dekentjes voor wiegje/ledikant/kinderwagen?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door giebel, 26 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.499
    499
    83
    Hoi, ik ben 16 maart al bevallen met 33 weken en 1 dag! Onze dochter maakt het heel goed, is uiteraard nog wel in het ziekenhuis. Daardoor moeten wij wel ineens nog wat spullen kopen, waarvan wij dachten nog wel even de tijd te hebben... We zijn een heel eind.

    Wat nu nog het belangrijkste is, zijn alle dekentjes. Ik vraag mij af, wat voor dekentjes koop je waarvoor? wij willen de kleine eerst in een (klein) wiegje hebben, soort rieten mandje. Wat gaan daar voor dekentjes in? En is dat 1 dekentje, of laken en dekentje? Zijn er voor wiegjes aparte maten of gaat daar het zelfde in als in de ledikant?

    Voor de ledikant hebben we al een dekentje en wat hoezen gekregen. Maar gaat in een ledikant ook een laken?

    en tenslotte de kinderwagen? Hoeveel en wat voor dekentjes en dergelijke schaf je hiervoor aan?

    Misschien dat onze dochter nog wel 2 weken in het ziekenhuis moet blijven, maar aan de andere kant doet ze het zo goed dat we misschien stiekem hopen dat ze wel eens eerder naar huis mag dan wij hopen. In elk geval willen wij er klaar voor zijn... Hoop dat jullie me kunnen helpen
     
  2. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.499
    499
    83
    Ps: en kan iemand mij vertellen hoe ik mijn handtekening onder het bericht verander? Als ik kijk in gebruikersinstellingen, handtekening wijzigen, dan kan ik een nieuwe code in vullen. Maar ik kan nergens de voorbeelden vinden, waar ik uit kan kiezen? Toen ik deze ooit gemaakt heb, kon je toch kiezen uit van alles en nog wat? Hoe krijg ik dat lijstje weer tevoorschijn...?
     
  3. Danielle27

    Danielle27 Actief lid

    5 feb 2009
    264
    0
    0
    Ik kan je niet zo goed helpen met de dekentjes aangezien onze eerste nog veilig opgeborgen zit, maar ik denk dat je deze pagina bedoelt: http://www.zwangerschapspagina.nl/extra/banner/ en de code die je daar krijgt als je er een hebt uitgekozen kun je dan weer bij handtekening wijzigen invullen :)
     
  4. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Als allereerste gefeliciteerd met jullie dochtertje en wat geweldig dat ze het zo goed doet voor haar vroeggeboorte. Een echt vechtertje dus! Zal wel schrikken geweest zijn voor jullie. Maar heerlijk dat ze waarschijnlijk binnenkort mee naar huis mag.

    Een tip: kijk even na in je polis of je recht hebt op couveusenazorg. Vaak weet je alles wel al een beetje van verzorgen maar thuis is het toch echt weer wennen.

    Voor een wiegje koop je een wiegdekentje, liefst van katoen dat ademt beter. Meestal wordt er een dekentje met lakentje gebruikt (allebei wiegformaat). Maar er zijn bijv. ook hoezen te koop waar je het dekentje in stopt en dan hoef je geen lakentje te gebruiken. Wieg formaten zijn meestal 75 bij 100 cm. Staat er vaak ook opgeschreven.

    Voor een ledikant gebruik je ook een lakentje (ledikant formaat) met ledikantdekentje of alleen een hoes met dekentje. Formaat van een ledikant deken of laken is meestal 120 bij 150 cm. Staat er ook vaak opgeschreven dat het om een ledikant dekentje bijv. gaat.

    Voor de winter zul je waarschijnlijk een dubbele deken vaak gebruiken.

    In de kinderwagen gebruik je een wiegdekentje met wieglakentje. Maar er zijn ook mensen die alleen een dekentje gebruiken.

    Oja, en het is vaak kijken naar wat heb je zelf aan en dan evt. een laagje meer omdat ze stil ligt natuurlijk voor als je naar buiten gaat.
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Gefeliciteerd met jullie kleine meisje! Wat fijn dat ze het goed doet, een sterk meisje dus! Voor een wieg en de kinderwagen koop je wieg-dekentjes en lakentjes. Dit staat ook op de verpakking erbij en anders vraag je het even in de winkel. Kies een natuurlijk materiaal, katoen of wol. Als je er 2 hebt, zit je wel goed want mocht je dekentje uit de wieg vies worden en in de was moeten kan je die uit de kinderwagen even pakken.

    Voor je ledikant zou ik nog niets kopen. Je kindje is waarschijnlijk ruim 4-6 maanden voor ze in het ledikant hoeft te slapen, tot die tijd is een klein veilig geborgen wiegje veel fijner. Als ze een half jaar is, weet je niet of ze nog wel onder een deken slaapt, of dat je ze in een slaapzak legt. Als het een woelkont is die steeds onder de dekens vandaan kruipt, ondersteboven in bed ligt etc is het zonde van je beddengoed als je allerlei dure dekens koopt voor ledikant. Kan je tegen die tijd wel doen!

    Nu is dus het belangrijkste: Wieg-beddengoed, omslagdoek voor op schoot, kleertjes, eventueel een kruik, veel liefde en geduld!
     
    Sterre* vindt dit leuk.
  6. goofychick

    goofychick VIP lid

    31 dec 2007
    12.116
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hier lekker een wrapper gebruikt in de kinderwagen wieg....en iid niet te warm aankleden, een laagje meer dan jezelf.
    Verder lag mijn oudste helemaal niet onder een dekentje maar wilde ook niet in een slaapzak, dus lekker joggingpak aangetrokken met slapen, en de jongste wil ook niet onder een dekentje, die ligt lekker in zijn slaapzakje......(daar ga je dan met hele leuke dekentjes die het bedje opfleuren hahahaha)
    Geniet er straks maar lekker van als ze thuis is. Heftige tijd geweest voor jullie lijkt me zo.
     
  7. Kanshebber

    Kanshebber Fanatiek lid

    23 okt 2010
    1.647
    2
    0
    communicatieadviseur
    Randstad
    Ik schaf voor de kinderwagen ook geen deken aan, ik gebruik ook een wrapper. Ik koop vooralsnog ook geen jasje. Tegen de tijd dat het koud wordt is de bak te klein en zit hij/zij, dan heb ik een voetenzak en zal de kleine ook wel jasjes dragen.
     
  8. Elies25

    Elies25 Niet meer actief

    Bij prenatal, hema en V&D heb je dekentjes in twee groottes: ledikant en wieg. Die voor de wieg kun je ook in de kinderwagen gebruiken. maar zoals anderen al aangeven kun je in de kinderwagen ook kiezen voor een wrapper/omslagdoek, net wat jij prettig vindt.

    Ik heb hier twee dekentjes voor wieg/kinderwagen, van prenatal.

    Lakentjes moet ik nog kopen, maar hebben ze ook bij prenatal (vanaf 27 maart 20% korting trouwens), hema en V&D. Zou er in ieder geval 3 van ieder kopen (wiegformaat): 1 in wiegje, 1 in kinderwagen en 1 in de was/kast.
     
  9. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    ik heb onze 1e zoon, die ook pematuur was in de omslagdoeken gedaan, en daarna onder een lakentje met katoenen dekentje.
    in de wagen heb ik geen deken gebruikt, maar een soort wrapper.

    de jongste heeft in de wieg bij ons op kamer gelegen, en in de wieg paste dezelfde maten als de wagenbak.
    maar wederom van Lodger een wrapper gebruikt in het bedje, wieg, kinderwagen en box...ideaal...verder gewoon opletten op ademende materialen!!
     
  10. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    voor het wiegje en de kinderwagen gebruik je een wiegendekentje en lakentjes. zijn dezelfde maat. om het matrasje van de wandelwagen passen ook aankleedhoezen om.

    voor het ledikantje gebruik je een ledikantdeken met laken.

    ik zou geen wrapper gebruiken in de wandelwagen want kindjes moeten ook met hun handjes en beentjes kunnen bewegen en om kunnen rollen en niet de hele tijd ingepakt zitten. en zeker geen wrapper gebruiken in een wiegje of ledikantje.
     

Deel Deze Pagina