Hoe krijg je de luchtvochtigheid omhoog?

Discussie in 'De lounge' gestart door SushiLover123, 15 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    We zijn net verhuisd naar een nieuw(bouw)huis. De luchtvochtigheid op de kamer van ons zoontje is erg laag. Het is 33%, terwijl een luchtvochtigheid van minimaal 55% geadviseerd wordt door onze huisarts. Nou ja, op sommige websites staat 40-60%, maar dan is 33% toch nog te laag.

    Nu wil ik de luchtvochtigheid omhoog krijgen, maar geen dure luchtbevochtiger aanschaffen. Dit moet toch wel op een andere, creatieve manier te regelen zijn?

    Ik heb geen radiatoren, dus ik kan daar geen bakjes water aan hangen. We hebben vloerverwarming, maar omdat de babykamer al op temperatuur is, warmt deze minimaal bij. De ventilatieroosters staan ook open.

    Ik heb er ook al aan gedacht op de waterkoker eens aan te zetten daar, maar dat werkt natuurlijk maar voor even. En het is lastig om iedere dag een paar keer met dat ding te gaan sjouwen... Dus dan maar hier vragen of er iemand tips heeft.

    Alvast bedankt!
     
  2. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar er zijn tegenwoordig ook al luchtbevochtigers verkrijgbaar van rond de 50 euro. Je hoeft dus niet meer persé een apparaat van meer dan 100 euro aan te schaffen.

    Die bakjes aan de verwarming ben ik sowieso niet kapot van, tenzij je echt elke dag het oude water weggooit en er nieuw water in doet. Maar wie doet dat na een paar maaqnden nog?

    Misschien zou je kunnen proberen je natte was daar eens te drogen hangen? Of de deur van zijn kamertje + die van de badmaker open te laten staan tijdens en na het douchen. Geen idee verder.
     
  3. 4days

    4days Niet meer actief

    Je kan ook gewoon tijdelijk een bakje of schaaltje met water op de verwarming zetten, misschien blijft het vanzelf wat hoger als het eenmaal omhoog is. Of je moet het elke week een dag doen ofzo?
     
  4. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    wij hadden van die bakjes gekocht bij de blokker, en die gevuld en aan de verwarming gehangen, en vochtige handdoeken over de verwarming.
    Na een aantal dagen merkte we het al met het slapen we werden niet meer wakker met een droge mond.
     
  5. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Ehm, mijn moeder zei vroeger altijd een warme natte handdoek neerleggen. Hoef je geen verwarming voor te hebben, gewoon elke dag een warme natte handdoek in een wasteiltje ofzo.
    Geen idee of t werkt.
     
  6. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    IK ben ook wel benieuwd.. Hier was de luchtvochtigheid in de babykamer steeds 24%.. Nu heb ik bakjes water op de verwarming liggen en is het gestegen naar 35%. Maar dat is nog te laag. Er zit daar maar 1 verwarming en die wordt snachts automatisch totaal uit gezet. Ik heb het ventilatierooster open staan, en ik weet het verder ook niet meer.
     
  7. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    misschien een rare vraag, maar hebben jullie allemaal een apparaatje ofzo die dat meet? hoe weet je dat het niet goed is?
     
  8. Vica86

    Vica86 Niet meer actief

    Ik heb een babyfoon van Philips Avent die dat meet.
     
  9. novmama

    novmama Fanatiek lid

    6 mei 2008
    1.801
    0
    0
    gelderland
    Ik liet soms haar tummy tub of badje staan nog vol met water ... Ruikt t lekker naar zwitsel en dacht gaat de vochtigheid ook wat omhoog... Nou dus niet :S ... Ook hier is het maar 35% ... Verwarming staat een heeeeel klein beetje aan savonds, ramen overdag open, van die waterdingen aan de verwarming .. Deuren zijn van alle kamers open boven als ze niet slaapt .. En ik krijg t gewoon niet omhoog...

    Dus ik hou me ook aanbevolen voor tips ;)
     
  10. adi

    adi Niet meer actief

    Voor een bakje met water heb je geen verwarming nodig, die geeft toch die vochtigheid af.

    Wat eigenlijk het beste oplossing is, is zoveel mogelijk de kamer luchten. Elke keer als het regent (en je baby niet op de kamer is), de raam helemaal open zetten. Dan krijg je op de meest natuurlijke manier je kamer vochtig genoeg.
    Daarnaast inderdaad baby op zijn kamer in bad doen en het badje even laten staan.
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Even een reminder: Ik heb geen radiatoren, maar vloerverwarming.

    En een kleine inventaris van de tips die ik eens ga proberen:
    Ik doe hem al op zijn kamertje in bad, maar niet iedere dag. En de kamer wordt continu geventileerd. Door de kou is de lucht buiten echter ook droog. Als het gaat regenen, scheelt het denk ik al wel.
    Inderdaad hier ook een Philips babyfoon, maar ook een apart weerstationnetje (ooit gekocht voor twee tientjes bij de Kijkshop).
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.499
    3.163
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Geen idee of het écht helpt, maar hier heeft een tijdje een bord met water, met daarin een spons -die het water dus opzuigt en waaruit het later verdampt- op haar kamer gestaan.
     

Deel Deze Pagina