich is dit niet nodig. ik had ook de dubbele maar heb hem altijd enkel gebruikt. alicia is van september
     
  8. Noolaa

    Noolaa Actief lid

    6 mrt 2009
    186
    0
    0
    Den Haag
    Bedankt voor de reacties! Fijn te lezen dat de dubbele wafel ieg warm genoeg is voor de winter.
    De teddy ziet er ook echt heerlijk uit, maar denk dat een dekentje die ik voor alle seizoenen kan gebruiken het meest praktisch zal zijn. Denk dat de teddy in de lente/zomer misschien te warm is. Daarbij vind ik €140,- voor twee dekens wel een beetje heftig. Maar misschien dat ik mijn moeder eens lief aankijk...het is tenslotte haar eerste kleinkind...;)
     
  9. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Goede keus denk ik!

    Wat betreft de prijs, ik vond het eerst ook duur, maar toen ik eenmaal die wafeldekens in huis had, en het boxkleed, toen vond ik de kwaliteit zo goed, dat ik die teddydekens voor de wieg dus ook heb aangeschaft.
    En als ik zo verhalen lees over andere dekens ben ik blij dat ik er iets meer geld aan uit heb gegeven.

    En als je kleintje over gaat naar dekbed kan je de dekens altijd nog voor lekker op de bank ofzo gebruiken! Ik denk dat ze echt heel mooi zullen blijven op de lange termijn.
     
  10. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Ja ik vondt hem ook behoorlijk duur.
    Maar als je ziet het verschil ziet tussen prenatal dekentje en die van koeka dan het mijn geld zeker wel waard.
    IK heb ook het boxkleed van Koeka besteld.
    Ik vindt dat wafelstof geweldig.
     
  11. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    ze blijven echt heel lang mooi hoor. ik heb ze gehad bij me dochter en ze zijn nu nog als nieuw. ze gebruikt hem nu soms om mee te tutten op de bank
     

Deel Deze Pagina