lampenkap pimpen, hoe?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Kwabbernoot, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Hoihoi, even een vraagje aan de creabea's hier!

    Ik heb een witte lampenkap gekocht en een leuk stofje(ik heb een thema in de kinderkamer en kon er niks bij vinden, dus doe het dan maar zelf).

    Nou vroeg ik mij af, hoe krijg ik dit stofje goed op de lampenkap? Ik kan bijvoorbeeld stukjes stof knippen en op elkaar plakken(beetje speels) of het er helemaal op spannen, maar hoe moet dit? Speciale lijm?? Moet ik de kap dan helemaal insmeren met lijm?? En de stof, moet ik deze dan omzomen en precies tot op de rand plakken of moet ik het iets over de rand heen doen??:(:(
     
  2. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Oww en ik wil ook graag een doek maken met stukjes van die stof erop, iemand een idee hoe ik dit bevestig??
     
  3. marijntje28

    marijntje28 Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.138
    0
    0
    Typ op google maar eens in "lampenkap bekleden" en je komt vast veel tips tegen. Ik heb het geprobeerd en lees al vanalles. Spuitlijm van de action vond ik alvast een goede tip. En opvallend vond ik de opmerking dat als je de onderste laag stof (jou witte kap dus) laat zitten en er een extra laag stof overheen plakt, er minder licht wordt doorgelaten..... had ik nog niet eerder over nagedacht (een lamp pimpen staat hier ook nog op de wensenlijst...)

    Ik heb niet op al je vragen antwoord.
    Maar ik zou niet allerlei stofjes erop plakken. Ik zou 1 stof in zijn geheel erop beplakken. Met spuitlijm dus; gebruik ik hier voor meer projectjes en is fijn spul.
    Ik zou vooraf een mal maken zodat je weet dat de stof goed past. Dan zou ik alle randjes insmeren met Chemage (heb ik ooit eens gekocht bij hiphandwerk) zodat het niet gaat rafelen. En dan met spuitlijm erop plakken.
    Ik zou het denk ik maken zodat het precies past. En dan zou ik een leuk biasbandje op de randjes plakken; daarmee kun je eventuele oneffenheden/ schuin geknipt enzo mee verdoezelen, haha.

    Dan wil je ook nog een doek maken schrijf je.
    Je kan een canvasdoek makkelijk met stof bekleden. Ik gebruik altijd 1 basisstof over het hele doek. Ik spuit de stof in met spuitlijm, leg het dan op het doek en vervolgens gebruik ik ook nog een niet-tacker om de stof goed aan de achterkant te bevestigen. Dat doe ik met name op de hoeken. Je moet even oefenen (voordat je voor het echie doet met lijm erop) hoe je de hoeken gaat vastmaken want dat vraagt wel enige ervaring en netjes werken om het netjes te doen. Ik werd er pas handig in na een aantal lijstjes.... moet je effe door hebben.

    Op een basisstof kun je vanalles meer doen. Nog een ander stofje plakken (mits niet doorschijnt dan); biasbandjes; vilt etc etc.
    Op internet legio voorbeelden te vinden.....

    Suc6!
     
  4. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    dank voor je reactie! Hier kan ik wel wat mee:)
     
  5. babs38

    babs38 Actief lid

    17 jun 2010
    486
    0
    0
    instructrice creatieve en culinaire workshops
    Utrecht
    Ik geef creatieve workshops, waaronder Lampenkappen pimpen en wij gebruiken ook spuitlijm. Je kunt die heel goedkoop bij de Action of de Xenox halen. Gewone lijm of textiellijm blijf je, als je het lampje aandoet, er doorheen zien.
     
  6. Sappie25

    Sappie25 Actief lid

    19 mei 2010
    386
    0
    16
    Ik heb zelf lief behang, maar ik kon er geen lamp bij vinden.....Ik heb een witte lampenkap gekocht bij de Leen Bakker, en heb al die figuutjes uit het lief behang geknipt

    deze heb ik met spuitlijm op de kap vastgelijmt......SUPER
     

Deel Deze Pagina