Wat zetten jullie op tafel bij verjaardag

Discussie in 'De lounge' gestart door linda84, 9 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Zaterdag vier ik mijn verjaardag en nu ben ik die kaas en worst een beetje zat. Nu mijn vraag wat zetten jullie op tafel als je jarig bent ?
    Ik wil het niet te ingewikkeld maken maar ben op zoek naar nieuwe ideetjes.
     
  2. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    De standaard dingen zoals blokjes kaas, plakjes leverworst, gesneden tomaten, halve eieren, paar bakjes salades, stokbroodjes om de salades op te doen, kippenvleugeltjes, asperges in ham gerold, chips, komkommerplakjes,etc

    En later op de avond snacks zoals bitterballen etc

    Maar eigelijk doen we dit altijd als iemand komt buurten (behalve de snacks 's avonds)
     
  3. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Zelfgemaakte kaashapjes met oude kaas en kruiden van bladerdeeg, stokbrood of Turks brood met tapenade, auberginespul en andere lekker smeersels, stukje oude kaas met grove mosterd, toastje met kaas, chips met dip, nootjes.
     
  4. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Meestal kaas, worst, wrapjes, ham met monchou en een gevuld eitje. Soms zetten we later de frituurpan nog even aan voor een bittergarnituurtje, soms zetten we nog wat toastjes op tafel...
    Heel af en toe pak ik uitgebreid uit met aparte hapjes, maar niet als mijn familie er is want die trekken de neus er voor op en zweren al 50 jaar bij hun augurkje in boterhamworst en blokje jonge kaas :D
     
  5. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Op tafel:
    Toastjes met kaasjes en salades, maar ook bakjes chips en nootjes (er blijven altijd mensen die dat lekker vinden :))
    Ook schaaltjes met stukjes komkommer, worteltjes, cherrytomaatjes en repen paprika zijn erg populair (zelfs bij de mannen en daar zitten behoorlijke 'boeren' tussen ;)) Ik maak er dan zelf vaak een dipsaus bij.

    Ook een leuke 'aparte' is als je bleekselderijstengels in stukjes stijdt en de holle kant vult met een roomkaas. Laatst deed ik het met Philadephia met paprika & kruiden.

    En verder maak ik altijd wat lekkers op de avond zelf. Deze nachoschotel viel erg in de smaak, voornamelijk vanwege de verse koriander. Is ook erg makkelijk te maken. Helemaal als je van tevoren alles al snijdt (ui, tomaat en koriander).

    Deze kip op een stokje is ook lekker, maar heeft wat meer voorbereiding nodig. Als je ze koud wil serveren, geen probleem (ook lekker), maar als je ze warm wil serveren moet je nog gaan bakken tijdens het feestje. De paprikadip die bij het recept zit, vind ik ook lekker, maar hij is best vet en viel minder in de smaak dan mijn andere dips.

    En laat op de avond kun je ook Piccolini's of zo (mini-pizzaatjes) in de oven doen.
     
  6. Danjay

    Danjay Fanatiek lid

    3 dec 2009
    1.407
    1
    0
    smurfenland
    ik maak altijd wraps met sla, kipfilet, kruidenkaas en een tomaatje er bovenop

    tomaatjes met selerie en daar bovenop een walnoot.

    spiesjes van mozarellabolletjes met tomaat en ham

    daarnaast ook de kaas natuurlijk maar die maak ik ook zelf.
     
  7. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Je kunt bijv ook mini pizzatjes in de oven doen van bijv piccolini's!
     
  8. cian

    cian Lid

    2 dec 2010
    33
    0
    0
    NULL
    NULL
    kleine wraps met gerookte zalm,kruidenkaas en sla
    snijworst met augurk
    kaasje met augurk en uitje
    rosbief met gedroogd tomaatje en rucola
    hamrolletje met mon chou
    zelfgemaakte gehaktballetjes
    knakworstjes

    en dan natuurlijk ook nog wat stokbrood met zelfgemaakte ei en zalmsalade ... heb ook altijd veeeel te veel!! haha!!

    mmm krijg nu al trek !! maar nu even geen rosbief en gerookte zalm dan..
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    :$ Da's knap! :D:D:D
    Hmmm, die klinkt goed! Hoe doe je dat? Of heb je daar een recept van?

    Oh heb even gegoogled en kwam toen op dit recept van rosbiefrolletjes die je ook als zwangere mag eten :) Rosbief is daar nl. gebakken :)
     
  10. augustus

    augustus Niet meer actief

    wraps met kip & zalm, rookvlees met ei, scheurbrood met smeersels, olijven, kaas, worst, nootjes en chipjes
     
  11. Loontje81

    Loontje81 Bekend lid

    22 mei 2010
    712
    0
    0
    Huismoeder
    Hoogvliet r'dam
    Vaak doe ik hier lekker simpel met stokbrood.
    Wel zelf knoflookboter maken,boter met italiaanse kruiden(dipper van de Xenos),tonijnsalade voor op stokbrood en Ei kerrie salade.

    Ook maak ik vaak kleine gehakt balletjes in verschillende smaken.Naturel voor de kids,pittig voor de grote en voor de variatie knoflook of italiaans gekruid.

    Uiteraard doen we ook nog aan de standaard dingetjes zoals chips,nootjes enz.
     
  12. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.114
    1.799
    113
    Kraamverzorgende
    - De standaard dingen zoals worst en kaas en chips en nootjes.
    - Toastjes met verschillende salades.
    - Verder gesneden groenten zoals komkommer, paprika, worteltjes, radijsjes, bleekselderij met een zelfgemaakte yoghurtdip.
    - Wraps met kruidenkaas, sla en gerookte zalm.
    - Zelfgemaakte zalm- en tonijnsalade met stokbrood.
    - Mini saucijzen broodjes en/of mini worstenbroodjes (zelfgemaakt).
    - Kipkluifjes.
     
  13. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    hahaha echt typisch nl he die kaasblokjes komkommer en worst, chippies enzo..

    hier is het huppa de bbq aan kip spek vis alles marineren op angolees/portugese manier.
    lekker verse salades maken met super gamba`s en cake maken en al op de tafels buiten, het is hier dan ook meestal heel erg uitgebreid en duurt 2 dagen:)

    en wanneer het slecht weer is of in de winter dan is het allemaal binnen te vinden haha.. electrische bbq aan huppa..
     
  14. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Meestal 1 of 2 soorten soep, pasta salade, huzarensalade, humus, guacamole, tapenade, miniknakworstjes in bladerdeeg (allemaal zelf gemaakt). Verder iets van olijfjes, droogworst, toastjes met verschillende kazen en chips/zoutjes. En nl een stokbroodje voor erbij.
     
  15. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik doe de standaard kaas, worst en chips, vaak gevulde eieren en altijd een grot schaal bowl! Gaat er erg goed in s zomers.
     
  16. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Hoe doe je dit? En serveer je dat warm of koud.
     
  17. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Gewoon knakworstje in bladerdeeg rollen (denk dat je uit een plakje bladerdeeg zo'n 4 rolletjes kunt maken), beetje geklutst ei erover en in de oven. Je kan ze warm of koud eten, meestal eten we ze koud (vind ik zelf het lekkerst en zo kan ik het makkelijk van te voren maken).
    Vond het vroeger ook altijd leuk om ze trakteren op school, leuk met een vlaggetje erin!
    Je kunt ze ook met croisantdeeg maken, maar dat vind ik zelf minder lekker.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hmmmm... verschrikkelijk topic :D
     
  19. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Dankjewel.
     
  20. lenka

    lenka Bekend lid

    13 aug 2009
    754
    0
    0
    NULL
    NULL
    chocoladefondu
     

Deel Deze Pagina