Digitaal geboortekaartje?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Rodayna, 30 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rodayna

    Rodayna Niet meer actief

    Omdat we zelf niet zoveel kaartjes nodig hebben (max. 10 stuks) bedacht ik dat we misschien ook wel digitaal iets kunnen doen. (we maken tenslotte al zoveel gebruik van het digitaal wegverkeer)
    Iemand die zoiets gedaan heeft en tips voor me heeft?
    Welk programma of website etc?
     
  2. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Is dat leuk? Ik vind een echt kaartje veel leuker om te krijgen dan een mailtje. Ik had ook veel kaartjes terug gekregen bij dochter en die hingen gezellig in de kamer, later heb ik ze allemaal ingeplakt! Als je het via de mail doet krijg je denk ik vooral e-mails terug.
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.502
    3.165
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik zou zelf dan eerder kiezen voor een écht kaartje, maar dan digitaal gemaakt en verstuurd. Via hallmark.nl bijvoorbeeld. Daar kun je ook zelf met foto's werken.
    Online een kaartje vinden of zo zou ik zo snel niet weten.
     
  4. misa

    misa Niet meer actief

    Ik vind een echt kaartje zelf ook veel leuker. Maar ik kan me indenken dat er mensen zijn die het zo willen doen. Vind het wel origineel. Ik ken geen sites waar je dat kunt doen, maar misschien bij sites waar je gewone kaartjes kunt versturen?

    Of anders zelf iets maken of door iemand laten ontwerpen. Ga je naar een printstudio of koop je dikker/ glanzend papier om het zelf af te drukken.

    Succes!
     
  5. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Maak het kaartje zoals je wil sla het op als RGB en JPG bestand en verstuur het via je mail als bijlage. Persoonlijk vind ik het niets maar goed ieder zijn ding. Als je het goedkoop wilt houden kun je ook eens kijken wat je met print kan doen dat kost niets (vooral niet voor tien kaartjes) en ziet er wel goed uit.
     
  6. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    ik zou met paint shop oid een eigen gemaakt kaartje maken en dat versturen naar vrienden/familie evt. afgedrukt via webprint.nl ofzo
     
  7. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.990
    1.808
    113
    Provincie Groningen
  8. hamtaro

    hamtaro Actief lid

    31 mrt 2009
    293
    0
    0
    Hoi,

    Je kan bij hipDesign ook kaartjes per stuk of per 10 of per 100 ofzo laten maken en versturen. Aantal maakt niet uit, al bestel je er maar eentje. Ze hebben een hele lijst met allemaal hele mooie ontworpen geboortekaartjes waar je uit kan kiezen en helemaal naar jouw eigen smaak kan maken. Ook kun je zelf een ontwerp maken (bijvoorbeeld in Photoshop) en deze opslaan als jpeg) en dan door hen laten drukken. Dit kost allemaal hetzelfde en is net zo duur als bijvoorbeeld een gewone wenskaart. Je kan ook heel goedkoop een proefdrukje laten maken.
    Ik heb dit zelf nu 2 keer laten doen bij hipdesign. Eerste keer waren uitnodigingen voor de doop van mijn kindje (18 keer) en de tweede keer was een ontwerp-opdracht voor iemand.
    Hetzelfde kun je bijvoorbeeld doen via Greetz - Online echte wenskaarten sturen
    Dit heb ik ook een aantal keren gedaan voor bijvoorbeeld verjaardagskaarten. Greetz.nl heeft kwalitatief gezien wel minder mooie afdrukken dan hipdesign vond ik.
    Waar je wel rekening mee moet houden is dat je zowel bij kaartje2go als bij hipdesign als bij greetz, alleen de voorkant en de beide zijden aan de binnenkant kan ontwerpen. Op de achterkant staat het logo van de drukker.
    Wil je dit niet, dan kun je bijvoorbeeld ook nog kijken bij www.vistaprint.nl Die hebben ook geboortekaartjes en je kan ook zelf ontwerpen aanleveren. Ze drukken deze dan per 10 af. (bijvoorbeeld 10 voor 9.99). Zelf heb ik nog geen ervaring met vistaprint. Wellicht hebben anderen dit wel.
    Ik heb mijn eigen geboortekaartjes ontworpen en laten drukken bij www.drukwerkdeal.nl Hier was ik erg tevreden over.

    Veel succes met het kiezen of ontwerpen van je geboortekaartje.

    groetjes
    van
    Hamtaro
     

Deel Deze Pagina