ervaringen babyfoon met sensormatjes

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door nijntje1984, 31 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ik ben eens benieuwd naar jullie ervaringen met babyfoons met sensormatjes.

    Wij hebben een angelcare met 2 sensormatjes. Hebben die na lang twijfelen gekocht omdat we veel positieve verhalen hoorden. Wij wilden eigenlijk een gewone, maar door die verhalen ons toch laten overhalen en zagen er de voordelen van in.

    Zoonlief is thuisgekomen uit het zh en in de eerste week hadden we al 2x vals alarm. Bleek dat de gevoeligheid heel hoog stond en hebben we dit veranderd.
    Ondertussen nog een paar keren vals alarm gehad terwijl hij rustig lag te slapen.
    Vannacht ook ineens alarm. Was al eventjes geleden (denk kortbij een half jaar want sinds hij op z'n eigen kamertje slaapt heeft het alarm nog niet gegaan). Zoontje zat op z'n knietjes in bed, was wakker geworden, maar lag waarschijnlijk niet meer op de matjes. Terwijl als hij onderaan in z'n bedje staat, de sensor gewoon bewegingen waarneemt, bovenaan zoals vannacht blijkbaar niet... ;)

    Op internet heb ik ook gelezen dat de babyfoon wordt afgeraden in gebruik met aerosleep matrassen. Maar dat werd ons in de winkel niet verteld, anders hadden we hem sowieso niet gekocht.

    Conclusie: wij zijn niet tevreden. Maar op internet vind ik alleen maar lovende reacties. Het kan toch niet dat wij de enigen zijn die niet tevreden zijn? Het enige fijne aan de babyfoon is dat ik hem zo kan zetten dat ik alle geluiden in de kamer hoor.

    We gaan nu waarschijnlijk de matjes uit z'n bedje halen. Hoewel het ons een vals veiligheidsgevoel geeft, gaat het ook gek zijn om het niet meer te gebruiken. Want hadden altijd de tik opstaan, hoewel ik toch altijd wel eens ga checken als hij lang slaapt hoor.
     
  2. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Wij hebben een Nannycare, nu 3 weken in gebruik. Ik vind het een heel prettig idee en slaap nu zelf veel beter. Hij is 1 keer afgegaan vorige week toen wij beneden waren en de kleine lag te slapen. Ik vraag me nog af of ze echt niet geademt heeft, ze werd pas wakker toen ik haar naam riep en verder lag alles goed, meerdere instellingen zijn er hierbij niet en voor hij af ging was het al 1,5 uur gewoon goed.. Best eng...

    Overigens hebben we ook aerosleepdekje. Wat is de rede dat dat niet samen kan?

    De babyfoon in combi met matje is me onbekend, wij hebben er gewoon een Alecto naast
     
  3. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Jullie gebruiken 2 babyfoons?

    Dit staat er op de site van Angelcare:
    Wij raden het gebruik van een Aerosleep en soortgelijke matrassen(o.a. purflo) (zowel matras als alleen de matrasbeschermer) in combinatie met sensormatjes af. Alle op de particuliere markt verkrijgbare sensormatjes detecteren de bewegingen van uw kindje. De Aerosleep maakt gebruik van luchtlagen die circuleren, de sensormatjes voelen dit als beweging, waardoor het gebruik van een dergelijk apparaat niet betrouwbaar meer is.

    Ik vond het ook een prettig idee hoor, die sensormatjes. ;) Maar als je een paar keren uit je bed schiet in volle paniek omdat dat ding vals alarm geeft... ;)
     
  4. Tinus

    Tinus Actief lid

    18 jun 2007
    417
    0
    0
    Zuid-Holland
    Vals alarm bij dit soort systemen is een veel voorkomend probleem. Maar ik denk dat mensen niet zo snel zullen zeggen dat ze ontevreden zijn over het product als ze er veel geld voor hebben neergelegd. Even heel cru gezegd, je bent pas echt "ontevreden" als je kind overlijdt door wiegendood. Als dat niet gebeurt, dan zou je dus kunnen denken dat het systeem heeft geholpen. Ik vind de tekst op "veilig slapen" over dit onderwerp wel interessant: Ademhalingsdetector, alarmmatje, bewegingssensor - Producten veilig/onveilig deel2
     
  5. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Idd, heel interessant!

    Wij hebben onze zoon ook niet die slaaptest laten doen. Hadden op Kind & Gezin nagevraagd of het zinvol was, maar daar raadden ze het af. Omdat het enkel een momentopname is en het wiegendood ook niet uitsluit. Enkel indien er een aantal symptomen zijn (oa ijskoude handjes en voetjes tijdens het slapen, de rest weet ik niet meer maar het waren er een heel aantal), wordt het aangeraden.

    Wij hebben nu de matjes eruit gehaald vanavond. Ik ga nu volgens mij wel geruster slapen want het idee dat er weer eens vals alarm gaat zijn, pfff. Hebben het ermee gehad.
     
  6. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Nee wij hebben 1 babyfoon maar die heeft er niets mee te maken. De Nannycare is los, werkt zonder babyfoon oid.
    Overigens staat er op de site van de nannycare dat het wel in combi met aerosleep te gebruiken is...
     
  7. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Dan is de nannycare toch iets anders dan de angelcare. Alleszins toch die wat wij hebben.

    Op de site van aerosleep staat ook dat het perfect in combinatie te gebruiken is.
     
  8. Manuk

    Manuk Fanatiek lid

    19 okt 2010
    2.751
    62
    48
    Vrouw
    Groningen
    Wij hebben eergister net de angelcare met sensormatjes gekocht.
    Een aantal bekenden gebruiken 'm ook en zijn er erg tevreden over. Het geeft ons wel een fijn gevoel daarom toch gekocht. Hopen dat ie dan wel gaat bevallen!
     

Deel Deze Pagina