Wie bevallen met zware bekkeninstabiliteit?

Discussie in 'De bevalling' gestart door RozeWolkje, 21 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RozeWolkje

    RozeWolkje Actief lid

    7 jan 2009
    293
    0
    0
    Wie heeft er zware bekkeninstabiliteit gehad tijdens haar zwangerschap?
    Hoe was vervolgens de bevalling? Moest je nog ergens rekening mee houden; ik las iets van je heupen niet te ver op (laten) trekken?

    Is je houding tijdens de bevalling ook anders dan plat op je rug? Ik kan nu namelijk al niet meer plat op mijn rug liggen ivm ischias dus hoe moet dat dan tijdens de bevalling?
    Ik kan ook geen druk zetten als ik op mijn rug lig; als ik bv krampen heb in mijn darmen moet ik gaan zitten om die lucht kwijt te raken.

    Ik ben heel benieuwd naar ervaringen.
     
  2. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    haai haai

    ik heb ook hele erge bi gehad. begon bij mij al rond de 3 maanden en ben ook gestopt met werken rond de 4 maanden omdat ik amper kon lopen nog

    de laatste weken kon ik ook niks meer van de pijn, niet op mn zij liggen snachts, niet op mn rug, alles deed zeer. ik had alleen niet zo erg dat ik niet kon persen als ik op mn rug lag geloof ik. maar moet ook zeggen dat ik dat nooit heb geprobeerd tijdens mn zwangerschap.

    maar... mn bevalling. raar maar waar ik heb er helemaal geen last van gehad. ze zeggen idd dat je je benen niet tever moet optrekken maar ik heb dat wel gedaan, de verloskundige zei dat het moest, anders kan je niet goed persen.

    ik bel wel ingeleid, dus heb er maar 4.5 uur over gedaan, en dat is vrij snel voor de 1e. wou eigelijk op de baarkruk maar dat schijnt ook slecht te zijn voor je bekken omdat er veel druk op komt te staan dan.

    ik had alleen meteen na de bevalling last van mn stuitje en kon amper van het bed af komen, maar na 2 dagen was dit weg.

    ik denk dat je lichaam op het moment van de bevalling er alles aan doet om het goed te laten verlopen. ik denk dat je niet teveel zorgen om moet maken :)

    liefs Muis
     
  3. MijnKleine

    MijnKleine Fanatiek lid

    13 jan 2009
    1.521
    0
    0
    Dressuur amazone & instructrice
    Zuid Limburg
    Muis, hoelang na de bevalling was je compleet van de BI af als ik vragen mag?

    Zelf heb ik geen ervaring maar ook al vanaf het prille begin zware BI, ik heb een bad besteld en hoop daarin te kunnen bevallen omdat het in het water een stuk prettiger voelt.
     
  4. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    hai hai
    nou sam is nu 10 weken, en vorige week zaterdag heb ik voor het eerst weer gewerkt een hele dag (hele dag staan en lopen hoor) en ik heb dus nu wel weer last. :( dat is wel balen want het ging super goed! dus ik ga maandag weer naar een orthomanueel therapeut.
     
  5. linda1986

    linda1986 Actief lid

    16 mrt 2009
    111
    0
    0
    hallo, :)

    ik heb vanaf 14 weken ernstige BI , zat met 15 weken thuis en op eht laatst in een rolstoel. 3x fysio per week maar niets hielp. ik heb heel erg tegen de bevalling opgezien ik was heel bang dat het zoveel pijn zou doen! maar tijdens de bevalling heb ik er geen pijn aan gehad. ik ben ingeleid en smorgens nog heel veel pijn gehad door op dat bed te liggen en te draaien pff..
    ik had met mijn man afgesproken adt hij mijn benen in de gaten zou houden als ik er geen erg zou hebben, achteraf hebben ze in mijn nek gelegen! dit moest van de VK anders kon ik niet persen.. na de bevalling 2 dagen geen last gehad.. ik dacht dat ik genezen was, waarschijnlijk de spanningen ofzo want ik lig nu weer op bed. gelukkig is mijn man thuis tot 17 aug.

    hoop dat je bevalling goed zal verlopen! ik denk aan je,.

    groetjes linda
     
  6. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    tijdens de bevalling schijnt het idd niet veel uit te maken. na de bevalling helpt een sluitlaken tegen klachten. ik heb er toch maar eentje besteld gister.
     
  7. Tink

    Tink Niet meer actief

    Ik had bij mijn laatste zwangerschap tijdens de laatste maanden aardig wat last van mijn bekken.

    Bij de bevalling wilden ze bij het persen dat ik mijn eigen benen omhoog hield, maar dat kon ik echt niet, deed veel te veel pijn, voelde net alsof mijn bekken uit elkaar getrokken werd.
    Toen mocht ik persen met mijn hielen op het matras, de verpleegkundige en mijn man hielden mijn knieën vast. Dat ging wel goed.

    Ik lag wel op mijn rug trouwens, maar als jij dat niet kunt zou ik dat vantevoren gewoon goed bespreken. Ook daar zijn vast wel manieren voor.

    Na de bevalling werd de bekkenpijn vrij snel minder en nu heb ik gelukkig nog maar zelden last.
     
  8. sunnybaby

    sunnybaby Bekend lid

    19 jan 2009
    599
    0
    0
    Ik heb al aangegeven bij de vk dat ik niet op mijn rug kan liggen en zij zei dat er genoeg andere houdingen mogelijk zijn. Kan hooguit zo zijn volgens haar dat ze je vragen om even op je rug te liggen als ze niet goed kunnen kijken anders, maar da thoeft dus niet lang te duren. Op je rug liggen is vooral makkelijk voor de hulpverlener, maar als het voor jou niet goed voelt moet je het gewoon niet doen.
     
  9. RozeWolkje

    RozeWolkje Actief lid

    7 jan 2009
    293
    0
    0
    Bedankt voor jullie reacties!

    Een bad lijkt me ook wel wat maar zittend ook. Op mijn rug gaat em echt niet worden denk ik. Ik krijg nu steeds meer rugpijn met slapen als ik plat ga liggen...

    Voor welke houding ga jij kiezen?
     
  10. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    nou hier ook een met ervaring
    hier een mega snelle bevalling gehad van 3 uurtjes, erg slecht voor je bekken overigens.
    Ben op de baarkruk bevallen omdat ik ook wist dat ik niet op mijn rug kon liggen. Op het moment van toucheren moest ik even op me rug maar dan verrekte ik van de pijn, was dus erg blij met de baarkruk.
    wbt in bad, daar had ik juist flink pijn terwijl ik juist tijdens mijn zwangerschap heel goed kon ontspannen in bad...

    nu ff een logische verklaring waarom de bekkenpijn minder word: je kindje zit daarin en daardoor staat je bekken vast ;)

    helaas kan ik wel vertellen dat bij mij de bi nooit helemaal weg is geweest, zeker als ik ongesteld was pff maar ik heb ook nog fibromyalgie, erg leuke combi.

    Nou nu inmiddels zwanger van de 2e en zat met 10 wkn al in de ziektewet. Had me ingesteld op een rolstoel maar tot nu toe nog niet echt nodig maar ik meot mezelf héél goed in acht nemen.
     
  11. RozeWolkje

    RozeWolkje Actief lid

    7 jan 2009
    293
    0
    0
    @anniek, bedankt voor jouw ervaring.
    Ik wil ook op een baarkruk gaan bevallen.

    In bad is misschien ook niet zo handig want ik kan nu al moeilijk zelf in en uit bad komen.

    Ik las laatst in een boek over bevallen dat vrouwen vroeger allemaal gehurkt bevielen. Je hebt dan de zwaartekracht mee. Tegenwoordig kunnen vrouwen niet meer zo lang gehurkt zitten en vinden verloskundigen een liggende houding makkelijker waardoor liggend bevallen normaal is geworden.

    Ik wil in het ziekenhuis gaan bevallen maar moet ik dan zelf een baarkruk regelen?
     
  12. sunnybaby

    sunnybaby Bekend lid

    19 jan 2009
    599
    0
    0
    Geen flauw idee. Ik kijk dan wel hoe het gaat. (en hopelijk is dan heel snel, ik heb het wel gehad ;).)
     

Deel Deze Pagina