Wij vinden speklapjes eten heerlijk maar wij hebben nu al een keer of 5 gehad dat ze bij het bakken vreselijk stinken en ook zo vies smaken Ik heb al wat dingen uitgeprobeerd, andere pan, andere olie/boter, speklapjes van een andere winkel. Meer mensen last van?
jeps, dan is het van berenvlees ( mannelijk varken) Met karbonades ook al zo. Ik was altijd fan van speklappies en karbo's maar ik haal ze echt niet meer bij een supermarkt. De kans dat je dan beer in de pan hebt is super groot. Zodra ik die lucht al ruik tijdens t bakken, flikker ik t meteen weg. En das zonde voor t geld. Dus tip: naar de slager.
Fontana: Ja inderdaad, dat idee hadden wij ook al Pff die lucht is inderdaad onwijs smerig! Maar wel 'fijn' te lezen dat wij dus niet de enige zijn.
hier nog een die deze ervaring heeft, bah ik vind veel vlees vies tegenwoordig. Ben nu aan het kijken naar vegetarische burgers en zo, gewoon omdat ik de smaakt zo vies vind, wat ze met dat vlees doen
eigenlijk is dat heel simpel, omdat mensen voor een euro het liefst een kilo vlees willen hebben gaan de beesten die normaal voor export gaan nu gewoon hier naar de slachthuizen(bijvoorbeeld dumeco) omdat beren minder kosten in kilo prijs als zeugen kopen de inkoper van supermarkten eigenlijk alleen de beren omdat dat voordeliger is. die beren worden dus veelal opgefokt en snel verkocht. terwijl een "goede" slager gaat voor een goede gezonde zeug die gewoon normaal heeft kunnen groeien. daar zit het hele verschil als mensen nu gewoon eens wat meer zouden willen betalen voor vlees zouhet al een stuk beter zijn voor de kwaliteit van het vlees.
Ik ben het eens met Amfy; iets meer betalen voor een verantwoord stukje vlees voorkomt dit soort nare verrassingen. En het is per speklapje misschien wel duurder, maar als je 3 keer berenvlees in de pan blijkt te hebben en dat weggooit ben je duurder uit dan wanneer je biologisch varkensvlees koopt.
ik heb het niet over de slager. maar ga eens naar de boer en zoek daar een beest uit met de familie uit laten benen en klaar maken en verdelen onder de familie ieder hun deel betalen en dan ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit ook. daarbij hoeft een slager echt niet duur te zijn. hier betaal je bij de plaatselijke slager voor een kilo gehakt bijvoorbeeld 4,50 en voor een kilo varkenshaas 9 euro. en dan heb je vlees van eigen vee. de dag ervoor loopt het achter in de wei
Vlees van supermarkten is op dit moment gewoon echt bagger, simpelweg vaak niet te eten! C1000 is nog t slechts, AH is nog redelijk. Wij kochten ons vlees altijd bij Sanders, die had een eigenslagerij ofzo. Altijd vers, goede kwaliteit en dus ook erg lekker en voordeliger dan een slager. Helaas verdwijnen de Sanders, hier zit er al geen meer, is allemaal Emté geworden. Ik moet zeggen dat ik een slager wél duur vindt, als ik kijk wat ze hier vragen voor een kilo gehakt ! Ik wil echt wel betalen voor mijn vlees maar het moet niet te gek worden, wil graag ook nog leuke dingen kunnen doen met mijn gezin en we hebben geen super hoog inkomen ofzo .
Veel varkensvlees stinkt nu omdat het idd afkomstig is van ongecastreerde biggen. Onder druk van de Dierenbescherming hebben supermarkten beloofd geen vlees van onverdoofd gecastreerde biggen meer te verkopen. Dus hadden ze de keus tussen duur verdoofd castereren en vlees van ongecastreerde biggen te verkopen. Ik denk dat de slager ook goed varkensvlees verkoopt, je kan het hem vragen. Ik eet geen varkensvlees, maar als ik lees hoe vies berenvlees is, ga ik al over mijn nek! Ga je voor biologisch vlees, dan is het zeker weten afkomstig van onder verdoving gecastreerde biggen.
+1!! Je kunt toch beter drie keer per week goed vlees eten dan elke dag een kiloknaller? Er zijn zoveel lekkere maaltijden mogelijk zonder vlees.
niets aan toe te voegen! en met biologisch vlees hebben wij het nog nooit gehad! en ik durf te zweren dat het echt veel lekkerder vlees is! mmm toch nog iets toe te voegen...
Ja, maar als je vlees de pan zò uitstinkt dat je het weg moet gooien, betaal ik er liever toch iets meer voor bij de slager hoor. Dan eten we het tenminste op, lijkt me ook nog een stukje respectvoller richting het dier dat zijn leven heeft gegeven om bij ons op ons bordje terecht te komen....
Onze slager is niet veel duurder dan de supermarkt.. Heb je wel lekkere speklapjes.. Bij de supermarkt kopen we bijv. een pak van 5.. en dan kopen we nu 4 losse ofzo.. even duur.
wel voor mensen die het niet kunnen betalen! sorry hoor, maar wij kunnen het ons echt niet veroorloven om elke dag vlees te halen bij de slager. de slager is toch echt wel aanzienlijk duurder dan de super