Buik/rug drager

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door egels, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. egels

    egels Lid

    15 nov 2011
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoihoi,

    Ik wil graag meningen horen/lezen over buik en rugdragers.
    Ik ben 3 maanden zwanger en wil graag zo'n drager.
    Wij hebben een labrador van 15 maanden.
    Nu heb ik er 2 op het oog. Beco butterfly en de babybjorn. Ze zijn allerbei vrij lang te dragen dus ik wil wel een goede.
    Heeft iemand van jullie ervaring met deze 2 of vindt je een ander helemaal geweldig.
    Alvast bedankt.

    groetjes Mieke
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
  3. Trees

    Trees Niet meer actief

    De Beco Butterfly is helemaal geweldig! Mijn beste aankoop ooit! Tot een jaar dagelijks gebruikt. Superhandig met de hond uitlaten, maar ook om gewoon in huis je handen vrij te houden en wat klusjes te doen.

    De babybjorn heb ik ooit een keer van een vriendin geleend. Echt een rotding vergeleken bij de beco. De beco draagt veel lichter, zit veel beter rond je lichaam en je kindje zit er tien keer beter in. In de bjorn is het net een bungelende aardappelzak :$. Ik kreeg met de babybjorn al naar een half uur last van mijn rug, terwijl ik de beco soms wel uren om had als ze huilerig was zonder ergens last van te hebben.

    Mijn dochter is anderhalf jaar en in het bos draag ik haar met hulp van de beco nog steeds met gemak een uur lang op mijn rug. Dat zie ik mijn vriendin met haar babybjorn echt niet doen. Inmiddels heeft ze een Manduca en deze is wel prettig. Al vind ik de beco iets makkelijker om te doen als je gaat rugdragen.

    Ik vind de keuze heel makkelijk: BECO :D
     
  4. Trees

    Trees Niet meer actief

    Deze heeft ze inderdaad en is wel een stuk goedkoper dan een beco.
     
  5. Marlett

    Marlett Fanatiek lid

    13 jun 2009
    1.276
    10
    0
    Je noemt nu twee verschillende soorten dragers: de Beco is een ergonomische drager, comfortabel en ergonmisch voor zowel ouder als kind en de BabyBjorn is een niet-ergonomische drager. Ik heb beide gehad, (eerst de BB :s ) en daarna de Manduca. De BB heb ik hooguit zes maanden gebruikt en hing vooral aan mijn nek.
    De Manduca (Net als Beco een Soft Structured Carrier, SSC) gebruik ik nog steeds bij mijn dochter van twee. Op de rug. Iets wat met de BB ook niet kan.

    Als je een mooi overzicht wilt krijgen van SSC's kun je kijken op de website van Www.babybij.nl. Daar kun je er ook een lenen.
     
  6. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Een beco is erg fijn, maar ik vond hem zelf moeilijk omdoen in mn eentje. Maar dat is puur wennen denk ik, hem hem maar kort geleend.

    Enkele ergonomische dragers die te gebruiken zijn vanaf geboorte: Manduca ( Mijn topper! Maar ik gebruik 'm het liefste voor rugdragen, voor buikdragen kan ik er geen handigheid in vinden. Draag mn dochter van een jaar er nog dagelijks in )
    Bondolino ( Echt geweldig voor kleintjes! Klitteband om je buik, banden kruisen op je rug en vastknopen om je middel. Snel klaar en heel fijn. Is ook erg geschikt voor verschillende maten bv jou en je man door klitteband ipv een gesp. )
    Beco ( Geleend voor een week. Veilig idee dat er een harnasje tussen jou en het kind zit, zo zou je dus je kindje eerst in de drager kunnen doen en hem dan vanaf een stoel/bank oid omdoen. Alleen door het harnasje kan ik er zelf niet mee rugdragen, krijg ze er niet zelf uitgetild ) Is wel een van de duurste trouwens.
    Ergo carrier is ook geschikt vanaf geboorte, maar alleen met een baby-insert die erg warm zou zijn in de zomer.

    En natuurlijk een geweven of rekbare draagdoek! Geweven is geschikt voor op de rug en voor alle leeftijden, rekbaar kan je alleen mee buikdragen en vaak maar prettig tot 9-12 maanden.

    Geschikt vanaf een maand of 6-9:
    Boba. Erg fijne drager!
    Mei-tai.

    Er zijn nogmeer ergonomische dragers op de markt, maar op de ergo-carrier na, zijn dit mijn ervaringen ;)
     
  7. Trees

    Trees Niet meer actief

    Even nieuwsgierig, want ik begrijp niet goed wat je hiermee bedoelt. Ik vind juist met dank aan het harnasje het rugdragen zo makkelijk met de beco. Ik doe haar in de harnas en hang de beco vervolgens als een rugzak op mijn rug. Afdoen hetzelfde principe. Wat bedoel je precies met er zelf uittillen? Wanneer doe je dat dan?
     
  8. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    1 grote tip: koop geen BabyBjörn. Ze zijn zo ergonomisch als een houten deur (niet dus), zowel voor jezelf als voor je kindje. Na een paar maanden zijn ze niet meer te tillen en het hangt voornamelijk hoog aan je rug/nek.

    Beco, Manduca, allerlei soorten doeken, zijn allemaal wél ergonomisch. Wat je wensen daarbij zijn zul je persoonlijk moeten bedenken. De doeken kunnen op allerlei manieren geknoopt worden, de dragers zijn wat sneller om te doen zonder knooptechnieken.

    Ik heb zelf een geweven doek (Hoppediz) en binnenkort een Manduca. Beiden ben ik erg tevreden over (Manduca nog niet structureel gebruikt, wel uitgeprobeerd).
     
  9. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik heb mn manduca vaak om mn middel hangen en til dan mn dochter erin en eruit naar behoefte. Dus ik zet ze op mn heup, draai ze onder mn arm door en doe de drager omhoog, schouderbanden om en klaar. Met de beco kan ik haar niet zelf op mn rug doen of eruit halen doordat ze in dar harnasje moet. Als ik bv boodschappen ga doen, dan doe ik niet heel de drager af, maar haal haar er alleen uit en laat de drager om zitten. Ik doe ze op een middag bv wel 4, 5x op mn rug dus doe dan niet steeds de drager af. Door het harnasje blijft ze er met haar beentjes/voetjes in hangen en krijg ik ze er dus niet zonder hulp uit. Maar dat is ook maar net hoe je de drager gebruikt, ik heb de beco geleend toen ik al gewend was aan deze manier van dragen, vaak erin-eruit en de drager om houden. Rugzakjes methode kon ik niet aan wennen, voelde voor mij "eng".
     
  10. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik begrijp het nu. Je bedoelt eruit te tillen, terwijl ze nog op je rug zit! Is denk ik inderdaad wat je gewend bent, want ik deed meerdere keren per dag mijn rugzakje op en af en op- en/of afdoen kost me precies twee klikken. Ik haal er inderdaad nooit uit de drager, terwijl ze nog op mijn rug zat. Volgens mij blijf je dan inderdaad haken, maar met de rugzakjesmethode is dat ook niet nodig.

    Ik denk dat het met alle ergonomische dragers vooral een kwestie is van wat je gewend bent :).
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Klopt! En er zijn niet voor niets zoveel verschillende systemen, iedereen heeft zo zn eigen voorkeur! Alleen de bondolino is er een beetje een uitzondering op met een klitteband heupband en knoop-schouderbanden. De rest lijkt wel sterk op elkaar.
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Ik twijfel zelf tussen de bondolino en de menduca. Daarom ga ik beide lenen bij babybij. Ik wil de baby vooral de eerste maanden dragen, rugdragen is niet mijn bedoeling. Ik twijfel over de menduca omdat je veelal leest dat deze vaak rond 4 maanden niet goed past en we nou juist met 4 maanden op vakantie gaan. Neem eens een kijkje bij babybij.nl, misschien word je er wijzer van
     
  13. Marlett

    Marlett Fanatiek lid

    13 jun 2009
    1.276
    10
    0
    Misschien nog een aardige toevoeging: In ergonomische dragers zitten de knietjes hoger dan de billetjes, zo is de rug mooi bol in de natuurlijke houding. Dat is dus ook de reden dat je niet met het gezichtje naar voren moet dragen.

    Ik vraag me elke keer weer af hoe het kan dan BabyBjorn toch zo'n goed verkocht product is?? Iedereen die beide soorten dragers heeft getest vind de SSC beter en toch zijn ze niet in de gewone babywinkels te koop.
    Ik vermoed een duisterrrr complot.:x;)
     
  14. Saadia

    Saadia Actief lid

    3 apr 2009
    148
    11
    18
    Ik heb de Beco, maar voor mij persoonlijk geen goede aankoop geweest. We hebben hem bijna niet gebruikt, omdat de kleine er niet graag in zat. Wellicht bij een tweede meer geluk...
     
  15. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik zou in jullie geval dan voor de bondolino gaan! Daar kan je ook mee rugdragen, maar voor die eerste maanden is hij heeel fijn! En bij de manduca zit een klik gespje tussen de schouderbanden, die is bij buikdragen lastiger zelf vast te doen ( Hoog op je rug klikken ) als het simpele knopen van de bondolino. Bondolino heeft trouwens ook een "Light" versie, maar ik weet niet of die overal te koop is, die stof is dunner en dus minder warm.

    Maareuh, als je eenmaal draagt, is de kans groot dat je door blijft dragen hoor ;) beide genoemde dragers zijn een heel goede!
     
  16. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.903
    254
    83
    Tsja, probeer hier in Nederland maar eens in de buurt een winkel te vinden die een SSC-drager verkoopt. Je moet het echt van het internet hebben wanneer je er niet ver voor wilt rijden en dan is even uitproberen/passen er niet bij. Vond dit wel echt een gemis. Heb mijn Manduca tijdens de zomervakantie in Duitsland gekocht. Daar zijn ze veel beter verkrijgbaar. Het lijkt wel of de BB hier in Nederland bij de reguliere babyzaken het alleenrecht heeft, erg jammer...
     
  17. Habeebah

    Habeebah Actief lid

    23 mrt 2010
    207
    10
    18
    Vrouw
    ik zit zelf nog te twijfelen tussen de beco gemini of de boba 3g.. iemand advies?
     
  18. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Ik heb een Bondolino, superding.
     
  19. misa

    misa Niet meer actief

    Leuk dat je wilt gaan dragen!
    Waarschijnlijk is er veel geschreven over ergonomische dragers. Dus dan zou ik zeker geen babybjorn kiezen.
    Ik zou voor het gemak voor een beco butterfly of een bondolino gaan. Ik heb nu de eerste maar wil denk ik graag de bondolino er ook bij. Gewoon fijner voor een pasgeborene lijkt mij.

    Kijk eens op www.babybij.nl
     
  20. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Voor buikbaby of je grote zoon? De boba is een van de weinige dragers die hier genoemd zijn die niet vanaf de geboorte geschikt zijn maar vanaf een maand of 9. Hij is dan ook gelijk wat groter waardoor hij lang te gebruiken is, maar niet de eerste maanden. De beco is wel vanaf geboorte te gebruiken.
     

Deel Deze Pagina