Zaterdag vier ik mijn verjaardag en nu ben ik die kaas en worst een beetje zat. Nu mijn vraag wat zetten jullie op tafel als je jarig bent ? Ik wil het niet te ingewikkeld maken maar ben op zoek naar nieuwe ideetjes.
De standaard dingen zoals blokjes kaas, plakjes leverworst, gesneden tomaten, halve eieren, paar bakjes salades, stokbroodjes om de salades op te doen, kippenvleugeltjes, asperges in ham gerold, chips, komkommerplakjes,etc En later op de avond snacks zoals bitterballen etc Maar eigelijk doen we dit altijd als iemand komt buurten (behalve de snacks 's avonds)
Zelfgemaakte kaashapjes met oude kaas en kruiden van bladerdeeg, stokbrood of Turks brood met tapenade, auberginespul en andere lekker smeersels, stukje oude kaas met grove mosterd, toastje met kaas, chips met dip, nootjes.
Meestal kaas, worst, wrapjes, ham met monchou en een gevuld eitje. Soms zetten we later de frituurpan nog even aan voor een bittergarnituurtje, soms zetten we nog wat toastjes op tafel... Heel af en toe pak ik uitgebreid uit met aparte hapjes, maar niet als mijn familie er is want die trekken de neus er voor op en zweren al 50 jaar bij hun augurkje in boterhamworst en blokje jonge kaas
Op tafel: Toastjes met kaasjes en salades, maar ook bakjes chips en nootjes (er blijven altijd mensen die dat lekker vinden ) Ook schaaltjes met stukjes komkommer, worteltjes, cherrytomaatjes en repen paprika zijn erg populair (zelfs bij de mannen en daar zitten behoorlijke 'boeren' tussen ) Ik maak er dan zelf vaak een dipsaus bij. Ook een leuke 'aparte' is als je bleekselderijstengels in stukjes stijdt en de holle kant vult met een roomkaas. Laatst deed ik het met Philadephia met paprika & kruiden. En verder maak ik altijd wat lekkers op de avond zelf. Deze nachoschotel viel erg in de smaak, voornamelijk vanwege de verse koriander. Is ook erg makkelijk te maken. Helemaal als je van tevoren alles al snijdt (ui, tomaat en koriander). Deze kip op een stokje is ook lekker, maar heeft wat meer voorbereiding nodig. Als je ze koud wil serveren, geen probleem (ook lekker), maar als je ze warm wil serveren moet je nog gaan bakken tijdens het feestje. De paprikadip die bij het recept zit, vind ik ook lekker, maar hij is best vet en viel minder in de smaak dan mijn andere dips. En laat op de avond kun je ook Piccolini's of zo (mini-pizzaatjes) in de oven doen.
ik maak altijd wraps met sla, kipfilet, kruidenkaas en een tomaatje er bovenop tomaatjes met selerie en daar bovenop een walnoot. spiesjes van mozarellabolletjes met tomaat en ham daarnaast ook de kaas natuurlijk maar die maak ik ook zelf.
kleine wraps met gerookte zalm,kruidenkaas en sla snijworst met augurk kaasje met augurk en uitje rosbief met gedroogd tomaatje en rucola hamrolletje met mon chou zelfgemaakte gehaktballetjes knakworstjes en dan natuurlijk ook nog wat stokbrood met zelfgemaakte ei en zalmsalade ... heb ook altijd veeeel te veel!! haha!! mmm krijg nu al trek !! maar nu even geen rosbief en gerookte zalm dan..
Da's knap! Hmmm, die klinkt goed! Hoe doe je dat? Of heb je daar een recept van? Oh heb even gegoogled en kwam toen op dit recept van rosbiefrolletjes die je ook als zwangere mag eten Rosbief is daar nl. gebakken
wraps met kip & zalm, rookvlees met ei, scheurbrood met smeersels, olijven, kaas, worst, nootjes en chipjes
Vaak doe ik hier lekker simpel met stokbrood. Wel zelf knoflookboter maken,boter met italiaanse kruiden(dipper van de Xenos),tonijnsalade voor op stokbrood en Ei kerrie salade. Ook maak ik vaak kleine gehakt balletjes in verschillende smaken.Naturel voor de kids,pittig voor de grote en voor de variatie knoflook of italiaans gekruid. Uiteraard doen we ook nog aan de standaard dingetjes zoals chips,nootjes enz.
- De standaard dingen zoals worst en kaas en chips en nootjes. - Toastjes met verschillende salades. - Verder gesneden groenten zoals komkommer, paprika, worteltjes, radijsjes, bleekselderij met een zelfgemaakte yoghurtdip. - Wraps met kruidenkaas, sla en gerookte zalm. - Zelfgemaakte zalm- en tonijnsalade met stokbrood. - Mini saucijzen broodjes en/of mini worstenbroodjes (zelfgemaakt). - Kipkluifjes.
hahaha echt typisch nl he die kaasblokjes komkommer en worst, chippies enzo.. hier is het huppa de bbq aan kip spek vis alles marineren op angolees/portugese manier. lekker verse salades maken met super gamba`s en cake maken en al op de tafels buiten, het is hier dan ook meestal heel erg uitgebreid en duurt 2 dagen en wanneer het slecht weer is of in de winter dan is het allemaal binnen te vinden haha.. electrische bbq aan huppa..
Meestal 1 of 2 soorten soep, pasta salade, huzarensalade, humus, guacamole, tapenade, miniknakworstjes in bladerdeeg (allemaal zelf gemaakt). Verder iets van olijfjes, droogworst, toastjes met verschillende kazen en chips/zoutjes. En nl een stokbroodje voor erbij.
Ik doe de standaard kaas, worst en chips, vaak gevulde eieren en altijd een grot schaal bowl! Gaat er erg goed in s zomers.
Gewoon knakworstje in bladerdeeg rollen (denk dat je uit een plakje bladerdeeg zo'n 4 rolletjes kunt maken), beetje geklutst ei erover en in de oven. Je kan ze warm of koud eten, meestal eten we ze koud (vind ik zelf het lekkerst en zo kan ik het makkelijk van te voren maken). Vond het vroeger ook altijd leuk om ze trakteren op school, leuk met een vlaggetje erin! Je kunt ze ook met croisantdeeg maken, maar dat vind ik zelf minder lekker.