Adopteren en winkelen

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Loesewies, 16 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Hoi,
    Wij gaan een kindje adopteren uit Nigeria.
    Wat ik heel erg moeilijk vind en heb gevonden is dat ik me niet thuis voel tussen al die zwangere buiken bij de grote babywinkels. Die babykamers vind ik vaak ook zo clean. Ik zou graag iets Afrikaans in de kamer willen maken.
    Nu kreeg ik vorige week een hele goede tip van een vriendin/collega-adoptiemoeder een winkel in Leende genaamd: In de Wijde Wereld. Ik heb effe op hun site gekeken, super! Zij maken speciale babymeubels met een oosters tintje, veel kleuren en patronen uit de wereld bv. afrikaanse motieven. Ik ga dit weekend kijken. Kent iemand van jullie nog zo'n soort winkel?
     
  2. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    mischien gewoon naar een derde wereld winkel gaan...maar je kunt het kamertje ook gewoon mooi aankleden met leuke dingetjes...bij de xenos hebben ze altijd wel leuke frutsel dingen...ik zou het persoonlijk niet al te druk maken...denk dat jullie kindje wel wat rust kan gebruiken...drukke kinder kamertjes vind ik zelf niet zo mooi...persoonlijk dan he!
     
  3. lizzie84

    lizzie84 Niet meer actief

    Wat mooi dat jullie een kindje kunnen adopteren!

    Je kunt ook zoeken naar een meubelmaker die blanke meubels maakt en dan kun je ze evt zelf lakken in teakkleur en evt. patroontjes uit het hout laten snijden.

    Veel plezier met het maken voor een kamertje voor jullie kindje!
     
  4. Kimos

    Kimos Actief lid

    13 aug 2007
    475
    0
    0
    Groningen
    Gaan jullie je kindje ophalen? Zo ja dan kun je daar misschien ook nog wat leuke accesoires kopen. Hebben mijn ouders toendertijd ook gedaan.
     
  5. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Hoi,
    hopelijk kunnen wij ons kindje over niet al te lange tijd gaan ophalen, maar wanneer.... dat blijft altijd de grote vraag. ?
    Dat afwachten is echt niet leuk, we zijn eigenlijk al bijna 10 jaar bezig om een kindje te ''krijgen''. Dus wachten kunnen wij inmiddels heel goed.
    Maar ja.. je bent zo anders in verwachting, vol verwachting. Daarom lijkt het me juist zo fijn om al een plekje (babykamer) in huis te hebben waar we samen beetje kunnen wegdromen....ik heb nu eenmaal geen bewegende buik
    Ik ben als we ons 'Keesje' gaan ophalen zeker van plan dan wat leuke spulletjes mee te nemen. maar ik wil nu al zo graag beetje aan de slag. En xenos-spullen vind ik niet zo leuk. Ik ben vandaag naar die winkel geweest, echt leuk. Ik houd zelf wel van diepe kleuren, maar niet van een druk kamertje. Ze hadden wel een supergave zebra-kamer maar die was helaas al verkocht. O ja en hele schattige knuffeltjes uit Thailand een beetje retro-achtig, ook handgemaakt. Echt heel toevallig waren ze vandaag ook bezig een babykamer te maken voor een adoptie-familie. Maar ook voor andere moeders en vaders die van kleur houden echt leuk hoor.
    Tip dus van mij, als je even handig zoekt vind je hun site ze heten In de Wijde Wereld en het dorpje ligt tussen Eindhoven en Valkenswaard, in Leende.
     
  6. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
  7. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Ik krijg het idee dat er reclame gemaakt wordt voor de bewuste winkel ipv serieus op zoek naar info.....
     
  8. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Ik denk dat het wel meevalt Cellie. TS heeft ook reeds in andere topics gepost.

    Liefs,
    Josien
     
  9. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Hoi,
    't was bedoeld als leuke tip, ik was gewoon heel erg enthousiast!
     
  10. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Dat kan ook natuurlijk.

    Mijn excuses.

    Het werd zo nadrukkelijk weer genoemd en dikgedrukt, sorry was mijn gedachte.
     
  11. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Ok, begrijpelijk!
    groetjes Loes
     
  12. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    wat spannend een kindje adopteren en wat fijn dat jullie een kindje een fijne toekomst gaan bieden
    veel geluk voor jullie
     
  13. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Dank je wel, 't is inderdaad heel spannend. Soms moet ik 't ook gewoon even van me afzetten want we kunnen nog zo weinig. We hebben nu wel besloten de babykamer echt af te gaan maken. Vorig jaar hadden we al gestuced maar 't is nu nog steeds een beetje een rommel/logeerkamer. Afgelopen week kreeg ik 'n traphekje en een een paar mooie slaapzakjes van een vriendin die al oudere kinderen heeft. En daar ben ik heel erg blij mee. We zaten alles samen een beetje uit te stellen. Zeer waarschijnlijk gaan we onze meubels laten maken bij de winkel waarover ik eerder schreef. Dus het voelt wel wat meer als lekker gaan kneuteren en fantaseren, dat het wat tastbaarder wordt.
     
  14. Loesewies

    Loesewies Lid

    16 okt 2007
    23
    0
    0
    Valkenswaard
    Mijn lief wordt bij prenatal nog gekker als ik. Afgelopen zaterdag zijn we er samen naar toe gereden. Hij vond het helemaal te gek! Dus nu hebben we gister al een paar schetsen/ontwerpen ontvangen en zijn wij hier nu al een paar dagen over kleuren aan het nadenken. Leuk hoor! aan de ene kant denken we aan allerlei licht/donkerbruinen, wit een beetje aardetinten en dan met een soort okergele muur. En dan mooie brede houten planken op de vloer. Wow! Ik wil dan ook nog wat mooie doeken uit Nigeria meenemen als we daar eenmaal zijn.
     

Deel Deze Pagina