vloer in nieuw huis?

Discussie in 'De lounge' gestart door maartjev, 11 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    Hallo allemaal!

    Wij gaan zoetjes aan nadenken over de inrichting van ons nieuwe (nieuwbouw)huis, en kregen het over de woonkamervloer; we zouden eventueel wel een houten vloer willen leggen. Maar volgens mij is dat best prijzig? We hebben tot nu toe in oude huurhuizen gewoond en altijd zo goedkoop mogelijk gelegd omdat we er toch niet zouden blijven wonen (5euro per m2), maar nu willen we wat degelijker natuurlijk, nu we kopen.

    Wat hebben jullie voor vloer in de woonkamer; en ben je er tevreden over? Eventueel een fotootje..
     
  2. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Wij hebben afgelopen juli een nieuwe houten vloer laten leggen. Eiken, wit gerookt.
    Erg mooi!
    Alleen ben ik er wel achter dat het niet erg praktisch is met kleine kinderen... maar ik dweil hem regelmatig en gebruik de onderhoudswax ook regelmatig op stukken waar hij vies is.
    Het is inderdaad best prijzig, maar er zijn erg veel aanbieders dus je moet echt goed zoeken en offertes vergelijken.
     
  3. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    een echte houten vloer is idd vrij duur.. kan je nog geen prijsindicatie geven want wij moeten hem boven nog gaan leggen/kopen. onder krijgen wij tegels
     
  4. Que

    Que Niet meer actief

    Wij hebben plavuizen. Heerlijk vind ik dit maar baal er wel onwijs van dat wij toen niet voor vloerverwarming hebben gekozen. Wij hebben een zeer koud huis en de vloer is echt steenkoud.
    Opzich niet zo erg, maar nu met de kleine man die niet in de box wil liggen is dat echt een zeer groot nadeel!!
     
  5. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    jaklopt. plavuizen zonder vloerverwarming is echt:(
     
  6. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Wij hebben een houten vloer, dubbel gerookt en dubbel geolied. Vloeroppervlakte: 55/60 m2 kosten incl leggen: €5000.
    Excl leggen is veel goedkoper (ong. de helft) maar dan heb je geen garantie.

    Ik ben er zeer tevreden over. Ik veeg elke dag en dweil 1 keer in de week (op advies van de legger) verder 2 keer per jaar in de olie zetten.
     
  7. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Wij hebben in de woonkamer tapijt liggen ( u-vormige woning, zeg maar)
    De grens van de woonkamer word gevormd door een soort toog, de eetkamer en keuken is voorzien van laminaat..

    Wij zijn er heel tevreden mee..
     
  8. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    @dds:5000euro? Poeh, ja da's best prijzig, maarja dan heb je natuurlijk wel wat moois incl garantie!! Waar hebben jullie je vloer uitgezocht? online of bij een handelaar of..?
    @annemarie76:tapijt hoor ik niet zo vaak meer voor de woonkamer! Ik zou het zelf nooit nemen ivm vlekken van de kleine uk (koek, drinken, eten..)en evt de katten die wel eens een prooi binnen komen brengen :S:S Wel lekker warm aan de voetjes denk ik :)

    Ik zag ook ergens 'oud' hout (oudebouwmaterialen.nl) voor de vloer, lijkt me super om bijv oud teakhout te hebben. Maar dan leg je dat dus neem ik aan zelf, en dan weet je nog niet of het mooi wordt/blijft en hoe je dat moet onderhouden als vloer. Hmm, moeilijk.

    Mijn man wil geen plavuizen, al vind ik dat ook heel mooi..
     
  9. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Wij hebben nu 11 jaar een houten vloer liggen en ik ben 'm zoooooooooooo zat:x Je hebt er best veel onderhoud aan en daar heb ik echt een broertje dood aan..Dit voorjaar wordt onze woonkamer helemaal opgeknapt en komt er mooi laminaat in. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze en zulke goede kwaliteit, dat het eigenlijk qua uitstraling niet meer onderdoet voor hout. Alleen is het zoveel onderhoudsvriendelijker:)
     
  10. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Hier hebben we het hele huis een houten vloer gelegd. Gedaan van allemaal kleine latjes van ongeveer 30cm lang en 6cm breed. We hebben (lees mijn man... ;))zelf gelegd en we waren voor 155m2 iets van 6000 euro kwijt. Ik vond het veel, maar heb geen idee of dat veel is. Mochten we dit alles overdoen dan zouden we beneden een tegelvloer laten leggen en boven gewoon laminaat. Gewoonweg omdat het onderhoud minder is. Zeker als je een hond en kleine kinderen hebt is een houten vloer naar mijn idee behoorlijk onderhoudsgevoelig. Toch blijf ik een houten vloer wel het mooist vinden!! Succes met het maken van een keuze!!
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    qua onderhoud enz. gezien zou ik voor een goede kwaliteit laminaat gaan. Je ziet idd het verschil niet en je doet er jezelf ook een plezier mee.
     
  12. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.828
    1.300
    113
    Heb je vloerverwarming in je nieuwe huis? Dan zou ik geen hout doen namelijk.
     
  13. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Wij hebben ook een massieve houten vloer liggen, maar ik vind hem absoluut niet onderhoudsvriendelijk. Je hebt tegenwoordig ook laminaat dat half om half hout is. Mijn ouders hebben dat op de slaapkamer en het ziet er net uit als een echte houten vloer. Een stuk goedkoper, onderhoudsvriendelijker en net zo mooi......
    Helaas hebben we geen vloerverwarming, als ik het overnieuw zou kunnen doen ging ik voor vloerverwarming.
     
  14. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Bij een eenmanszaak in Drenthe.
    Ik lees nu een paar keer dat mensen zeggen dat een houtenvloer niet onderhoudsvriendelijk is. Willen jullie mij vertellen waarom? Want ik heb er geen last van, maar misschien zie ik iets over het hoofd?
     
  15. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Wij hebben een tegelvloer met vloerverwarming. Was wel een investering maar ik vind het het geld zeker waard. Heel makkelijk in onderhoud en lekker warm als de kleine op de grond wil spelen.
     
  16. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Hoi.
    Wij hebben lamelparket. Dat betekent dat alleen de toplaag van echt hout is. Voordeel: het werkt lang niet zoveel als echt hout. Je krijgt dus geen last van enorme kieren of bol staande planken. Het is goed te onderhouden met kids. Deze vloer lag al in ons huis. Als ik mocht kiezen zou ik voor tapijt gaan. Veel aangenamer om op te spelen. Velen roepen dat het niet praktisch is, maar het is maar net wat je je kinderen aanleert. Hier wordt bijvoorbeeld niet met drinken gelopen.....
    Succes met de keuze
     
  17. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    je hebt ook laminaat,, dat precies lijkt op plavuizen... dat heeft mijn vader, en een tante van mij... erg mooi en je ziet gewoon bijna geen verschil !
     
  18. tulip

    tulip Niet meer actief

    mijn schoonouders hebben er 1 en die moeten 2 keer per jaar alles leeghalen om die helemaal op te boenen. Daar heb je ook zo'n machine voor, maar het blijft een hoop gedoe. Bovendien met kinderen heb je vlekken en kringen en dat blijf je toch enigzins zien als je het niet meteen behandeld. Bij laminaat haal je het ergste weg en dan kun je het s avonds netjes schoonmaken. Bij een verjaardag bv, vind ik het erg onhandig als er wat geknoeid wordt en er moet meteen grote schoonmaak gehouden worden.
     
  19. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Wij hebben pas een laminaat vloer (half hout) laten leggen, goede kwaliteit, prachtige vloer en ligt er mooi strak in.

    Maar achteraf zou ik liever een tegelvloer hebben, veel makkelijker schoon te houden. Mijn dochter heeft laatst overgegeven op de vloer en moest het dus na het schoonmaken nadweilen met laminaatreiniger. Beng bang dat ik door Dettol lelijke plekken krijg. Voor mijn gevoel wordt het dan helemaal niet zo schoon...
     
  20. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Wij hebben een donkergrijze tegelvloer met veel relief. Grote tegels met vloerverwarming. Wij waren ongeveer 8000 euro kwijt voor 80 m2 inlc leggen en plaatsen van de vloerverwarming.
     

Deel Deze Pagina