bevallen zonder persweeën!

Discussie in 'De bevalling' gestart door ElleNY, 14 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Het kan! Je kunt bevallen zonder persweeën te hebben! Ik heb het aan den lijve ondervonden. Het is niet gaaf en het duurt een eeuwigheid (1 uur 58 minuten in mijn geval) maar het KAN echt. Een boel doorzettingsvermogen en vooral veel wilskracht en concentratie maar het lukt dan toch echt.
    Dit even om mensen gerust te stellen en te motiveren er echt voor te gaan, ook al zit het tegen! Het kan echt en het is absoluut de moeite waard om het zelf te blijven proberen (geen knippen, vacuumpompen of keizersnedes waardoor je sneller en gemakkelijker hersteld)

    Wil je er meer over weten dan kun je me altijd even PB-en

    Elle
     
  2. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    mijn moeder is ook zonder persweeen bevallen ik ben geboren binnen 4 uur weeen en floepte er zo uit (met 1 pers) ik dacht HEERLIJK vooruitzicht maar ik had met 7 centimeter als persweeen mijn moeder wist niet wat ze zag dat kende ze helemaal niet (ze was bij mijn bevalling)

    mijn zusje was nog sneller ter wereld en weer zonder persweeen haha het kan dus NOG makkelijker
     
  3. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Als het niet kon dan was mijn dochter er niet geweest!
     
  4. Ietje

    Ietje Actief lid

    15 jul 2008
    157
    0
    0
    Ik had ook geen persweeen, thuis wel zo'n anderhalf uur geprobeerd te persen, maar moest toch naar het ziekenhuis voor wee-opwekkers. Dit ging toen heel snel, maar ook geen tang, vacuum of iets dergelijks gelukkig.
     
  5. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Ik geloof dat mijn bericht en onderwerp niet zo helder zijn. Ik bedoel... het is mogelijk om te persen zonder persweeën... het is lastig en het moet helemaal uit jezelf komen maar het lukt wel.


    Fijn dat het ook gemakkelijk kan zonder persweeën maar dat was dus niet helemaal de strekking van mijn bericht.

    Duhuh...?

    Blij dat je snapt wat ik bedoel. Bij mij werkte de weeopwekkers niet maar goed, het is gelukt! Fijn dat het bij jou ook lukte zonder ingrijpen! Wat een gedoe hè...2 uur persen...pfff
     
  6. Minke24

    Minke24 Fanatiek lid

    18 aug 2007
    1.380
    22
    38
    Nou, ben hier thuis 2 uur aan het persen geweest zonder persweeen en de verloskundige was vol verbazing dat ik zo lang door kon gaan, maar moest toch echt naar 't ziekenhuis voor weeenopwekkers en vacuum (tja, daar heb je op dat moment niks over te zeggen en ik merkte het ook pas toen de pomp erin ging) omdat er geen beweging in te krijgen was. Genoeg wilskracht en doorzettingsvermogen hier volgens de VK, maar soms heb je het echt niet zelf in de hand.

    Nu had mevrouw hier dr hoofd gedraaid én was de ontsluiting erg snel gegaan waardoor ze nog te ver naar achteren lag.

    Overigens heb ik niks overgehouden aan de vacuumverlossing en van de knip heb ik ook nog geen moment last gehad. 't Hoeft dus niet uit te maken voor het herstel.
     
  7. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    816
    176
    43
    Sterk van je hoor! Perste je dan met gewone weeen mee? Of voelde je helemaal niks meer? Ik was (bij mijn 1e) thuis ook al een uur bezig zonder persweeen (eigenlijk gebeurde er na 10 cm ontsluiting helemaal niks meer en ben zomaar wat gaan persen), maar moest ook aan de weeenopwekkers. Met een flinke dosis kwamen ze wel en is uiteindelijk ook zonder tang oid gelukt. Ik heb het gevoel dat ik nu weer geen persweeen zal krijgen uit mezelf; we zullen zien.. (bij een 2e gaat het misschien allemaal wat makkelijker/sneller...het persen..ben benieuwd).
     
  8. Ietje

    Ietje Actief lid

    15 jul 2008
    157
    0
    0
    Blij dat je snapt wat ik bedoel. Bij mij werkte de weeopwekkers niet maar goed, het is gelukt! Fijn dat het bij jou ook lukte zonder ingrijpen! Wat een gedoe hè...2 uur persen...pfff[/quote]

    Het rare is ook dat je dan aan het persen bent, maar niet echt weet waarnaartoe, klinkt dat raar? :) De vk vroeg ook steeds voel je al druk? maar nee hoor..we hebben het ook op een baarkruk geprobeerd, wegens de de druk naar beneden moet je dan meer gaan gaan voelen. Het is idd zeer vermoeiend om zo lang te persen en geen vorderingen maakt.
     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Ik had ook geen persweeen (wel nog gewone), maar ze wilden me pas na 4 uur gewone weeen opvangen zelf laten proberen...... Toen ging het heel goed, kon ik eindelijk de pijn van de (rug en been)weeen wegdrukken. Uiteindelijk hebben ze me wel een beetje geholpen met de vacuum, maar ik moest hem wel eerst zelf diep genoeg krijgen. Had gelukkig "duik in je weeen" gelezen (vreselijk boek, maar goed) en daar stond heel goed omschreven hoe je moest persen. Ogen open, gezicht ontspannen, niet te hard aan je benen trekken zodat je de kracht vooral naar beneden richt.

    Kan er nu nog kwaad om worden dat ze me zo lang hebben laten liggen! Voelde me toen zo wanhopig dat ik echt iedereen die langs kwam om een keizersnee smeekte! Snap ook niet dat ze niet na een half uurtje / uurtje wachten niet hebben gezegd dat ik het zelf kon proberen.
     
  10. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    hier ook geen persweeën na 38 uur wel gewone weeën gehad te hebben maar op moment-supreme geen persweëën.. binnen een half uur na echt alles op alles gezet te hebben om alsnog een KS te voorkomen werd Jesse geboren op eigen kracht
     
  11. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    Jeetje zeg wat erg!

    Ik had ook wel wat aan dat boekje inderdaad alleen lukt me echt niet mijn ogen open te houden :) kreeg ook op mijn donder :)
     
  12. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    hihi nu maar oppassen dat je geen aambeien krijgt ;) heb er ook ervaring mee namelijk :oops:
    grtz Ramona
     
  13. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Ik begrijp je wel, hoor. Ik heb ook zelf moeten persen, dus zonder ook maar een enkele perswee en ze is eruit gekomen zonder ingrijpen.
     
  14. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik heb trouwens MET persweeen ook gewoon dik een uur moeten persen hoor dus die persweeen helpen niet altijd, ik heb ze ook bijna 2 uur moeten inhouden daarvoor (wat dan ook weer pittig is) dat je persweeen hebt of geen zegt niet zoveel over snel of langzaam bevallen is mij verteld maar absoluut niet perse nodig...
     
  15. zomaar

    zomaar Fanatiek lid

    29 sep 2006
    2.769
    0
    0
    Brabant
    Ohhhh... ja ikke ook helaas, ad ze van mijn leven nog niet gehad en na de bevalling ja hoor :( Heb mijn mannetje er blijkbaar ook snel uitgeperst voor de eerste, in krap 20 minuten.
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik zou toch liever persweeen willen denk ik, een uitdrrijving(vreemd woord) van 2 uur, hallo he....
     
  17. pluys

    pluys Fanatiek lid

    30 jul 2006
    4.587
    1
    36
    Harderwijk
    hier nog 1 zonder persweeën. ik ben in totaal 2,5 uur aan het persen geweest!
     
  18. Marleen2109

    Marleen2109 Niet meer actief

    @ ElleNY: dus bevallen kan ook nog zonder persweeën... Ik weet niet zo goed wat ik me erbij voor moet stellen eigenlijk. Ik heb bij de eerste een geplande KS gehad en heb geen idee hoe de bevalling gaat verlopen. Het is echt bij iedereen anders en nu ik dit lees heb ik helemaal zoiets van wat?! Als ik het goed gelezen heb op het aug. mama forum was jij de dagen voor de bevalling ook zo misselijk toch? Was dat volgens jou een voorbode voor de bevalling? Sorry dat ik het ff vraag, maar voel me al een paar dgn misselijk, menstruatiekramp, vage buikpijn enzo en ben gewoon even erg benieuwd naar jou verhaal.
     
  19. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Hier ook op het laatste moment geen persweeen. Naderhand denk ik dat ik een aantal persweeen zittend op de postoel heb opgevangen (ja, ik moest perse nog even plassen van de VK) en toen ik weer lag en ik mocht persen kwam er niks meer. Had ook niet echt gewone weeen meer. Als ik heel lichte druk voelde dacht ik 'ik ga nu maar persen', maar het was heel onduidelijk voor mij. Heb een uur op eigen kracht mijn best gedaan, maar meneertje kwam niet vooruit. Uiteindelijk nood aan de man omdat Senna zijn hartslag steeds onder de 100 bleef. Dus een knip en een Gyn op mijn buik hangend en duwend om hem eruit te krijgen.
    Daarna heeft Senna ruim een week op de IC gelegen i.v.m. zuurstofgebrek, infectie en allerlei funkties die het niet zelf deden....
     
  20. zwaantje

    zwaantje Actief lid

    31 jan 2007
    119
    0
    0
    ik ben van mijn oudste dochter ook bevallen zonder persweeen.
    ik had 10 cm ontsluiting maar geen persweeen.
    heb er 5 kwartier over gedaan en viel zelfs tussendoor in slaap! ;)
    hoe krijg je het voor elkaar.
    bij mijn andere dochter had ik ze wel en bij mijn zoontje ook.

    groetjes miranda
     

Deel Deze Pagina