Maagbandje

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal1984, 8 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Hey Meiden,

    Zit er zwaar over na te denken om een maagbandje te nemen.

    Heb nu al zo vaak geprobeerd om af te vallen heb echt alles maar dan ook alles geprobeerd en het lukt me gewoon niet .. Ik hou het een week vol en dan val ik weer in het diepe dal ..

    Heb alle dieten, shakes, acupuctuur, pilletjes etc al geprobeerd, niets werkt..

    Heb me zelfs opgegeven voor de Afvallers XXL bij SBS6 en was zelfs geselecteerd maar omdat mijn mede bewoners niet dik genoeg waren ging ik niet door :(

    Wil zo graag afvallen en heb het helemaal gehad met die dieten.

    Ben er eigenlijk al voor 90% over uit om het te gaan doen maar zit nog met een vraagje, kan je met een maagbandje nog wel zwanger raken ? Bedoel is het wel verstandig om zwanger te worden met een maagbandje ? Weet iemand dat ?

    Heb al uitgezocht of het vergoed word door de verzekering en dat word het gelukkig maar dan moet ik het eerst aan vragen..

    Nou is mijn andere vraag, moet ik nou eerst de aanvraag formulieren invullen bij de verzekering met de vraag of het officieel vergoed word of moet ik eerst bij de HA afspraak maken voor een verwijsbrief en dan een afspraak maken met het ziekenhuis ?

    Zijn er hier meiden die het ook hebben en wat zijn jullie ervaringen hiermee ?
     
  2. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik ken wel iemand die met een maagbandje zwanger is geworden. Dan maken ze em wat losser ofzo? Ik heb er geen verstand van.
     
  3. Danoontje

    Danoontje Bekend lid

    4 jun 2006
    568
    1
    0
    Huisvrouw
    Eindhoven
    Vriendin van mij heeft een maagverkleining en bandje gehad en is een jaar na dr operatie zwanger geraakt van een tweeling.

    Er werd haar wel geadviseerd het eerste jaar niet zwanger te raken.
     
  4. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Even een nieuwschierige vraag.. hoeveel weeg je dan?

    En ben je er wel van bewust dat ook met een maagband je erg op je voeding moet letten. Net als met " lijnen" anders rekt je maag zich weer op en kom je alsnog weer aan..;)
     
  5. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    waar kun je dat doen dan? denk er namelijk ook al jaaaren over..

    en word dat vergoed?
     
  6. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    een maag band kom je niet zomaar voor in aanmerking volgens mij, mijn zus heeft er een en het was een drama.
    in nederland zijn wachtlijsten van 1,5 jaar volgens mij.

    xxx
     
  7. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Vond ook al dat er erg luchtig over werd gesproken.. het i.d. niet zo, even een formuliertje en volgende week een bandje.. Er zitten ook behoorlijke risico's aan.
     
  8. caroline16

    caroline16 Niet meer actief

    volgens mij moet je een BMI van 30 of 35 of hoger hebben.. en ik zit bijna op de 40!! kom er zeker voor in aanmerking, heb ik al eens nagekeken
     
  9. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    ik heb op de wachtlijst gestaan voor een maagband, het is echt een ellende totdat je op die wachtlijst staat. Ben wel 20 keer in ziekenhuis in maastricht geweest voor onderzoeken, psychische emotionele enz enz. en als je alle tests door bent kun je pas op de wachtlijst. Je wordt er echt niet zomaar op het gezet. En het wordt pas vergoed door zorgverzekering als je bmi hoger dan 40 is.
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    mijn moeder heeft in het traject gezeten. ze mocht uit eindelijk na 2 jaar eindelijk komen. ze zijn begonnen met een ballon om de maag te laten krimpen.die moest 8 maanden in de maag blijvend daarna gingen ze een kijk operatie doen om te kijken of de maag genoeg gekrompen is. daarna moest ze toch nog weer 2maanden en toen werd de toekenning alsnog terug gedraait en was ze weer terug bij af. de 10 maanden ballon is echt een hel geweest ze bleef misselijk en bleef over geven.het iets vettere eten kan ze tot op de dag van vandaag niet verdragen
     
  11. burningkarma

    burningkarma Fanatiek lid

    8 jan 2008
    2.605
    0
    0
    Veenendaal
    Ik heb er ook weleens in verdiepd maar je moet eerst gescreend worden psychologisch voor je er in aanmerking voor komt ivm die wacht lijsten. België doet er ook aan geloof ik.

    Het is ook niet niets trouwens, een maagband. Het gaat ook vaak met complicaties. Ik zou eerst naar een dieetist gaan voor je zo'n levensingrijpende beslissing maakt?

    Anders gewoon ff naar de huisarts. Die kan je dan doorverwijzen en alles in werking zetten.
     
  12. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    wat een hel zeg, is ze wel afgevallen? lijkt me wel als ze niks binnen kon houden
     
  13. Amfy

    Amfy Niet meer actief

  14. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.071
    26
    48
    Me moeder heeft hem vorige jaar maart laten plaats en is nu 25 kilo afgevallen erdoor!
    Is ze in totaal 4 maanden bezig geweest met onderzoeken enzo!
    Dus dat valt reuze mee
     
  15. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Wat is eigenlijk het verschil tussen een maagband en een maagverkleining en waarom zou je het één of het ander doen?
     
  16. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    Een maagband wordt geplaatst om de maag om deze kleiner te maken en is voornamelijk geschikt voor mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 40). Omdat de maag kleiner wordt kun je veel minder eten en hou je een vol gevoel.
    Het plaatsen van een maagband is een veiliger alternatief voor een maagverkleining. In tegenstelling tot een maagverkleining is de ingreep terug te draaien. Toch is ook een maagband op zichzelf geen wondermiddel. Ook bij deze ingreep moet je gezonde eet- en leefgewoonten aanleren om succesvol gewicht te kunnen verliezen.
     
  17. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    Voordelen maagband

    De meeste mensen vallen met een maagband ongeveer een halve kilo tot een kilo per week af. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kans dat je blijvend gewicht verliest vrij groot is gemeten over een periode van 5 jaar na het plaatsen van een maagband. De voordelen op een rij:
    De operatie is minder ingrijpend dan bij een maagverkleing
    De operatie is terug te draaien
    Er is minder kans op complicaties zoals bij een maagverkleining (zoals loslatende hechtingen waardoor bacteriën en maaginhoud in je buikholte terecht kunnen komen)
    Minder kans op uithongering vergeleken met een maagverkleining
    Als je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt kan de opening vergroot worden (de maagband is instelbaar)
    Nadelen maagband

    De grootste nadelen van een maagband zijn:
    Je verliest minder snel gewicht dan met een maagverkleining
    Je moet vaak voor controle terugkomen bij de kliniek of het ziekenhuis
    Soms glijdt de maagband van zijn plaats waardoor je minder gewicht verliest
    Soms gaat je maagklep lekken waardoor je vaak misselijk bent en moet overgeven
    Het blijft een ingreep met vrij grote risico’s en is daarom in principe alleen geschikt voor iedereen met een BMI van boven de 40 (morbide obesitas) of voor mensen met een BMI tussen de 35 en 40 met serieuze obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen.
    Als je nadenkt om een maagband te laten plaatsen, neem dan contact op met een dokter van het ziekenhuis via je huisarts of een dokter van een privékliniek. Hij of zij kan bepalen of jij geschikt bent voor de ingreep.
     
  18. regi

    regi Fanatiek lid

    23 jul 2007
    1.671
    0
    0
    een vriendin van mij heeft ook een maagbandje laten plaatsen, is gellof ik een jaar daarna zwanger geworden, maar ze is geen kilo kwijt er is alleen maar bij gekomen.
     
  19. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    Wat is een maagverkleining

    De Scopinaro ingreep of Bilio-pancreatische derivatie is een maagverkleining gecombineerd met het verleggen van de dunne darm (een soort bypass operatie, maar dan van de dunne darm). De maagingang wordt niet verkleind (dus je kan nog steeds grote hoeveelheden eten) maar er wordt gewicht verloren doordat het eten veel vlugger door de darmen getransporteerd wordt (doordat de af te leggen weg veel kleiner is) en daardoor veel minder voedingsstoffen opgenomen worden. Dit noemt men malabsorptie technieken. Normaal gezien wordt er 3 meter darm afgelegd en na de operatie nog maar 1 meter. De overblijvende 2 meter worden niet verwijderd, maar worden via de lever op het einde terug aangesloten. Op deze manier kunnen ze altijd de operatie ongedaan maken moesten er zich problemen voordoen.
    De behandeling is vernoemd naar dr. Scopinaro die deze methode heeft ontwikkeld.
    De ingreep is tweeledig:
    Gastrectomie: Het onderste gedeelte van de maag wordt weggenomen.
    Bypass: De laatste 2,5 m darm wordt op de maag geplaatst ; Het eerste stuk dunne darm wordt met het laatste verbonden op 50 cm van de dikke darm. We krijgen aldus een reconstructie in Y vorm (zie tekening).
     
  20. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    Gevolgen van de ingreep
    In het begin ontstaat, door de kleinere maag, een duidelijke daling van de voedsel inname en gekoppeld aan een selectieve malabsorptie voor vetten is er een ernstige gewichtsreductie.

    Samen met een verminderde opname van vetten, bestaat het risico op een verminderde opname van de vetoplosbare vitaminen . Deze zijn Vit A,D,E,K. Daarnaast kan het eten van vettige maaltijden of suikers leiden tot diverse andere klachten, zoals vettige diarree, krampen en stinkende winden.

    Complicaties
    Er zijn verschillende complicaties enerzijds gebonden aan iedere ingreep anderzijds specifiek voor deze ingreep.
    Naadlekkage: Het verbinden van de maag met de darm en van de darm met de darm houdt het risico in van lekkage, buikvliesontsteking met sepsis vormt dat een zeer ernstige toestand met levensgevaar.
    Wondinfecties: De wond kan infecteren, ondanks alle voorzorgen en kan aldus leiden tot een verlengde ziekenhuisopname.
    Longembolie: Ontstaat door een bloedklonter die vanuit het klein bekken of de onderste ledematen naar de longen migreert en aldaar de bloedbaan afsluit. Indien het een kleine klonter betreft zal een behandeling met ontstollende medicatie volstaan. Grote klonters kunnen tot een dodelijke afloop leiden. Deze complicatie komt na iedere chirurgische ingreep voor en wordt voorkomen door ontstollings - spuitjes in de buikwand in te spuiten.
    Wondbreuk: Dit is een frequent voorkomende complicatie. Een breuk is een defect in de buikwand. Door het sluiten van de buik na de ingreep ontstaat een enorme tractie op deze wond. zowel het gewicht, het heffen van zware voorwerpen, hoesten kunnen aanleiding geven tot het ontstaan van een wondbreuk. Deze kan hersteld worden na enige maanden.
    Vertraagde maagontlediging: Door de zwelling van de aanhechting van de maag aan de dunne darm kan er een vertraagde maagontlediging plaatsvinden. Dit is tijdelijk en is meestal genormaliseerd binnen de zes weken.
    Late complicaties
    Tekorten aan belangrijke vitamines en mineralen.
    Sommige patiënten ontwikkelen een maagzweer op de overgang tussen maag en dunne darm. Deze wordt behandeld met zuurdalende middelen. De meeste van deze patiënten zijn rokers.
    Obstructie: Een operatie in de buik kan aanleiding geven tot vergroeiingen. Vergroeiingen kunnen aanleiding geven tot het afsluiten van de darm. Dit noemt men obstructie. Soms dient men een operatie uit te voeren om de obstructie ongedaan te maken.
    Eiwit tekort.
     

Deel Deze Pagina