prematuur kleertjes

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door cyntje78, 25 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Hallo allemaal,

    Gisteren te horen gekregen dat ons Ukje écht een Ukje gaat worden. Krijg nu elke 2 dagen een controle en ctg in het ziekenhuis. Ons kindje loopt 3 a 4 weken achter en is slecht gegroeid de laatste 2 weken. Onze Uk word gehaald (of ik ingeleid?) als de gyn binnenkort merkt dat Ukje het niet zo goed meer maakt in mijn buik. Al hoop ik natuurlijk dat dat pas over een week of 4 is.

    Nu heb ik genoeg kleertjes en rompertjes maar dat is allemaal maat 50/56 over het algemeen.
    Nu wil ik toch wat maat 44 aanschaffen (zowiezo voor in mijn ziekenhuistas.

    Hoeveel zou ik daar van nodig hebben om de eerse dagen door te komen? Wat is handig? Zowiezo denk ik aan overslagrompertjes.

    Hoeveel rompertjes?
    Hoeveel broekjes?
    Hoeveel truitjes?

    Kan iemand mij helpen?

    Misschien nog iets meer wat onmisbaar is voor een prematur/dysmatuur Ukje?

    Groetjes Cyntje78
     
  2. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Hier ook een klein mannetje op de wereld gezet. Hij heeft drie weken in een couveuse gelegen. Hier (Frankrijk) is het zo dat ze zodra ze in de couveuse liggen geen kleertjes behalve pamper, mutsje en sokjes) aan hebben. Wat ukkie buiten de couveuse droeg waren met drie pakjes meer dan voldoende. Vaak drinken ze in het begin nog niet uit de fles maar via een sonde en spugen ze wel maar dat is ook niet met liters te gelijk. Ik zou daarom drie of vier setjes kopen maat 44. Mocht je merken dat je kleintje er te kort aan heeft kun je altijd nog bijhalen. Bij ons was het zo dat hij al vrij snel 50 goed aan kon zij het iets te groot maar het ging wel. Verder hebben we heeeeel veel gehad aan een lodger wrapper. Daar heeft hij de eerste weken echt in geleefd. Kwam uit de couveuse dan kleertjes (makkelijker overslag rompertjes en makkelijk broekje met truitje en vestje!!! vaak kunnen ze zich nog niet goed warm houden) en dan in de wrapper. Heel makkelijk en snel te doen. Verder hebben we goede warme mutsjes (die houden ze nog wel op in de couveuse in de allereerste dagen) en sokjes die goed bleven zitten (lang leve de cadeautjes daar zaten bambino sokjes bij van het kruidvat) die blijven goed zitten.

    Veel succes en iedere dag in je buik is er een. Sterkte mocht het een couveuse tijd worden. Weet dus uit ervaring dat het niet altijd even makkelijk is.
     
  3. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Dank je voor je reactie!! Heel fijn en duidelijk ;)

    Mijn zus is 12 jaar geleden bevallen van een prematuur/dysmatuur tweeling. En ze heeft me al wat voorbereid dat het een hele andere kraamtijd gaat worden dan gehoopt. Maar daar komen we wel doorheen.

    Inderdaad ja, in de couveuse alleen een luiertje en mutsje...
    Zelf dacht ik ook aan 4 setjes kleding, 4 overslag rompertjes en 2 mutsjes. Dan hoeft de wasmachine niet elke dag te draaien ;) Bambino sokjes heb ik gelukkig ook al.

    Ik ga zo naar de Prenatal even inkopen doen. Mijn moeder heeft namelijk haar aller laatste werkdag vandaag dus die gaat hier voorlopig heel veel in huis doen *kan ik niet altijd even goed tegen*
    Ze belde vanmorgen om te vragen hoe het met de babywas zat.... die wilde ze gaan doen. Maar is gelukkig al gebeurd haha!
    Nu kan ik dus nog lekker even mn gang gaan haha!

    Hoe gaat het met je mannetje nu? Doet ie het goed?
     
  4. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Ik heb het alleen als erg ervaren dat je het liefst met je hummel lekker thuis op de bank wil liggen en niet in een ruimte waar dan die weer in loopt en dan weer die. Maar ondanks alles kijken we op een erg leuke periode terug. We hebben zo veel hulp gehad van de verpleging daar (vraag je ook rot mocht het een couveuse kindje worden want je komt anders thuis en hebt vaak geen begeleiding meer). Ons zoontje had bij 6 maanden alles weer ingehaald (2260 gram en 44 cm). Het is geen stevig kindje maar wat kleiner en lichter dan normaal. Verder was hij op normale tijden aan het rollen, kruipen en nu staan. We hebben niks geforceerd maar alles op zijn beloop gelaten. Vaak moet je er rekening mee houden dat te vroeg geboren kindjes ongeveer tussen het eerste en tweede levensjaar (ligt er aan hoe vroeg ukkie ter wereld komt) alles in gaat halen. Daarna merk je vaak niets meer. Soms kan het wel eens voor dat het later moeilijker op school mee kan komen. Maar dat zie ik niet als teken van prematuur er zijn nu eenmaal snelle en slimme kindjes en kindjes die meer begeleiding nodig hebben.

    Waar we ook erg veel aan hebben gehad is buidelen (naakt op naakt lichaam met een doek er overheen) daarom vond hij het waarschijnlijk later ook heel fijn om een draagdoek mee boodschappen te gaan doen. Lekker stevig tegen je lichaam en warmte van jou krijgen.

    Ik zie dat je al aardig op weg bent. De kleine man is bij mij met een spoed keizersnee gehaald bij 34+6 weken. En ook al is de situatie dadelijk misschien anders als dat je verwacht had GENIET!!!

    En ja moeders ik wil ook het liefst alles zelf doen maar heel soms moet je de hulp van andere accepteren omdat het beter is voor de kleine. Hoe moeilijk dat ook is. Doe het anders samen dan heb je niet zo erg het gevoel dat je hulpeloos aan de zijlijn staat toe te kijken.

    Succes en sterkte met je bevalling!
     
  5. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    mijn zoontje was ook een klein mannetje waarschijnlijk wel iets groter dan dat jouw babytje zal worden.

    mijn schoponmoeder zei al die tijd je hoeft 56 pas te kopen hoor wordt toch een grote baby, ik was zelf ziek tijden szwangerschap diabetes was er erg ziek van en zoontje is bij 36+5 uiteindelijk geboren was al eerder in de week ingeleid.

    en hij was ook klein wel zwaar in eerste instantie was 47,5 cm en 3530 gram maar ze zeiden al hij heeft heel veel voht bij zich en dat klopte ook hij bleef afvallen uiteindelijk woog hij nog 2950 gram dus toen was het ook een mini hij heeft eerst ene dag in de couveuse gelegen alleen een luier toen in het wiegje op de couveuse afdeling ook een dag en toen 2 dagen op de kinderafdeling en toen een dag bij mij op de kraamafdeling. hij mocht kleertjes aan in het wiegje, maar daar had ik alleen maar 56 hij kon er 2 keer in familie rap 50 gaan halen en wassen en dat was ook nog veel te groot maar bepaalde pakjes vielen klein heeft ze heel vaak aangehad omgeslagen mouwen enz. broekbanden zorg dat daar goed elastiek inzit zijn vaak te groot.
    na ruim 6 weken ging hij naar maat 56 uiteindelijk

    heel veel sterkte en hopelijk blijft je kindje nog een tijdje zitten.

    ps tip voor jou, laat op een kinderafdeling niet over je heen lopen, bij mij ging dit toen fout maar het is jouw kindje en je moet gewoon duidelijkheid eisen.

    sterkte
     
  6. mam1985

    mam1985 Actief lid

    6 apr 2010
    232
    1
    0
    NULL
    NULL
    Hier ook kindje te vroeg geboren ( 31.5) met gewicht van 2100 gr. Heb ongeveer 5 pakjes maat 44 gehad. Toen dit te klein werd maat 50, maar die vielen nog erg groot. Behalve de pakjes van Noppies, deze vallen stuk kleiner waardoor ze die wel goed paste ( terwijl ze in mt 50 van hema verzoop)
    1 tip koop niet te veel! ;) Ze zijn er snel weer uit!
     
  7. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Mijn tweeling is met 34+6 geboren met als gewichten 1910 en 2280, maatjje 44 was zelf te groot haha de eerste week in de couveuse mochten ze nog geen kleertjes aan, wel halverwege de week een rompertje. Toen ze kleertjes aan mochten hebben ze 2.5 week in maat 44 gepast dus was blij dat ik niet veel kleren had! 3 rompers, 2 boxpakjes (vond ik erg handig want die sokjes bleven echt niet zitten) en 2 shirtjes en broekjes, alles per persoon natuurlijk!
     
  8. Boefje2010

    Boefje2010 Actief lid

    11 feb 2010
    350
    0
    0
    Velden
    Hmm, vier stuks bleek hier veel te weinig. Zoon spuugde veel (sondevoeding) waardoor er toch echt 2 setjes (vooral rompers en shirtjes per dag doorheen gingen. Heeft in totaal denk ik toch wel 1,5-2 maanden maatje 44 aangehad.

    Als ik je 1 tip mag geven: ga alvast eens naar de couveuse-afdeling kijken. Dan weet je na de bevalling waar je uk naar toe gaat. Ik kon mijn lieverd pas de dag na de bevalling weer zien. Was dus erg blij dat ik wist waar hij was.
     
  9. Leen83

    Leen83 Lid

    23 apr 2010
    12
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik had 5 setjes in maatje 44. Mijn kindje woog met de geboorte 1919. Mijn enige tip is nog: koop niets voor zo'n kleintje wat over het hoofdje heen moet.Dit is erg onhandig. Dus overslagrompertjes en overslagtruitjes.
     
  10. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    off topic ... hier 34+6 bevallen ook vanwege dezelfde reden ... en ik maar denken dat ik helemaal alleen was!! onze kindjes zijn bijna even oud! Wat n toeval ...
     
  11. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Dank jullie wel voor de reacties meiden!

    Ik heb gisteren 4 overslagrompertjes en 2 pakjes gehaald. En toevallig heeft mijn schoonzus nog een tas prematuur kleertjes vol wat ze eens van iemand hebben gekregen (sommige dingen nog nieuw)

    We leven nu naar het idee van ziekenhuis en couveuse perikellen toe en ik denk dat dit wel scheelt in tegenstelling dat het allemaal heel onverwachts gaat gebeuren. En dan te bedenken dat het binnenkort al zo ver is! Maar tot nu toe doet Uk het verders wel goed in mijn buik dus elke 100 gram is meegenomen.

    Ik ken het ziekenhuis hier best goed, dus weet de couvese afdeling wel te vinden. Eergisteren zag ik een lege couveuse met alle toeters en bellen staan en dat is dan toch wel even schrikken.
    Maandag heb ik weer een ctg op de kraamafdeling en de zusters daar zijn erg lief (ken sommigen nog van mijn bbz operatie afgelopen februari) Ook kunnen ze meer vertellen over hun ervaringen met prematuur/dysmatuur en tja... de gyn heeft meer verstand van bevallingen ;)
     

Deel Deze Pagina