Ouders/schoonouders bellen tijdens of na de bevalling?

Discussie in 'De bevalling' gestart door mamv1, 11 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    Wat hebben jullie gedaan? Hebben jullie je ouders/schoonouders tijdens of pas na de bevalling gebeld?

    Mijn vriend wil namelijk al bellen als de weeen zijn begonnen, maar daar heb ik niet zo'n zin in, want ben dan bang dat ze om de zoveel tijd gaan bellen om te vragen of hij al geboren is...en dat leverd alleen maar meer stress op ben ik bang..
    en dat ze dan direct na de bevalling op de stoep staan (wil thuis bevallen)

    Maar ik wil dat hij pas NA de bevalling gaat bellen, als alles gecheckt is enz. Kan me er momenteel heel erg druk om maken :)

    Is dit raar of zijn er meedere die het zo gedaan hebben?
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.507
    494
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Nou hier is ook pas na de geboorte gebeld met ouders en schoonmama hoor. Ze wilden het niet eens weten :D
    Mn moeder had wel een vermoeden, omdat ze naar huis had gebeld voor een kleinigheidje en we hadden niet opgenomen... nou ja... lastig opnemen wanneer je in het ZH ligt te bevallen :cool: en daarbij ... de oudste is gekomen met 40+3... dus dan ga je wel dingen vermoeden.

    Nu bij de tweede krijgen ze ook pas bericht wanneer frummel er al is hoor.
     
  3. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    hier is bij de eerste gebeld toen de weeën om de 5 min kwamen en ik ontsluiting had.maar daarna heeft het nog 36 uur geduurt dus het wil niets zeggen.

    deze keer bellen we pas als we thuis zijn uit het ziekenhuis
     
  4. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    30 mrt 2009
    12.507
    5
    38
    Ze wisten dat ik ingeleid zou worden maar die nacht braken de vliezen vanzelf en hebben we ze rond half 7 gebeld(ik was vanaf 0.00 bezig en had 7 cm) helaas stonden ze 1 uur later al in het zh huis haha verschrikkelijk nooit meer mijn schoonouders waren er ook zo vlug.
    Ze hebben nog tot 12 uur moeten wachten.
    Bij een tweede bel ik pas 3 uur naar dat de kleine is geboren hoor. Ik kwam net uit de douche en ze stonden al in de kamer heb niet eens effe kunnen liggen met de kleine en me vriend het was zo druk en 3 uur later mocht ik weer naar huis en was daar ook weer iedereen poehhhhhh zeg
     
  5. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    @hopmarjanneke
    Ja dan kan je het idd wel een beetje vermoeden

    @Amfy
    Vond je het niet een vervelende gedachte, dat ze dan elk moment konden bellen of de kleine al geboren was, en jeetje 36 uur, dat was een heftige bevalling

    @ninja
    dat lijkt me ook vervelend zeg dat ze al zo snel op de stoep stonden, helemaal omdat je zelf niet ff lekker kon relaxen met de kleine

    mijn ouders wonen in een andere provincie, dus die doen er wel wat langer over, maar mijn schoonmoeder komt dezelfde dag nog denk ik. Maar die wil ik ook pas de volgende dag laten komen

    Al heb ik al tegen mijn vriend gezegd dat ik de eerste dag (ligt er natuurlijk net aan hoelaat ik bevallen ben) rustig aan wil doen, en liever geen bezoek wil hebben
    Daar moet de fam en vrienden maar begrip voor hebben vind ik
     
    Joepiee vindt dit leuk.
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij hebben gebeld kort na de geboorte van onze zoon. We waren nog in het ziekenhuis. Het was rond middernaht en we wisten dat onze ouders graag zo snel mogelijk even kort wilden komen kijken. We hebben ze dus gebeld om te zeggen dat ze niet naar bed hoefden te gaan en dat we zouden bellen zodra we thuis waren. (eepaar uurtjes later).
    Mijn meder stond dus om half drie 's nachts met twee heerlijke entrecotes op de stoep. Ze wist hoe ik rood vlees had gemist. Haha. Ze hadden al twee weken steeds rood vlees is huis (en dan maar weer zelf opgegeten als de oudbaaheidsdatum in zicht kwam) zodat ze dat mee konden nemen als 1e kraamcadeau.
     
  7. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.682
    567
    113
    Gelderland
    Wij hebben pas gebeld toen ik eenmaal gehecht was. Vond ik wel erg fijn... eerst even zelf genieten!
    Ik snap zelf niet goed waarom mensen al per sé tijdens de bevalling willen bellen... ik vind het iets intiems van jou en je partner... bij het maken van het kindje waren de ouders/schoonouders er toch ook niet bij en jullie/ vooral jij, loopt 9 maanden met het kindje in je buik... persoonlijk vind ik dan een momentje na de bevalling voor jezelf en jullie kleine wondertje even in alle rust kunnen bewonderen, wel erg fijn! En ontsluiting vordert het snelste als je relaxt bent... als jij de hele tijd moet denken: 'sh*t straks staan mijn (schoon)ouders al op de stoep, dan ben je niet echt relaxt denk ik'.

    Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk! Maar zo denk ik er over.... wij wilden eerst ff zelf rustig genieten en kijken en bijkomen (en werd ondertussen gehecht, daar had ik ook geen (schoon)familie bij aanwezig hoeven hebben hoor ;), zo ook niet bij de eerste keer aanleggen/borstvoeding) en daarna natuurlijk meteen (schoon)familie gebeld :D
     
  8. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    24 okt 2009
    3.028
    2
    0
    Bij mij was het de bedoeling dat ik thuis zou bevallen, maar wel van tevoren gevraagd of mijn ouders het wilden weten wanneer ik toch naar het zkh moeten. Dat wilden ze wel graag, dus toen hebben we ze dat laten weten toen het zover was. Ook toen ik uiteindelijk voor een ks ging, heeft mijn vriend ze dat laten weten. Mijn schoonouders heeft mijn vriend volgens mij pas nadien gebeld.
    Als jij de familie pas nadien wilt bellen moet je dat echt bij je vriend duidelijk maken hoor. Jij moet uiteindelijk die prestatie leveren, en hebt ook het recht om even bij te komen rustig. Dit is wel het allerlaatste waar je je nu druk over zou moeten maken, dus hopelijk ziet je vriend dat in.
     
  9. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Wij gaan mijn ouders wel meteen bellen, ze passen op onze zoon als ik aan het bevallen ben! Maar schoonouders, broers zussen etc. bellen we pas als de kleine er is en we even met zn 4en hebben kunnen genieten(met broer erbij dus). Mijn ouders zijn er dan wel maargoed, dat vind ik niet zo erg. Ik verwacht ook dat schoonouders als we bellen meteen op de stoep staan, dus bel pas als ze mogen komen:)
     
  10. Liesken

    Liesken Fanatiek lid

    18 okt 2009
    1.116
    1
    38
    Hihi ik had niet zoveel keus, mijn vliezen braken toen ik met mijn moeder aan de telefoon hing :D
    Ik wilde vantevoren niet dat mijn ouders wisten dat ik aan het bevallen was, mijn moeder wilde het wel graag weten (dus heeft zo toch haar zin gekregen..) maar het viel me heel erg mee. Nadat ik had opgehangen om mijn man en vk te bellen, heeft ze alleen nog een smsje met heel veel succes gestuurd en verder netjes afgewacht. Na de bevalling hebben we eerst met zn drieen van elkaar genoten en na 3 kwartier hebben we mijn ouders gebeld.
     
  11. Juud74

    Juud74 Fanatiek lid

    15 jul 2010
    1.264
    0
    0
    Utrecht
    Ik heb wel naar mijn eigen ouders gebeld toen de weeen goed op gang kwamen. Had ik misschien niet moeten doen, want die belden daarna voor m'n gevoel elke 5 minuten op hoe het er mee stond, hihi. Ik nam op een gegeven moment de foon niet meer op, dus gingen ze mijn vriend bellen. Die heeft 's avonds maar gezegd dat wij wel zouden bellen als de baby er was. Dat was uiteindelijk 1 uur 's nachts, maar ze zaten nog wel naast de telefoon.

    Deze keer denk ik dat we pas na de geboorte bellen...
     
  12. Foofer

    Foofer Bekend lid

    25 jul 2010
    831
    4
    18
    NULL
    NULL
    Wij gaan de (schoon)ouders, broers en zussen direct bellen als de weeën regelmatig beginnen en als ik weet hoeveel cm ontsluiting ik heb. We zullen ze zelf regelmatig op de hoogte houden (ligt natuurlijk wel aan de bevalling hoe snel of hoe langzaam het gaat) en dan spreken we duidelijk af na de geboorte hoe laat ze langs kunnen komen. Mijn zus heeft het precies zo gedaan en dat was perfect. Ik ben zo blij dat ze al deze momenten heeft gedeeld! Zelf was ze er ook helemaal happy bij. Ik denk dat je eerlijk naar je familie moet kunnen zijn en gewoon duidelijke afspraken maken. :)
     
  13. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    Bij mijn zoontje was het de bedoeling dat we ze pas zouden bellen na de bevalling. Echter liep ik over tijd en werd ik ingeleid. Mijn ma heeft ons naar het zh gebracht omdat manlief toen nog geen rijbewijs had. Ze is nog even gebleven. Probeerde nog of ze de gehele bevalling kon blijven, maar dat wilde ik niet. Toen ik ks kreeg had mijn man een sms gestuurd. Mijn ma direct bellen, maar we waren al op de OK. Nou toen is ze direct naar het zh gekomen. Was niet zo'n handige actie van mijn man. Mijn moeder mocht op de kraamafdeling echter niet bij het kind, omdat het zh de regel heeft, eerst de mama. Ze kon dus weer naar huis om laterna terug te komen.

    Nu krijg ik een geplande ks. Zowel mijn ouders als schoonouders zullen wel weten wanneer dat is, echter willen we eerst tijd voor ons 3tjes en dan ons zoontje erbij en laterna pas de oma's en opa's. Dit hebben we ze ook al duidelijk gemaakt.
     
  14. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Hier een (geplande) keizersnede en we bellen echt pas op het moment dat ik weer terug op de kamer ben, uk helemaal gekeurd is en de eerste poging tot borstvoeding gedaan is. Weet zeker dat als ze gebeld worden dat ze er binnen 20 minuten staan dus dat vind ik snel genoeg ;) Wil ook heel even tijd voor ons 3tjes, nadat ik uk 'moet delen' :)
     
  15. Escal

    Escal Fanatiek lid

    12 aug 2009
    3.441
    0
    0
    limburg
    werd ingeleid en heb de avond ervoor gebeld dat ik de dag erna ingeleid ging worden.
    denk niet dat ik dat de volgende keer zou doen. wel vond ik het prettig m tijdens de weeen te kunnen bellen/ smssen met mijn zus en vader om even afgeleid te zijn.

    ik denk dat je het pas moet besluiten tijdens de bevalling/ weeen. manlief luistert dan ook echt wel naar jou ;)
     
  16. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    bij de eerste wist mijn moeder het toevallig, omdat ze belde dat ze een nachtje weg zou gaan en ik zei dat ik bezig was en dus liever had dat ze thuis zou blijven. (en zij natuurlijk ook) Na de bevalling meteen gebeld, maar dat was bijna 24 uur later.

    bij de 2e zou mijn moeder oppassen, dus die zou het wel moeten weten. Helaas zou ik ingeleid worden, dus dochterlief de avond van te voren weggebracht. Broers en zussen dachten dat het was omdat ik 's ochtends vroeg een ctg zou krijgen.
    Die nacht begon de bevalling toch nog spontaan en toen ik 's ochtends mijn moeder belde was het toch nog een verrassing.

    Mijn schoonouders hebben we pas gebeld toen mijn dochter was wezen kijken en de rest heb ik toen ook gebeld.
     
  17. Chicken1975

    Chicken1975 VIP lid

    26 feb 2009
    6.291
    0
    0
    Eigenaar administratie-/belastingadvieskantoor
    Omgeving Rotjeknor
    Je moet het doen zoals jij het wilt, het is jouw bevalling. Ik heb ook pas gebeld toen Milan geboren was. Ik had geen zin in om het uur een telefoontje of hij al geboren was. Dat geeft toch onbewust stress. Kan me voorstellen dat je vriend het wel wilt, het is toch heel spannend, maar je moet echt doen hoe jij het wilt.

    Het was trouwens op deze manier ook echt een verrassing voor ze. Ik belde m'n moeder op met: "mam, ik heb een heel lief klein jongetje in m'n armen". Nou tranen met tuiten!! En ze hoeven zelf niet in spanning te zitten of alles wel goed gaat.
     
  18. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Mijn schoonvader hebben we gebeld toen de weeen bezig waren zodat hij het bedrijf van mijn man open kon maken enz..

    Mijn ouders hebben we gebeld toen we naar het ziekenhuis gingen (ze wonen wat verder weg) en zij hebben bij ons thuis gewacht op nieuws..

    Wij waren zo van slag na de bevalling dat we pas na anderhalf uur hebben gebeld..;)
     
  19. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.005
    894
    113
    Beide keren was hier bekend op welke dag ik ingeleid zou worden. Heb zelf ook nog wel wat smsjes gestuurd hoe het ging en hoever ik was.

    We hebben pas gebeld nadat ze geboren waren, de placenta er uit was en (bij de eerste) ze klaar waren met hechten.

    Bij de derde zullen ze ook wel het e.e.a. weten, want de oudste 2 gaan daar naar toe
     
  20. LovingMom

    LovingMom VIP lid

    12 nov 2008
    8.094
    0
    0
    Secretaresse
    Gelderland
    Bij mij begon het op zondagmiddag tijdens een dutje. We zouden die avond naar een bbq gaan bij schoonfamilie, vriend is dus alleen gegaan en tja ik miste dus het kwartje viel snel ;)
    Mijn moeder heb ik zelf gebeld en is de hele avond/nacht bij me geweest. Tot ik de OK in ging voor een ks toen is ze naar huis gegaan, was rond 3 uur ofzo. Ik heb ze vroeg op de ochtend weer wakker gebeld :D
    Denk dat vriendlief schoonfam heeft gebeld.
     

Deel Deze Pagina