bekken/rugklachten ervaringen

Discussie in 'De lounge' gestart door frummeltje31, 8 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    Hoi hoi,

    Sinds ik via een keizersnee ben bevallen van mijn dochter, is mijn rug nooit meer de oude geworden. Als ik veel gedaan heb, heb ik last van mijn rug. Nu echter is het zo verergerd, dat ik continu pijn heb en dus ook een afspraak bij de fysio heb gemaakt.

    Ik ben op zoek naar meiden die dezelfde klachten hebben als ik en ik zou graag horen hoe het werd behandeld en of je nog steeds last heb. Bij mij is het lage rugpijn, heup/bekkenpijn en pijn in liezen en soms achterkant been. Het is niet zo dat ik verga van de pijn, maar het doet wel zeer bij lopen en staan is vervelend. Zittend voel ik het ook, liggend is het prettigst.

    Hoor graag van jullie!
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ja ik herken het. Ik begin nu weer iets te herstellen na 1 jaar.

    Mijn klachten zijn: scheefstaan van het bekken ( na rechtzetten gaat het steeds weer scheef) waardoor ik slecht kan lopen en pijn heb bij opstaan, lang op 1 plek staan en gewoon lopen. Zitten gaat erg goed gelukkig.

    Ik ben nu 9 maanden onder behandeling bij een fysio die gespecialiseerd is in het bekken. Dat werkt goed. ik ben nu bijna pijn vrij en mijn bekken gaat niet meer scheef staan.

    Bij mij is et een combinatie van stress, foute balans en foute houding.

    Bij mijn eerste was ik er eerder vanaf en kon ik op den duur zelfs weer hardlopen.

    Ik kan nu nog absoluut niet hardlopen maar gewoon lopen wel weer gelukkig.
     
  3. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    dank voor je reactie! Het is nu iets langer als een jaar na mijn bevalling en het is dus nu erger geworden. Ben wel aan het afvallen nu, misschien dat dat er iets mee te maken heeft? Hopelijk kan de fysio me helpen, ik kom ook bij een gespecialiseerde fysio terecht voor rug en bekken. Dus ben benieuwd. Nog meer ervaringen???
     
  4. aapje79

    aapje79 Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.712
    28
    48
    gelderland
    ik heb het ook en loop er ook al een tijd boor bij de fysio, ze denkt dat er ergens een zenuw klem zit. vage pijnscheutjes in mijn lies heb ik sinds een paar weken toen ik op vakantie op een mega rot bed heb geslapen.
     
  5. serena15

    serena15 Bekend lid

    1 okt 2009
    592
    0
    16
    NULL
    NULL
    Goede bekken band heeft mij geholpen in combi met goede fysio
     
  6. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    had je ook dezelfde klachten als mij?? En niet tijdens een zwangerschap? Tijdens mijn zwangerschap had ik een bekkenband speciaal voor zwangeren en die hielp inderdaad erg goed. Zal het bespreken met mijn fysio.
     
  7. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Probeer eens Mensendieck therapie of Cesartherapie.Zij letten echt op hoe je dingen doet en wat er evt.voor fysieke problemen zijn waardoor je pijn hebt.Verder wordt er gekeken naar hoe je dingen doet en vaak gaat het daar ook fout zonder dat je er erg in hebt.
    Ik herken het helemaal helaas.....sterkte!!
     
  8. Ik heb tot een jaar na de bevalling bekkenpijn gehouden, het waren pijnscheuten als ik me omdraaide in bed vooral. Voelden precies als de weeën :). Na het jaar was het ineens weg maar deed mijn stuitje ongelooflijk pijn, kon niet meer opstaan etc. Staartbeen is toen verwijderd en nu heb ik nergens last meer van..

    Suc6 bij de fysio!
     
  9. Belief

    Belief Lid

    19 mrt 2011
    79
    0
    0
    N-H
    Brrr,hoe hebben ze dat gedaan???
     
  10. diaan1982

    diaan1982 Fanatiek lid

    8 okt 2009
    3.212
    1
    0
    ja hier!!
    tijdens mijn zwangerschap al met 16 weken zat ik al in de ziektewet,liep op krukken echt afzien.
    fysio enz je kent het wel.
    na de bevalling was het weg!
    trouwens ook een keizersnede gehad.
    en nu komt het op en af weer terug,en de laatste tijd weer erg.
    slik nu bijna dagelijks paracetamol voor de pijn.
    ik doe ook schoonmaak werk 4 ochtenden in de week,en sta ook stil met strijken enzo heb ik ook veel last.
    ik heb het rechts in de onderrug bij mijn si gewrichten.
    denk dat het tijd is om de oefeningen weer te doen,en anders eens laten kijken of ik scheef ben.
    want loop soms ook echt scheef.
     
  11. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    dank jullie wel voor alle reactieS! Ben echt blij dat ik naar de fysio kan morgen. Zou eerst pas volgende week kunnen, maar ze hadden gelukkig een plekje morgen.

    Zo lang ik met de benen omhoog lig op de bank (halfzittend) dan zakt de pijn weg en gaat het wel. En zoals vanochtend sta ik op zonder pijn. Maar toch voel ik het langzaamaan weer komen.

    Ben erg benieuwd en de tip van de mensendieck of cesar ga ik zeker onthouden! Dank je wel!

    Ik zet wel even een berichtje neer als ik naar de fysio ben geweest morgen!
     
  12. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    hier ook nog steeds rugklachten !! Er blijft een plek zeer kwetsbaar..na 1 jr fysio is het wel te doen. Ik laat mij eens per 6 wk masseren bij een masseur en dat houdt mij goed op de been..
     
  13. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    weer een tip erbij... ben dus duidelijk niet de enige met rugklachten. Hopelijk kunnen ze me goed helpen. We zullen het zien. Heb ook nog gedacht aan Fibromyalgie, vanwege al mijn klachten en waar ik pijn heb, maar dat zal een reumatoloog moeten bepalen. En ik denk toch niet dat ik dat heb.
     
  14. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    Helaas hebben ze bij mij nog steeds geen echte oorzaak kunnen vinden van mijn onderrugklachten. Volgens de Mensendieck-therapeute zijn mijn benen iets ongelijk waardoor er ook verschil in mijn bekkenstand is.Dit zou een deel van de prikkeling kunnen veroorzaken.Ik heb nu een zooltje onder mijn linkerhak om te bekijken of die prikkeling minder wordt. Verder ben ik van plan een bekkenband te gaan proberen.Als het niks is doe ik hem gewoon weer af. Verder nog steeds pijnstillers(Ibuprofen 600 2 maal daags) en rust op zijn tijd. Over een paar maanden hoop ik mijn werk in de zorg weer volledig te kunnen doen,al heb ik daar nu nog een hard hoofd in! ;)
     
  15. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    Jeetje meid, wat vervelend! Hoop dat het snel beter gaat met je! Ik kan niet wachten tot ik morgen bij de fysio ben. Ik wordt er gewoon moe van. Nu op mijn werk is de pijn al weer behoorlijk aanwezig, heb gelukkig wel pijnstillers bij me, die ik denk ik wel zo in ga nemen, :(
     
  16. cocko

    cocko Fanatiek lid

    21 apr 2011
    3.594
    19
    38
    Ergens in Nederland
    Hier ook! Had na de bevalling van de eerste een hernia, waar niets aan gedaan kon worden omdat het net een te kleine hernia was om te opereren. Allerlei therapieen gehad wat niet echt hielp maar ben er mee leren omgaan. Na de tweede weer dezelfde pijn, van therapeut naar therapeut gegaan totdat ik bij chiropractor kwam. En die heeft ontdekt dat m'n bekkengewricht vast zit. Heb scoliose en daardoor iets verschil in beenlengte. Had last van m'n onderrug, en kon niet op m'n been steunen/lopen. Hij heeft het een aantal keren gekraakt en nu gaat het stukken beter. Moet nog wel steeds opletten dat ik geen verkeerde houdingen heb (bv zaterdag even buiten de boel geveegd, direct aanhoudende pijn. Dat zakt af als ik dan een hele avond met m'n been omhoog zit).
    Ik wens je veel succes bij de fysio!
     
  17. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.157
    109
    63
    dank je! hopelijk snel wat verlichting...
     
  18. diaan1982

    diaan1982 Fanatiek lid

    8 okt 2009
    3.212
    1
    0
    mischien is de chiropraktor ook iets voor mij dan,ik heb dat rechts ook met er op staan,heb het gevoel dat ik bot op bot sta zeg maar.
    er word aan mijn spieren en banden getrokken.zo voelt het.
     
  19. linnim

    linnim Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    2.012
    360
    83
    in nederland
    Hoi

    Heb ook veel last van bekkenklachten. ben sinds mei begonnen met een revalidatie traject maar nu sinds 4 weken een enorme terugval. Heb een verwijzing voor een botscan gehad. De gemiddelde wachttijd is 4 weken. Dus ben benieuwd wanneer ik terecht kan.
    Momenteel alleen hydotherapie en ergotherapie met de revalidatie.

    Heb hiervoor bij een cesartherapeut gelopen, mn atlas laten rechtzetten (atlasprofylax). En ik loop nog bij een manueeltherapeut en een osteopaat. Omdat mn bekken regelmatig scheef staat heb ik hier wel veel baat bij.

    Hoop dat de fysio wat voor je kan betekenen
     
  20. lea

    lea Fanatiek lid

    hier ook bekkenpijn! Vanuit de zwangerschap naar bekkenfysio gegaan, nu maanden verder maar geen verbetering, doe nu fitness, maar heb het gevoel dat er niet alles aan gedaan is, misschien neem ik nog contact op met manueel therapeut.
     

Deel Deze Pagina