37 weken wie komt gezellig kletsen over de laatste loodjes

Discussie in 'De bevalling' gestart door ecl, 11 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ecl

    ecl Niet meer actief

    Hallo dames,

    Zou het leuk vinden om, met wat dames die ook rond de 37 weken zijn, te kletsen over de laadste loodjes.

    Elkaar op de hoogte houden, van alles bespreken qua voorbereidingen komst baby, van alles bespreken qua bevalling, angsten enz.

    liefs ecl
     
  2. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    Hoi Ecl...

    Lijkt me leuk...ik heb me al die tijd afzijdig gehouden van andere topics, omdat ik niet mijn hele hebben en houden met andere mensen wil delen en sommige dingen ook helemaal niet interessant vind. Wat iemand die dag gedaan heeft bijvoorbeeld...Er word ook altijd veel gezeurd Maar daarentegen vind ik het wel leuk om inderdaad de laatste paar weken met andere te schrijven over hoe ze het beleven en wat ze mee maken op zwanger zijn gebied. Dus hierbij sluit ik me bij je aan...gezellig!
     
  3. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    Ik zal me wel even voorstellen. Ik ben Marike en ben 26 jaar. Zwanger van mijn eerste kindje...Ben 2,5 jaar getrouwd.
    Ben van beroep interieurbouwer (maken van kasten en meubels)...ben eerder gestopt met werken en loop al 5 weken thuis. Heerlijk vind ik het...in het begin moest ik wel wennen, maar nu ben ik wel gewend om lekker thuis te zijn en te ontspannen. Kan nog even, want straks zullen we het wel een stuk drukker leven hebben.
     
  4. ecl

    ecl Niet meer actief

    Hoi Marike

    Gezellig!
    Oh je bent dus lekker aan het genieten thuis?.
    Ja het zal strx inderdaad een stuk drukker zijn. Vindt het erg spannend hoe het strx allemaal gaat worden met de kleine. Je ziet het bij andere, maar je weet het eigenlijk alleen als je het zelf meemaakt. Heb jij dat ook, zo'n lichte (gezonde) spanning?

    Ik ben 24 jaar, zwanger van de eerste, ruim 9 jaar relatie(niet getrouwd). Ik ben Kraamverzorgster als beroep, dus weet gelukkig wel wat me qua bevalling en kraamperiode ong. te wachten staat.

    Hier is het ook genieten geblazen. Ben sinds 19 november thuis en ga waarschijnlijk pas in oktober weer werken(neem volledig ouderschaps verlof op).

    Is bij jouw alles al klaar, babykamer, ziekenhuiskoffer, bed op klossen enz?
    Hier alleen ziekenhuiskoffer en bed op klossen nog niet.

    Liefs ecl
     
  5. ecl

    ecl Niet meer actief

    Interessant trouwens interieurbouwer! Doe je dat alleen in opdracht?
    Kan me voorstellen dat je eerder gestopt bent met werken, zal best lichamelijk intensief werk zijn.
     
  6. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    Hoi ecl

    Het is inderdaad wel spannend ja. Je weet niet wat er allemaal gaat gebeuren. Inderdaad je weet het een beetje omdat je het van andere ziet, maar je eigen kind is toch heel anders en je leven gaat er zo anders uitzien. Je krijgt er een enorme verantwoordelijkheid bij en dat beangstigd me soms wel. Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat het wel een soort van vanzelf gaat, maar een voorstelling ervan maken is wel lastig.

    Leuk dat het ook jou eerste kindje is...dat is toch anders praten dan met iemand die al een bevalling/zwangerschap heeft mee gemaakt.

    Zo 24 en al 9 jaar samen...dat is wel een hele tijd. Bijzonder hoor dat je elkaar al leert kennen als je puber bent en dat je dan nogsteeds zo gek bent op elkaar.

    Wij zijn nu 7 jaar samen. Dus heb ik mijn man ook al redelijk vroeg leren kennen. Ik was 19, maar hij was 27. Nu 35 we schelen 8,5 jaar...

    Wow in oktober pas weer? Dat is echt lang...ben je niet bang dat je weer aan het werk wilt op een gegeven moment?

    Trouwens wel fijn dat je precies weet wat je te wachten staat. Ookal is het afwachten hoe jou bevalling gaat verlopen, maar je weet wat je van je kraamhulp kan verwachten. En het omgaan met baby's is jou bekend. Ik heb wel een nichtje, maar echt weten wat ik moet doen met de baby weet ik niet...alles is nieuw voor mij.
     
  7. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    Ik werk bij een interieurbouw bedrijf en krijg dus tekeningen aangeleverd...ben in vaste dienst...We doen hele verschillende dingen van restaurants, tentoonstellingen (musea,informatiecentra) tot grotere standbouw voor grote merken. Heel afwisselend en leuk om te doen. Het werd wel zwaar inderdaad. Was al met 27 weken 2 uur per dag minder gaan werken en heb vakantie(overuren) genomen voor mijn verlof. Heb ook nog 3 weken na mn verlof extra en moet in mei weer aan de slag...
     
  8. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    Hoii! Gezellig, ik zal me ook even voorstellen, ik ben kelly, 20 jaar, heb nu 4 jaar een relatie waarvan we 2 jaar samenwonen en nu dus in verwachting van ons eerste kindje. Het bed staat op klossen, babykamer klaar maxicosi en tasje staan klaar en de box staat op zn plek. Hebben we allemaal wat vroeger gedaan omdat met 35 weken werd gedacht dat de bevalling begon. Loop nu dus ook al 2 weken rond met 3cm ontsluiting en voorweeen :) hoe vinden jullie t tot nu toe? Ik begin er aardig genoeg van te krijgen en word erg nieuwsgierig na ons kleine mannetje!
     
  9. ecl

    ecl Niet meer actief

    Kly welkom!

    Ook jullie eerste kindje, leuk he?!
    Joh dus je loopt al 2 weken met 3 cm ontsluiting en voorweeen:$. Kan me voorstellen dat jullie dus snel bezig zijn gegaan om alles klaar te hebben.
    Hier het meeste ook al wel een tijdje af.

    Willen jullie trouwens in het ziekenhuis bevallen? Kly bij jouw is het waarschijnlijk medische indicatie geworden of niet? Ik wil proberen thuis te bevallen.

    Weten jullie het geslacht? Wij niet.

    Marike, lijkt me inderdaad leuk afwisselend werk!
    Jij was ook vrij jong toen je je man leerde kennen. Mijn vriend is 6,5 jaar ouder dan ik, toevallig;).

    Nee ik ben niet bang dat ik weer wil gaan werken. Voor mij is het zwanger worden niet bepaald makkelijk gegaan, zie mijn onderschrift. Ik een hormonale aandoening PCOS, waar ik veel bijwerkingen van heb. De vervelendste chronische moeheid, stemmings wisselingen en dagelijks hoofdpijn. Het is voor mij dus afwachten hoe het na de bevalling is, hoe de PCOS weer boven komt. Ik heb dus in overleg met mijn werkgever besloten dat het voor mij handig is om zo veel mogelijk tijd te hebben om te ervaren hoe het terug komt en hoe ik daar mee om moet gaan met een kind. En dan bedoel ik vooral de vermoeidheid, hoofdpijn, kindje en dan uiteindelijk ook werk. Wie weet valt het allemaal hartstikke mee, maar kan daar niet vanuit gaan. Mijn kindje en mijn gezondheid zijn belangrijker dan werk. Dus vandaar!

    Mijn bevalling is een ongeschreven bladzij. Het schilt alleen wel heel erg dat ik weet hoe het allemaal kan lopen. Dat ik ervaring heb met allerlei verschillende bevallingen, van een ander. Aan de andere kant weet ik natuurlijk ook meer over wat er allemaal mis kan gaan, maar ben best nuchter dus we zien het wel!

    Beetje veel over mijzelf:).
     
  10. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Hoi!!

    Mag ik ook mee kletsen? :) ben inmiddels ook over de 37 weken heen dus bezig met de laatste loodjes..! Al ervaar ik het niet zo, ik heb namelijk een hele 'makkelijke' zwangerschap. Nergens last van gehad en ook nu gaat eigenlijk alles nog prima. Al zijn we natuurlijk heeeel nieuwsgierig naar ons kindje!

    Ik zal me even voorstellen; ben Inge, 23 jaar en dit is ons eerste kindje! Alles staat klaar en van ons mag het gebeuren. Alhoewel nu liever nog niet tm zaterdag, m'n vriend is namelijk weg tm zaterdag! Kon helaas echt niet anders ivm zijn werk.. :( nu dus even een paar dagen alleen en moet zeggen dat ik dat wel een beetje eng vind. Stel je voor dat t nu gebeurd! Hij doet er dan min 2,5 uur over om thuis te komen :( maar goed, daar gaan we nog maar even niet van uit :)

    Ecl; Wat balen van de Pcos :( Hoe is dat nu in de zwangerschap?
    Kly; wordt je nu extra in de gaten gehouden?

    Ik wil trouwens in het zkh bevallen ivm dat het zkh best een eind van huis is.. Geen medische indicatie dus. Wij weten ook het geslacht maar omdat ik het vermoeden heb van een bekende hier op ZP hou ik t nog even geheim ;)

    Gaan jullie voor de borstvoeding of flesvoeding??
     
  11. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    Hoii! Nee geen medische indicatie maar wil erg graag toch in t zkh bevallen! Ook geen extra controle hihi! Maar van ons mag ie nu wel komen! Hoe ervaren jullie dat? Ben je er klaar mee of mag hij/zij nog wel even blijven zitten? Bij ons word t een jongen trouwens kei happy!:D
     
  12. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    hoi inge! Gezellig! Nou laat m zowiezo nmog even zitten tot zaterdag dan hihi! Ik ga voor de flesvoeding en jij? Succes! Xxxx
     
  13. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    Hoi Dames,

    Gezellig allemaal!

    Van mij mag de baby nog wel even blijven zitten, maar al zou het nu komen vind ik het ook prima! Heb ook een makkelijke zwangerschap gehad. Mag echt niet klagen. Tuurlijk ben je benieuwd en zou het fantastisch zijn om die kleine in je handen te kunnen houden, maar ik wacht de natuur wel af.

    Wij willen graag in het geboortecentrum bevallen. Dat is pas geopend en is ervoor als je thuis mag bevallen, maar toch in het ziekenhuis wilt. Het zit in een zijvleugel van het ziekenhuis en wanneer je dan dus medisch word ben je binnen een paar minuten in het ziekenhuis. Dit leek mij wel een heel prettig idee. Verder zijn de kamers een beetje huiselijk ingericht en val je gewoon onder je eigen verloskundige. Geen tal van verpleegsters/gynocologen e.d. die iedere keer bij je komen kijken en wisseling van personeel.

    Hier ook alles klaar! Dat geeft toch een fijn gevoel.
    Hebben jullie dat ook dat je door je huis loopt en denkt owjee dit is wel aan vervanging toe en tjee dat kan eigelijk niet.
    Ecl jij bent kraamverzorgster...je komt echt bij super veel mensen over de vloer. Het lijkt me dat je onwijs veel verschillende huishoudens ziet. Ik ben niet echt netjes. Ook net heel rommelig en probeer alles wel goed bij te houden maar kan altijd beter. Ik hou me er dan helemaal mee bezig wat zal de kraamzorg daar en daar wel niet van denken. Stom is dat he!

    Hier nog een jongen in de buik! :) was ook helemaal blij ermee, maar het is allebei heel leuk.

    Zijn er nog dingen die jullie moeten kopen of is alles al in huis...
    Ben ook benieuwd naar de kamertjes enzo, maar die foto's kunnen we nog wel een keer delen.

    groetjes.
     
  14. marike

    marike Bekend lid

    21 mei 2011
    631
    0
    0
    interieurbouw
    We zijn trouwens allemaal wel jong...:) vind ik leuk! ik ben gewoon de oudste met mn 26...
     
  15. kly073

    kly073 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    1.139
    682
    113
    Vrouw
    Afdelingsmedewerker jumbo
    Winssen
    @marike oh kijk das fijn dat je zon super zwangerschap hebt gehad. En dat geboortecentrum klinkt idd echt super alleen dat hebben ze hier niet dus das dan weer erg jammer! Ja ze zeggen als je steeds denkt dit moet vervangen en dat dat je dan ook nesteldrang hebt he maja ik kan dat niet plaatsen want ik heb er al me hele leven last van. Ik poets echt altijd. Is echt een tik van me haha! We zijn allemaal erg jong idd. En ik tot nu toe de jongste denk ik? Ga je borstvoeding of flesvoeding geven? Xxx
     
  16. Kiet

    Kiet Bekend lid

    26 feb 2009
    557
    0
    0
    Hai meiden!
    Mag ik ook mee kletsen?
    Ik ben 24 jaar en zwanger van ons tweede kindje we hebben al een dochter van 19 maanden. En nu in verwachting van ons tweede wonder.
    Wij zijn 8 jaar samen waarvan 2,5 jaar getrouwd.

    Ik moet zeggen dat ik het nu wel zwaar vind worden heb al weken last van voorweeen en het word steeds erger doe geen oog meer dicht
     
  17. ecl

    ecl Niet meer actief

    Hey dames,

    Gezellig we zijn al met z'n 4tjes;)

    Inge welkom!
    Fijn dat je zo'n goede zwangerschap hebt!
    Kan me voorstellen dat je het alleen zijn nu wel eng vindt, dus kleintje blijf maar even zitten.
    Onthoud wel, dat je vanaf het moment dat je wat voelt al kan bellen en dan is hij met 2,5 uur reistijd waarschijnlijk nog steeds ruim optijd. Maar dan moet je natuurlijk geen turbo bevalling hebben;)
    Toch zou ik het ook helemaal niet zo fijn vinden.
    Meis dan moet je het geslacht nog even voor jezelf houden.
    Jij wilt dus in het zieken huis bevallen, goed hoor als je daar een beter gevoel bij hebt.

    Ik wil graag borstvoeding geven, maar niet kosten wat het kost. En daarmee bedoel ik, dat ik niet alles uit de kast ga trekken. Ik weet door mijn werk natuurlijk hoe veel moeite vele vrouwen moeten doen en hoe ze er vaak ook aan onderdoor gaan. Dat ga ik dus niet doen, wil wel van alles proberen, maar zodra ik al van te voren flink tegen een voeding op zie dan is het over.

    Nu tijdens de zwangreschap voel ik me beter dan ik me jaren heb gevoeld:D. Die pcos komt nu niet goed tot uiting omdat mijn hormonen onder invloed van de zwangerschap helemaal anders zijn. Ik ben alleen wel de hele zwangerschap moe geweest, maar joh als dat alles is. Van mij mag de kleine ook best nog wel blijven zitten. Beide opa's en 1 oma zijn nog in het buitenland. Schoonouders op vakantie en mij vader werkt in het buitenland. Vanaf de 23ste is het dus eigenlijk pas de bedoeling dat de kleine komt, maar het komt wanneer het komt.

    Marike dat lijkt me qua werk echt heel leuk een geboortecentrum, helaas hebben wij er geen in de omgeving.
    Goede keus hoor om daar te profiteren van beide opties. Je hebt zo het goede van beide. Zal je vast een heel veilig, maar ook huiselijk gevoel gaan geven.
    Jij krijgt dus ook een jongen net als kly, wat leuk!!!!

    Marike en kly, ik let meestal niet zo op of het spik en span is en of alles up todate is. Het valt mij alleen echt op als het echt smerig en rommelig of juist echt smetvrij is. Alles daar tussen in stoort me niet. Ik weet wel dat er collega's zijn die er wat meer opletten, maar die hebben vaak van alles wel wat te zeggen. Ik vindt het belangrijk dat jullie lekker leven in je huis en dat het hygienisch genoeg is voor de baby. Nee joh probeer je daar niet te druk om te maken. Moet zegen dat ik mezelf er ook weleens op betrap:). Maar dan denk ik ook meteen weer, dag het is mijn huis en zo smerig ben ik niet. Schoonmaken is ook zeker niet mijn hobby.
    Maar ik heb wel in gezinnen gewerkt waar ik zelf mijn beker mee nam, omdat het zo smerig was daar. Of dat ik mijn werkkleding bij de deur uit deed omdat het onder de hondenharen zat. En dat kwam dan omdat er in dat huis waarschijnlijk 1x in de 2 á 3 weken werd gestofzogen en ik dat niet kon inhalen in die week. IIEEEUUULLL was echt heel vies. Ik had zo een kale hond van een hele dikke vacht kunnen voorzien met alle haren die daar lagen.

    Ik ga strx even een lijstje maken, want nu is het nog wel te overzien, maar mijn geheugen werkt niet echt goed meer. Denk dat ik hem vanavond plaats
     
  18. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Goedemorgen :)

    Jeee de eerste nacht zonder vriend overleeft en de baby zit er nog in ;)

    Dat geboortecentrum klinkt echt goed! Volgens mij hebben wij dat hier niet in de buurt! Dat had ik ook super gevonden. Ik woon in Oss en hier hebben ze de verloskunde afdeling van het zkh gesloten dus kunt niet in het zkh bevallen, ik moet dus naar veghel dat is (op een rustige zondag) 22 min rijden. Dat vind ik te lang voor een thuisbevalling die eventueel mis kan gaan. Vandaar dus maar meteen naar het zkh.

    Kly, ik ben er niet echt klaar mee maar de baby mag wel komen van mij (vanaf zaterdag :)) ben zo benieuwd! Ik ga borstvoeding proberen, ivm heel veel allergieën aan mijn kant. Al ben ik niet bij de borstvoedingsmaffia dus lukt het niet dan lukt het niet en dan zal de kleine ook vast wel groot worden op de fles! ;)

    Ooh Marike, zo herkenbaar!! Ik heb de afgelopen week wat afgekust in huis! :) badkamer deur en kozijn geverfd, trap afgemaakt daar moesten nog aluminium strips op, rolgordijntje op de slaapkamer gefixt, ALLE kasten in huis opgeruimd gesorteerd en gepoetst (ik heb nog nooit zoveel weggegooid :)) en ik hou iedere dag het huis bij. Ik ben altijd wel redelijk netjes geweest maar nu is het best erg.. Ik ben ook wel benieuwd hoe jij dat ervaart als kraamverzorgende ecl! ;)

    Zijn jullie bang voor de bevalling?? Ik zie er totaal niet tegenop! Ben juist erg benieuwd :) hier wel een kleine die bij de laatste controle weer omhoog zat dus niet ingedaald was. Hopelijk begint de bevalling dus ff niet met het breken van m'n vliezen!
     
  19. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Haha volgens mij posten we tegelijk ecl :p leuk om te lezen hoe jij dat ervaart als kv! En jij denkt hetzelfde over borstvoeding als ik geloof ik :)
     
  20. ecl

    ecl Niet meer actief

    Kiet welkom!

    Wij zijn op de zelfde dag uitgerekend!!! en even oud haha.
    Vervelend die voorweeen, kan me voorstellen dat je dan zoiets hebt van kom maar. Helemaal als je nog een kleintje hebt rond lopen.

    Meiden ik ga naar de ikea en ben later pas weer thuis, zal strx nog even komen posten!
     

Deel Deze Pagina